Szerintetek nem gáz az ilyen kunyerálás?
Van egy 16 éves nővérem. Én 12 vagyok. Röviden annyi a sztori, hogy kaptam anyuéktól egy zacsi sajtos csipszet de a nővéremnek nem vettek mert nem szólt hogy kell neki meg amúgy is haragszanak rá mert titokban ment el nyárimunkára egy étterembe mosogatni és csak akkor szólt mikor felvették.
Én elkezdem enni a csipszet ő meg jön, hogy nem adok neki is? Most mit mondjak? Adtam. Aztán meg azt mondja nem hagyok neki egy kicsit a zacskóban és miután befejezte a takarítást megeszi...hát itt már picit ideges lettem. Hagytam neki valamennyit de szerintem nagyon gáz amit csinál.
A nyári munkás pénzéből annyi csipszet vehetne amennyit akar és mégis tőlem kunyerál><
Annyira zsugori, hogy rossz már ránézni is. Nem költene egy csokira valót se el belőle.
27-esnek teljesen igaza van.
Kérdező, NEM NORMÁLIS az, amit anyádék csinálnak. Az, hogy milyen emberek nem tudjuk, nem tudhatjuk. De a viselkedés, amit itt leírtál, nem normális.
Normális az, ha támogatják a gyereket. Ha örülnek neki, hogy annyira életképes, hogy dolgozni menjen. Ha nagyon rangon alulinak tartják a mosogatást, akkor segítenek neki jobb melót találni.
Normális az, ha tudomásul veszik a majdnem felnőtt lányuk döntéseit és nem durciznak be rajta. És pláne nem így, hogy akkor neki nem jár az ami neked igen.
Normális az, ha szülő nem várja el a gyerektől, hogy a havi minimális fizetéséből (mert mennyit kereshet ilyen munkával, 16 évesen? Gondolom nem 8-10 órában dolgozik, hanem 4ben... tehát kb 40ezret?) tízezreket adjon be a rezsire, meg tartsa el magát.
Legyél jófej és támogasd a nővéredet, ha mással nem hát azzal, hogy nem sajnálod tőle a 2 szem csipszet. Vagy mondjuk hogy kiporszívózol, vagy elmosogatsz te, ha már úgyis egész nap otthon vagy.
Gáz nagyon a kunyerálás! Mivel egy családban nem kell kunyerálni, hanem alapvető, hogy megkínálom a másikat.
12 évesen szégyen, hogy így viselkedsz, de ahogy anyukád hozzáállásáról írsz, lehet, hogy nevelési hiba.
Most megjött a kedvem egy kis chips-hez.
Megkínálsz, ugye? :)
Most a szülői részt hagyjuk, de a te részedet meg tudom érteni. A nővéred büntetésből nem kapott csipszet, nem azért, mert elfelejtették. Ennek tudatában kunyerálni valóban gáz. Mintha nem adnék édességet a gyerekemnek, mert rosszat csinált, erre odamenne a szomszédhoz kunyerálni.
Hozzáteszem, én sem örülnék, ha a lányom ilyen dolgot eltitkolna előlem és nem beszélné meg velem, mert ha ezt sem mondta el, akkor vajon még mit titkolhat? Elgondolkodnék, hogy mit csináltam rosszul, de azért nem simogatnám meg a fejét.
Kérdező, tegyük fel nagyon szeretnél valamit mondjuk 2500 Ft-ért.Nem szeretnéd vele a szüleidet terhelni ezért megdolgozol érte. Állj be a mosogató mellé mondjuk 5 -6 órán át zsírós edényeket súrolva. Rendben kibírtad örülsz, hogy végre megkapod a jutalmad a pénzt amiből végre megveheted azt amiért annyit dolgoztál. Erre közlik veled, hogy jó akkor adj abból a 2500-ból 1000 ft-ot rezsire meg valamennyit ételre és akkor ott vagy kb.ahol a munka előtt tartották.
Biztos vagyok benne, hogy te lennél felháborodva ha ez lenne a helyzet és a testvéred pár szem chipset, csokit akármit sajnálna tőled.
Én megértelek. Mi a tesómmal mindig megbeszéltük, hogy elég lesz egy? Nem kívánja valamelyikünk jobban, és zabálja fel? Ez a hagyj nekem egy kicsit... nekem valamiért a kunyerálástól, főleg a kaja kunyerálástól olyan undor fog el.
És ez oda-vissza működik, soha életemben nem kértem más kajájából. Ha megkínálnak sem. Tudom, milyen szar, amikor veszel magadnak valamit, és körbe kell kínálni. Olyankor inkább veszek mindenkinek egy zacskó csipszet külön, de a kunyizás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!