Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek nem gáz az ilyen...

Szerintetek nem gáz az ilyen kunyerálás?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves nővérem. Én 12 vagyok. Röviden annyi a sztori, hogy kaptam anyuéktól egy zacsi sajtos csipszet de a nővéremnek nem vettek mert nem szólt hogy kell neki meg amúgy is haragszanak rá mert titokban ment el nyárimunkára egy étterembe mosogatni és csak akkor szólt mikor felvették.

Én elkezdem enni a csipszet ő meg jön, hogy nem adok neki is? Most mit mondjak? Adtam. Aztán meg azt mondja nem hagyok neki egy kicsit a zacskóban és miután befejezte a takarítást megeszi...hát itt már picit ideges lettem. Hagytam neki valamennyit de szerintem nagyon gáz amit csinál.

A nyári munkás pénzéből annyi csipszet vehetne amennyit akar és mégis tőlem kunyerál><

Annyira zsugori, hogy rossz már ránézni is. Nem költene egy csokira valót se el belőle.

2016. júl. 6. 19:34
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Nem tudom... Azthiszem kapott. Láttam, hogy valamit berak a kulcsos fiókjába, tuti az volt.
2016. júl. 6. 20:52
 22/42 A kérdező kommentje:
Azért nem kell szánalmasozni. Én se sértegetlek titeket.>:(
2016. júl. 6. 20:55
 23/42 anonim ***** válasza:
96%

Szerinted azért keres, hogy villanyszámlát

Meg kaját fizessen? Ha valamire gyűjt, akkor nem hiszem hogy pont elkölteni akarja! Diákmunkával amúgy sem sokat keres. Nekem már ott fura a család, hogy ha nem szól akkor nem vesztek neki, az anyukád mérges mert dolgozik, villanyszámlába várnak belefizetést... Őt nevezed zsugorinak, miközben te vagy az!

2016. júl. 6. 20:58
 24/42 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon beteg agyú szüleid vannak és látom nálad komoly sikereket értek el... Remélhetőleg te majd 30 éves korodig anyádék nyakán fogsz ülni,hogy örüljenek és büszkék legyenek rád. Mi az,hogy büntetést kap,mert segíteni szeretne a szüleinek azzal,hogy levesz valamennyi terhet a vállukról? Nem tőlük akar kunyerálni pénzt,ha már kedvenc kifejezésednél tartunk,hanem megdolgozik érte. Le a kalappal előtte,kevés korabeli fiatalnak van hozzá kitartása,főleg ha elmeroggyant családból származik. Megbüntetik mert érett módon viselkedik ráadásul te nem hogy vigasztalnád meg mellé állnál de még te is cseszteted meg normálisnak tartod anyád viselkedését? Gratulálok csodás testvér és fantasztikus jellemű ember vagy! Nyavalyogsz két szem rohadt chips miatt? vagy igazából nem is ez a gond csak baxa a kis kíváncsi agyadat,hogy mire akarja költeni. Leskelődünk,hogy van nála lóvé vagy nincs,berakta a kulcsos fiókjába vajon? Mi a szar közöd hozzá? Ő dolgozott meg érte ráadásul nem is valami laza kis melóval,baromi nehéz ám ott görnyedni egész nap a mocskos edények felett meg emelgetni a bazi nagy fazekakat. Ha már így esz a kíváncsiság azt is megkérdezted tőle,hogy nem fáradt-e esetleg? Hogy hogy bírja,mennyire nehéz,nem készíti ki,nem piszkálják a melóban? Undorító kis féreg vagy hallod... dolgozik szerencsétlen, még baxtatjátok érte,hazajön...mint írod dolgozni tovább míg te a kis tökéletes fejedbe tömöd a nasikádat az egész napos döglés után megérdemelten erre még neked van bajod? Te az ő helyzetébe megpróbáltad már beleképzelni magad? Tudom számodra lehetetlen feladat,de legalább próbáld meg...
2016. júl. 6. 21:04
 25/42 A kérdező kommentje:

Nem vagyok zsugori!! Adtam a csipszből. És ne sértegessetek légyszi se engem se anyumat. Anyum azért nem akarta, hogy dolgozzon, mert túl fiatal és ügyetlen. Még itthon is, nem hogy máshol...

De ha mégis ment akkor szólhatott volna! Anyum meg felnőtt és tudja hogy kell gyereket nevelni.

2016. júl. 6. 21:05
 26/42 A kérdező kommentje:
Ha csak így tudtok írni akkor nem kérek több választ!
2016. júl. 6. 21:07
 27/42 anonim ***** válasza:
98%
Azt azért vegyük figyelembe, hogy a kérdező egy 12 éves gyerek. Ebben a korban még úgyis a szülei hülyeségét foglya fújni, igazság szerint itt nem ő a főgonosz. Szerintem jobb lenne, ha normális hangnemben próbáljuk elmagyarázni neki, hogy ez nem OK. Személyeskedéssel nem fogunk neki jó példát mutatni.
2016. júl. 6. 21:08
 28/42 anonim ***** válasza:
96%
Az én nővérem épp az előbb tukmálta rám a csipszet amit ő vett a saját pénzén, mert épp most feszegeti felnőttsége határát. És bármikor ha anyum vett akátmit, ha én kértem akkor is alap volt hogy körbekínálok mindenkit.. Másrészt, mi az, hogy szálljon be a rezsibe?! Nem saját életet kezdett hanem gondolom le akarja azt a sújt is venni szüleid válláról amit szeretne megvenni magának. Legközelebb inkább menj oda nővéredhez munka után a csipszel és egyétek meg együtt, mit a normális testvérek..
2016. júl. 6. 21:08
 29/42 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, elhiszem, hogy te egyetértesz anyukád nevelési módszerével, hiszen ő az anyukád, és biztosan szereted.

Mégis arra kérlek, gondold ezt végig. Kezdjük azzal, hogy neked hogy esne, ha tesód kapna valamit, te pedig nem? Na ugye, hogy rosszul.

16 évesen már szinte felnőtt nő a nővérkéd, 2 év múlva hivatalosan is nagykorú. Ha ügyetlen, akkor szerinted mikor kéne ezen változtatnia? Akkor, amikor kikerül a nagybetűs életbe, és semmilyen segítséget nem fog kapni? Édesanyád csak megnehezíti a testvéred felnőtté válását azzal, ha nem engedi dolgozni.

Nem állítom, hogy anyukád rossz szülő, de ebben a dologban nem tudok vele egyet érteni. Ha gondolod, lapozz fel pár szakirodalmat a témában, és rájössz, hogy ez nem csak az én egyéni véleményem.

A testvérek pedig igenis osszanak meg mindent egymással, hidd el, ő is segíteni fog rajtad, ha egyszer majd rászorulsz. Most van az ideje, hogy megalapozzatok egy jó testvéri viszonyt, felnőttként jó lesz, ha mindig számíthattok egymásra.

2016. júl. 6. 21:15
 30/42 anonim ***** válasza:
89%

Mekkora probléma!

De anyádékat sem értem,okos értelmes csaj a tesod ha nem otthon döglik,hanem fogta magát és elment diákmunkázni!Vagy az ciki anyádéknak,hogy mosogat?

2016. júl. 6. 21:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!