Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek nem gáz az ilyen...

Szerintetek nem gáz az ilyen kunyerálás?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves nővérem. Én 12 vagyok. Röviden annyi a sztori, hogy kaptam anyuéktól egy zacsi sajtos csipszet de a nővéremnek nem vettek mert nem szólt hogy kell neki meg amúgy is haragszanak rá mert titokban ment el nyárimunkára egy étterembe mosogatni és csak akkor szólt mikor felvették.

Én elkezdem enni a csipszet ő meg jön, hogy nem adok neki is? Most mit mondjak? Adtam. Aztán meg azt mondja nem hagyok neki egy kicsit a zacskóban és miután befejezte a takarítást megeszi...hát itt már picit ideges lettem. Hagytam neki valamennyit de szerintem nagyon gáz amit csinál.

A nyári munkás pénzéből annyi csipszet vehetne amennyit akar és mégis tőlem kunyerál><

Annyira zsugori, hogy rossz már ránézni is. Nem költene egy csokira valót se el belőle.

2016. júl. 6. 19:34
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
99%

A "majd meglátod" nekem eléggé meglepetés-szagú, szerintem valami tuti dologra gyűjt :)

Amúgy én is elmentem konyhalánynak 16 évesen nyáron, csak akkor szóltam, hogy van munkám, amikor elindultam hajnalban dolgozni. Tudod, mit csinált apukám? Gratulált az első munkahelyemhez :) Nem is értem, mi ezzel a baj, a most 16 éves öcsém mobilszervízben dolgozik, és nagyon büszke vagyok rá *.*

Hogy a kérdésre is válaszoljak: a sztoriból az jött le, hogy a tesód takarított, miközben te csipszet toltál az arcodba, és "volt pofája" kérni belőle... hát szerintem is ássa el magát.

2016. júl. 6. 19:57
 12/42 anonim ***** válasza:
97%

"Csak az bosszant, hogy még a szüleinknek sem ad a pénzéből de el se költi."

Az az ő pénze, ő dolgozott meg érte. Azért nem költi el, mert gyűjt valamire, hogy ne a szüleidnek kelljen majd később kicsengetni az árát annak a valaminek, hanem tudjanak neked sajtos chipset venni. Vagy komolyan azt hiszed, hogy minden hülyeségre el kell költenie rögtön?

2016. júl. 6. 20:19
 13/42 A kérdező kommentje:
Nem minden hülyeségre. De na. Ha csipszet akar enni akkor tudna venni magának éppenséggel. És ha annyira gyűjti akkor is megmondhatná.
2016. júl. 6. 20:22
 14/42 anonim ***** válasza:
98%
Tudod cica a "nyárimunka" az nem fizet olyan jól, hogy a kaját is ő vegye magának, hogyha gyűjt valamirem. Lehet, hogy két havi teljes fizetéséből épphogy telni fog arra amit szeretne, nem biztos, hogy akár egy ezrest is el akar költeni belőle, mert az is sokat tud számítani.
2016. júl. 6. 20:27
 15/42 anonim ***** válasza:
99%

Hárman vagyunk testvérek, de soha az életben nem fordult elő olyan, hogy a szüleim egyikünknek vettek valamit, másikunknak nem, pedig távolról sem voltak mintaszülők. Érdekesnek találom, hogy egy családban ilyen előfordulhat.

Gondolom nem azért dolgozik, hogy megvegye azt magának, amit te alanyi jogon meg kapsz. Ez enyhén szólva nem korrekt. Ételt, WC papírt, szappant, tampont is abból a pénzből kéne vennie, amit keres? Akkor meg mi a fenének menne el dolgozni, hogyha otthon marad, akkor megveszik neki? Baromi sok értelme lenne így. Inkább örülnötök kéne, hogy nem a szüleitektől lejmol, hanem összeszedi magát, és a szabadidejét arra fordítja, hogy keressen magának egy kis pénzt. Minden fiatalnak ezt kéne tenni.

Én szörnyen csalódott lennék, ha a testvéreimnek az probléma lenne, ha kérek tőlük 2 szem csipszet. Mi már felnőttek vagyunk, de még a mai napig ott segítjük egymást, ahol tudjuk.

Az irigység az egyik legszörnyűbb emberi tulajdonság, pláne ha a családtagjaidtól sajnálsz valamit. Kicsit gondolkozz el ezen.

2016. júl. 6. 20:31
 16/42 A kérdező kommentje:

Én nem irigylem tőle, csak az bosszantott, hogy megvehetné magának is. Anyum is azt mondta. Nem akarta engedni dolgozni és ő mégis ment, de anyum azt mondta neki, hogy ha annyira akar akkor majd fizessen be a kajába meg a gáz-villany egy részét fizesse ő, és akkor majd meglátja milyen a munka.

A nővérem meg nem hogy fizetné, de még annyit se mond hogy mennyit keres. Nem is látok nála pénzt, csak azt amikor reggel elmegy aztán mikor hazajön.

Biztos keveset keres én ezt nem tudhatom de mindegy.

2016. júl. 6. 20:46
 17/42 anonim ***** válasza:
97%
Egyáltalán! Kapott már fizetést????????
2016. júl. 6. 20:47
 18/42 anonim ***** válasza:
96%

Szép anyuka, aki a dolgozó, de még fiatalkorú lányától azt várja, hogy fullosan tartsa el magát... Nem értem a gondolkodását.

Mi a lótúrónak venne magának chipset a szánalmas kis fizujából 16 évesen??? Én is vennék akkor már mindkét gyerekemnek.

Ami a chipset illeti. Alapvetően normálisnak tartom, hogy egyik tesó a másiknak ad a chipsből, mindössze azt értem meg, hogy egy zacskó chips az annyira semmi, hogy nehéz adni belőle. De te, kérdező, azzal jössz, hogy megvehetné magának. Majd remélem, meglátod, milyen, ha a kis pénzedből gyűjtesz valamire s elvárják, hogy az ételedet is te vegyed.

2016. júl. 6. 20:51
 19/42 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de akkor anyukád nem teljesen normális.

Miért baj az, hogy dolgozik a gyerek? Nyár van, tanulni nem kell annyit, mégis miért ne dolgozhatna akkor? Inkább örülnie kéne neki... Milyen szülő az, aki elkéri azt a pár ezer forintot a gyerekétől, amit megkeres? Ezt rossz volt végig olvasni, de komolyan. Szerintem kamu a kérdés.

20/42 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon gáz a szüleid hozzáállása. Ahelyett, hogy örülnének, hogy 16 évesen elmegy nyári munkát vállalni, és támogatnák őt, büntetik őt azért, mert nem szólt nekik előre??? És ahelyett, hogy elkölthetné arra, amire nyilvánvalóan gyűjteni kezdett, anyud azt akarja, hogy szálljon be a rezsibe?? Érdekes elvek szerint nevelnek anyudék. Te pedig irigy és féltékeny vagy. Tesód helyében kinevettelek volna, hogy mennyire félted a zacskó chipsedet. Szánalmas vagy. :)
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!