Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért utálják egymást a...

Miért utálják egymást a testvérek?

Figyelt kérdés

Persze van kivétel, de a legtöbben (főleg fiú lány kapcsolatban) nem szeretik egymást valami fényesen a testvérek. És azt szeretném kérdezni, hogy ez miért van? (Hiszen együtt nőnek fel.) Nekem is van testvérem, de mi nem vagyunk ilyen rossz viszonyba.

Előre is köszi a válaszokat!

2016. jún. 29. 09:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
Irigyelik a tesójukat.
2016. jún. 29. 10:04
 2/14 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ez nem igaz, hogy legtöbben nem szeretik egymást.

Nem csak egy-két kivétel van.

Inkább lehetnek fele-fele arányban a jó testvérek és akik nem szeretik egymást.

2016. jún. 29. 10:08
 3/14 anonim ***** válasza:
58%

Mi nem utáljuk egymást a tesómmal, de csak felnőttként javult meg a viszonyunk. Szintén fiú-lány felállás, én a lány vagyok, ő az idősebb 3 évvel.

Gyerekként folyton martuk egymást. Ő unatkozott, ezért mindig odajött piszkálni, macerálni (ezt nem csak velem csinálta, de velem a legtöbbet), én meg érzékeny és magamnak való voltam mindig. Katasztrofális kombináció.

Felnőttként már, mint írtam, jóban vagyunk. Nyilván az segített, hogy megértünk, de szerintem az is jó hatással van a viszonyunkra, hogy nem élünk együtt. :)

2016. jún. 29. 10:08
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
Én nem ezt tapasztalom, inkább az a kivétel, hogy utálják egymást. A gyerekkori kakaskodás nem sokat jelent, nálunk is örökké ment a rivalizálás, vita, sokszor verekedésig fajulva, 5 perc múlva meg mentek együtt focizni, biciklizni. Most, felnőttként látogatják egymást (más-más városban élnek), napi szinten tartják a kapcsolatot. Ugyanígy vannak a baráti társaságban is a tesók.
2016. jún. 29. 10:11
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
Még annyi: szerintem sokat számít a szülők hozzáállása, ha mindig el akarják dönteni a vitát, valamelyik pártjára állnak, netán berögzül, hogy mindig csak az egyik szükségszerűen a rossz, kivételezés zajlik, akkor tényleg megutálhatják egymást. Meg kell tanulni a konfliktuskezelést is.:-)
2016. jún. 29. 10:16
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Az, hogy te mit látsz a közvetlen környezetedben, nem egyenlő a teljes valósággal. Nekem öcsém van, lány vagyok és nagyon jól kijövünk. Vegyesen látok mindenre példát, nem árdemes általánosítani, egyik legjobb barátnőmnek lánytestvére van, ők szóba sem állnak egymással.
2016. jún. 29. 10:36
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Nekem nincs testvérem, de amikor valaki megkérdezi tőlem, hogy van-e tesóm, akkor általában azt a választ kapom, hogy de jó nekem.
2016. jún. 29. 11:01
 8/14 anonim ***** válasza:
56%
Mi is sokat veszekedtünk a tesómmal, de aztán ki is nőttünk belőle. Szerintem az oka (nálunk legalábbis) az egymással való rivalizálás volt.
2016. jún. 29. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
61%
Nekem bátyám van, 3 évvel idősebb nálam, és mindig is nagyon jó viszonyban voltunk. Mindent megtudtam vele beszélni, és ez most is így van. Szerintem nagyon sok múlik a szülőkön is.Sosem éreztem, hogy versengenünk kéne. Bátyámat arra nevelték kicsi korunk óta, hogy én még kicsi vagyok, és lány, Ő a nagy tesóm, és meg kell védenie. Ha valamiért elkezdtem hisztizni, rám hagyta, okos enged szamár szenved alapon.Így belegondolva nagyon sok türelme volt felém, és mindketten nagyon empatikusak vagyunk kicsi korunk óta. Nem emlékszem nagyobb veszekedésre köztünk.
2016. jún. 29. 11:13
 10/14 anonim ***** válasza:

tesóság az a szülőkön múlik sokkal inkább mint a gyerekeken. Nem elég hogy ugyanazok a szüleid, meg egy helyen laktok. Tesónak nevelni kell őket. Ezt sokan kihagyják, és eleve más az alapjellem, akkor vagy semmilyen kapcsolatuk nem lesz, vagy rossz tesóság lesz felnőttkorban.

Ahol belefeccölik a szülők az energiát a testvéri kapcsolat kialakításába gyerekkorban, ott ilyen utálat nem lesz.

Viszont többször láttam olyat, hogy a szülők uszítják, hasonlítgatják versenyeztetik a tesókat.... Olyan esetekben az lenne a csoda, ha jó tesók lennének. Hiszen eleve egymás ellen nevelték őket.

2016. jún. 29. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!