Miért ilyen a nővérem?
A nővérem 19 éves. Állandóan piszkál és minden mozdulatomat kritizálja. Folyton rám förmed pl. én megkérdezem hogy kér e üdítőt akkor ő NEM KELL!!!! Hagyjál békén!!! Titkolózik is, dohányzik úgy, hogy ana nem tudja, és mondjuk szülinapomra kapok valami csokit, elrakom és pár nap múlva csak a papír van a helyén.
Kritizál hogy ezt így csináljam, azt nem úgy kell
pl. takarítok a szobámban. Egy kicsit poros marad a szekrény és ő már jön is hogy b***meg kész disznóól a szobád!! Hányszor takarítottál? Életedben egyszer????
Régen nagyon jó volt pedig a kapcsolatunk. Én felnéztem rá. Mondjuk mi ég és föld vagyunk, de mint mondtam, régen nagyon jól elvoltunk.
Még mások előtt is megaláz. Már a sírógörcs kerülget.
Miért ilyen????
Későn érő típus, most ért a kamaszkorba. Cefet egy helyzet!
Elsősorban minél hamarabb, négy szem között közöld vele, hogy mindaz, amit veled kapcsolatban mond, tesz, az téged mélyen megbánt. Azt is, hogy miért, hogyan bánt meg. Ne őt minősítsd (tolvaj, zsarnok stb.), a saját veszteségedről, keserves érzéseidről beszélj. Ez utóbbit nevezik énközlésnek, ha viszont rá mondod, hogy ilyen meg olyan, az már teközlés. Az énközlés, még ha túl is kell kiabálnod, vagy megismételned, mert első alkalommal kivonul, becsapva az ajtót maga mögött (vagy rád), szóval az énközlésnek sokkal nagyobb az esélye a kapcsolat jobbra fordulására, amíg a teközlés csak elmérgesíti a kapcsolatot. Ezt nem én találtam ki, egyszer olvastam egy Ruth keresztnevű angol vagy amerikai szerzőnőtől egy "A célzott beszélgetés" című könyvet, és tapasztalataim azóta is ezt igazolják.
Miért kell ilyen válaszokat adni? Sose értettem...
Hány év köztetek a korkülönbség?
Elmondtam neki hogy bánt engem amit csinál, de... semmi.
Nem változott semmi.
A telefonomat is elvette mert nem akarja hogy nekem legyen "okos telefon" csak a nyomógombos ami minden gombnyomásnál sípol és tudja, hogy az engem idegesít.
a tesod tipikus magyar fiatal aki a való életben egy gátlásos depis kis senki és annak probálja játszani az agyát akit gyengébnek hisz
az ilyen problémát nem megbeszélni kel mint a csöpögös filmekben
hanem kezelni nyisd ki a szád ordisd le a fejét, ha kel tépd meg a haját
tanulj meg kiállni magadért
a tesodnak is jót tenne némi önkontrol nem szokhat rá erre a stilusra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!