Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért ilyen a nővérem?

Miért ilyen a nővérem?

Figyelt kérdés

A nővérem 19 éves. Állandóan piszkál és minden mozdulatomat kritizálja. Folyton rám förmed pl. én megkérdezem hogy kér e üdítőt akkor ő NEM KELL!!!! Hagyjál békén!!! Titkolózik is, dohányzik úgy, hogy ana nem tudja, és mondjuk szülinapomra kapok valami csokit, elrakom és pár nap múlva csak a papír van a helyén.

Kritizál hogy ezt így csináljam, azt nem úgy kell

pl. takarítok a szobámban. Egy kicsit poros marad a szekrény és ő már jön is hogy b***meg kész disznóól a szobád!! Hányszor takarítottál? Életedben egyszer????

Régen nagyon jó volt pedig a kapcsolatunk. Én felnéztem rá. Mondjuk mi ég és föld vagyunk, de mint mondtam, régen nagyon jól elvoltunk.

Még mások előtt is megaláz. Már a sírógörcs kerülget.

Miért ilyen????

2016. jún. 10. 17:23
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
8 éves volt amikor elkezdett piszkálni. Előtte nem volt semmi baj.
2016. jún. 10. 17:39
 2/13 Szeder Katalin ***** válasza:
87%

Későn érő típus, most ért a kamaszkorba. Cefet egy helyzet!

Elsősorban minél hamarabb, négy szem között közöld vele, hogy mindaz, amit veled kapcsolatban mond, tesz, az téged mélyen megbánt. Azt is, hogy miért, hogyan bánt meg. Ne őt minősítsd (tolvaj, zsarnok stb.), a saját veszteségedről, keserves érzéseidről beszélj. Ez utóbbit nevezik énközlésnek, ha viszont rá mondod, hogy ilyen meg olyan, az már teközlés. Az énközlés, még ha túl is kell kiabálnod, vagy megismételned, mert első alkalommal kivonul, becsapva az ajtót maga mögött (vagy rád), szóval az énközlésnek sokkal nagyobb az esélye a kapcsolat jobbra fordulására, amíg a teközlés csak elmérgesíti a kapcsolatot. Ezt nem én találtam ki, egyszer olvastam egy Ruth keresztnevű angol vagy amerikai szerzőnőtől egy "A célzott beszélgetés" című könyvet, és tapasztalataim azóta is ezt igazolják.

2016. jún. 10. 17:47
 3/13 Patriksztár ***** válasza:
66%

Miért kell ilyen válaszokat adni? Sose értettem...

Hány év köztetek a korkülönbség?

2016. jún. 10. 17:52
 4/13 A kérdező kommentje:

Elmondtam neki hogy bánt engem amit csinál, de... semmi.

Nem változott semmi.

A telefonomat is elvette mert nem akarja hogy nekem legyen "okos telefon" csak a nyomógombos ami minden gombnyomásnál sípol és tudja, hogy az engem idegesít.

2016. jún. 10. 17:52
 5/13 A kérdező kommentje:
7 év van köztünk amúgy.
2016. jún. 10. 17:53
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy irigy rád valamiért? Vagy a szüleitek hogy állnak hozzátok?
2016. jún. 10. 19:14
 7/13 anonim ***** válasza:
A korához képest nagyon gyerekesen viselkedik. Állj a sarkadra, zavard ki a szobádból ha beszólogat, neki semmi köze hozzá, hogy te milyen rendet tartasz. A telefonodat meg ne előtte nyomkodd. 7 év amúgy nagyon sok korkülönbség, teljesen más dolgok érdekelnek benneteket, így nem könnyű jóban lenni, de a jogaidat attól még védheted.
2016. jún. 10. 19:25
 8/13 anonim ***** válasza:

a tesod tipikus magyar fiatal aki a való életben egy gátlásos depis kis senki és annak probálja játszani az agyát akit gyengébnek hisz

az ilyen problémát nem megbeszélni kel mint a csöpögös filmekben

hanem kezelni nyisd ki a szád ordisd le a fejét, ha kel tépd meg a haját

tanulj meg kiállni magadért

a tesodnak is jót tenne némi önkontrol nem szokhat rá erre a stilusra

2016. jún. 10. 22:12
 9/13 A kérdező kommentje:
Megint beszólt, megpróbáltam durvábban észhez téríteni de nem sokra mentem. A telefonomat meg valahova eltüntette szóval elérhető sem vagyok :P Amúgy féltékeny semmiért nem lehetne.
2016. jún. 11. 21:11
 10/13 anonim ***** válasza:
hát nincs más hátra urorj neki és tépd a haját
2016. jún. 11. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!