Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért piszkál folyton a nővérem?

Miért piszkál folyton a nővérem?

Figyelt kérdés

Én 12 vagyok, ő 19.

Már egészen kicsi korom óta utál, pedig nem adtam rá okot.

pl. bejött a szobámba, elkezdett zenét hallgatni, de nem úgy hogy leült az ágyra és fejhallgató a fején rajta a telefon, nem, hangerő maxon, ő pedig le se sz@rja hogy én pihennék. Ugye én nem szeretem így hallgatni a zenét mint ő. Megkértem hogy halkítsa le, erre kiökött az én szobámból és rámvágja az ajtót.

Meg folyton beszólogat hogy én ilyen meg olyan hülye sz@r vagyok meg soha nem lesz belőlem senki.

Volt hogy csak úgy ok nélkül megvert és annyit mondott hogy megérdemeltem. Elszedi a cuccaimat meg mindent rám fog és mondogatja hogy milyen igénytelen vagyok amikor a mosatlan edények ott vannak az ő szobájában mert lusta elmosogatni. Ha visszaszólok neki akkor meg le vagyok cseszve. Leéget mások előtt és még sorolhatnám.

Nem tudom mi az oka annak hogy utál. Normális válaszokat írjatok ha lehet.

Ja, amúgy lány vagyok.

2016. ápr. 20. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ebben leli örömét.

Ismerős amúgy. Én már olyan szinten meguntam ezt hogy akkor vagyok a legboldogabb ha nem is találkozunk egész nap.

Én mondjuk idősebb vagyok, és már nem tudja ezt megcsinálni, de volt hogy pl korán reggelt bejött és felhúzta a redőnyt szünetben mert hogy én miért alszok 8-nál tovább.

2016. ápr. 20. 17:03
 2/11 A kérdező kommentje:

Neked se lehetett akkor valami jó.

De azért már elég gáz hogy 19 évesen ilyen gyerekesen viselkedik, és nem tudom hogy egyáltalán mi abban a jó ha másokat piszkál az ember?

2016. ápr. 20. 17:24
 3/11 anonim ***** válasza:

idősebb vagyok és a ,,testvérem" jóval...

Megszokta a szemétkedést és örömet okoz az ilyeneknek. De engem annyira már nem érdekel én tudom hogy nem fogok vele beszélni ha nem muszáj látnom nap mint nap.

2016. ápr. 20. 17:26
 4/11 anonim ***** válasza:

Az én testvérem is szeretett kínozni meg ugráltatni, szadista örömöt lelt benne. Mára teljesen megváltozott, segít ahol tud. Nem nagy tudomány, őt is állandóan szabogatták a szüleim, nagyon keményen bántak vele és rendszeresen verték, rajtam vezette le az agressziót. Megbánta, megbocsátottam.

Ez téged nem vigasztal, de az biztos hogy neki is mentális gondjai vannak, mert csak ilyen állapotban piszkálja valaki a kistestvérét, miközben óvnia és segítenie kellene.

2016. ápr. 20. 18:02
 5/11 anonim ***** válasza:

Én nővér vagyok, leszögezem az elején, húgom 12, én 17. Én is szoktam piszkálni, mondjuk ez az zenehallgatós ismerős nálunk is, mondjuk én nem bemegyek hozzá, hanem behúzott ajtóval hallgatok hangosan zenét, és ha kéri kapcsoljam ki, csakazértis hangosítok.

Ezeket nem akkor mondja, ha veszekedtek előtte? Énis szoktam csúnyákat mondani, de általában eléggé ideges vagyok előtte

A verés valóban durva, mi csak kölcsönösen verekedtünk régen :DD Azért mondjuk nem normális, hogy 19 éves és ver meg ilyenek.

Mióta ilyen? Kiskorodban is gonosz volt? Szüleid veled, vagy vele foglalkoznak inkább? Mert ha veled, te vagy a kisebb, akkor féltékenység előfordulhat, én is sokszor féltékeny vagyok húgomra, sokkal szorosabbnak látom a szüleim és az ő viszonyát, mint a szüleimét és az enyémet. Szóval ilyeneken gondolkozz el, ez simán kiválthatja

2016. ápr. 20. 22:12
 6/11 Tőtős Benjámin válasza:
Sajnálom,hogy a nővéred piszkál.Ennek sok oka lehet:lehet kiskorába őtet is piszkálták és neki is kell,hogy piszmáljon valakit,tudom mit beszéldm mert engem is piszkáltak a suliba és a nálam kissebbeket piszkáltm,vagy nem kapott elég figyelmet vagy dühös és rajtad akarja kitölteni a dühét vagy csak szeret s
2016. ápr. 21. 22:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Engem is utál, egész gyerekkoromat megkeserítette, felnőttkorunkra az lett az eredménye, hogy abszolut nem beszélünk és találkozunk.
2016. ápr. 22. 21:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Utolsó

Elég valószínű hogy nálunk is ez lesz, vagyis nálam elég valószínű.

2016. ápr. 22. 22:36
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Azóta sajnos semmi nem változott. Ráadásul anya is neki hisz mindig mert hogy ő "felnőtt". Hát csak korban felnőtt szerintem...

Most elkezdtem gitározni. Ő kérte hogy tanítsak meg neki egy dalt. Megtanulta és ment anyához hogy el tudja játszani ezt a dalt. Mondta neki anya hogy nagyon ügyes, nekem meg azt, hogy ha többet gyakorolnék talán elérhetnék erre a szintre.

Már sírva alszok el mindig :(

2016. jún. 10. 17:31
 10/11 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz vele/velük:)

Éljék meg a maguk kis világát ők is és te is és ha felnősz nem is kell velük még csak találkoznod sem:) addig meg tarts ki.

2016. jún. 10. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!