Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnám megoldani ezt a...

Hogyan tudnám megoldani ezt a bonyolult helyzetet? Nem engedik, hogy a kisöcsémmel találkozzam.

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, van egy 13 éves testvérem. Az öcsém is és én is gyermekotthonban élünk, ő négy én pedig ötödik éve. Ezt az anyánknak köszönhetjük, a szüleim elváltak, minket a bíróság anyánknak adott. Ezzel a helyzettel anyánk elég szépen visszaélt, először engem, majd a középfokú értelmi fogyatékos kisöcsémet adta gyermekotthonba. Az öcsém beteg és nagyon szeretjük egymást. A kapcsolatot nem igazán tudjuk tartani, mivel az öcsém nem internet használó, mivel beteg így mobiltelefonra nagyon szüksége nincs. A gyermekotthonban pedig nem hívják őt oda a telefonhoz, mivel régen nem volt jó a kapcsolatom a testvéremmel. Sokszor verekedtünk, mindig vitatkoztunk és tőlünk zengett a ház. Tudom, hogy nem mentség de akkor sem szép dolog, hogy elszakítanak a testvéremtől. Szeretjük egymást. Ő nagyon ragaszkodik hozzám, csak én vagyok neki. Én szerencsére nem vagyok beteg, nekem ebből a szempontból szerencsém van. Én leszek az, akinél majd lakni fog, nekem kell majd róla gondoskodnom. Én másfél év múlva 18 éves leszek, már most tervezgetem azt, hogy mi hogyan lesz... Eddig nem zavart túlságosan, hogy nem tartjuk a kapcsolatot. Most viszont egyre jobban kezd megviselni ez engem. Többet gondolok rá. Annyira szeretném, ha néha elhozhatnám magammal Budapestre, hogy megnézzem engem azokban a musicalekben, amikben szerepelek. Nem tudja, hogy mi a hobbim a gimnázium mellett, boldoggá tenne engem, ha itt lenne velem a színházban, ha a függöny mögül nézne és tapsolna, ha együtt mehetnénk haza a színház után. Életem legszebb napja lenne, ha egy nap több száz ember előtt hallana énekelni engem. Neki a kerékpározás a hobbija, én énekelni tudok. Ebből is látszik a három év korkülönbség...

Fogalmam sincs, hogy mit tehetnék. A gyámunk egy hatalmas szemétláda nő, semmit sem enged meg, tojik ránk. Fogalmam sincs, hogy mit tehetnék. A gyámhivatal pedig semmit sem csinál. Nagyon lassúak és nem is izgatja őket az ilyenféle ügy...

Kérlek segítsetek. Mit kellene tennem?

2016. jún. 10. 09:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Paraszt 7-es 8-as. Inkább dugultatok volna el. Ritka nagy parasztok vagytok tahók, és BUTÁK!
2016. jún. 10. 10:45
 12/15 anonim ***** válasza:
46%

Üdvözöl edesanyadat, utolso és üzenem neki, melyen együtt érzek vele, hogy egy ilyen gyereket kell nevelnie, mint te.

Amúgy fuss neki a történetnek még párszor és le fog esni, hogy kamu az egész

2016. jún. 10. 10:51
 13/15 anonim ***** válasza:
67%
Szaglik nekem ez a kérdés. Egyik szülőm nevelőintézetben dolgozik, és elmondhatom, h nem így működnek a dolgok egy otthonban, mint ahogy te ezt elmesélted.
2016. jún. 10. 11:16
 14/15 anonim ***** válasza:
69%
Ez nekem kamunak tűnik.16 éves srác,akit csak úgy bedugott az anyja nevelőotthonba,amikor ez nem.ilyen egyszerű,hogy otthagyon és kész,főleg,hogy van apa.Aztán odamegy ahova akar,meg musicalekben szerepel.
2016. jún. 10. 11:22
 15/15 anonim ***** válasza:
56%
Úgy van ahogy az utolsó mondja. Nem így működnek a dolgok, és nem lehet csak úgy "beadni" a gyereket ilyen helyre. Legközelebb átgondoltabb hazugságot hozz össze kérdező.
2016. jún. 10. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!