Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kezdjek a kiállhatatlan...

Mit kezdjek a kiállhatatlan húgommal?

Figyelt kérdés

A húgom az utóbbi időben teljesen elviselhetetlen. Csak hogy egy példát mondjak, pénteken nulladik órával együtt nyolc órám van, utána pedig szakköröm így csak este kilenckor értem haza, természetesen hulla fáradtan. Kipakoltam, fürödtem és szerettem volna pihenni, erre fél 11kor a húgom elkezd furulyázni a szomszéd szobában. Átmentem, hogy maradjon már csöndben, mert pihenni próbálok és miért éjjel kell furulyázni, erre anyukám még endem szid le, hogy miért szítom a feszkót és miért me lehetne ilyenkor furulyázni. Apukámat egyáltalán nem érdeklik a problémáim, anya pedig még bátorítja is a húgomat, hogy bosszantson nyugodtan mert úgy sem tudok mit tenni ellene. Mégis mit csináljak? Vágjam pofán, hogy végre normális legyen?

15/l és 9/l

2016. máj. 15. 12:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
18%
Én a helyedben a durcáskodás helyett megpróbálnék olyan kapcsolatot kialakítani a húgommal, hogy megértőbb legyen irántam /ha már nem így alakult/. Kicsit strapás, de hosszabb távon megéri.
2016. máj. 15. 13:32
 12/20 anonim ***** válasza:

Igen!

Szerintem javítsd még az anyuddal való kapcsolatodat, pláne azt mutasd ki, hogy szereted a hugodat.

De ne hunyászkodj meg.

Viszont még egy: ami neked fontos, azt ne add ki.

Adj neki más elfoglaltságot, amivel lefárasztja magát.

Ha te szombat délután kettőkor bármit el tudsz viselni, akkor mondd azt, hogy te most pihenni akarsz, aztán kitombolja magát.

Előbb utóbb ő is elfárad.

Érdemes lenne a hugod felé közeledned.

2016. máj. 15. 13:37
 13/20 A kérdező kommentje:
De nem szeretem. Soha nem volt közeli a kapcsolatunk, mivel én nem is akartam kistestvért, de nyilván nem az én döntésem volt. Abban a kicsi szabadidőmben ami suli és a suli utáni elfoglaltságok mellett marad semmi másra nem vágyom csak hogy mindenki hagyjon békén és végre aludhassak egy kicsit. Hétvégente gyakran vigyázok rá, mindig én tanulok vele, csinálok nekk kaját, házit írunk. Mivel nem is vagyon társasági ember kb 0 igényem van rá, hogy suli után még elhagyjam a szobám. Nem is várok el tőle semmit. Se szívességeket, se beszélgetést, se semmit, csak hogy ne cs*szegessen direkt. Nem értem miért olyan nagy kérés, hogy kölcsönösen békén hagyjuk egymást.
2016. máj. 15. 14:48
 14/20 anonim ***** válasza:
10%
Azért mert ő azt szeretné hogy a testvére foglalkozon vele . Szerintem meg eroltethetned magad mert en 15 evesen majdnem minden este 8 kor ertem haza es 9 ig hugommal foglalkoztam aztab letusoltam es aludtam es nem volt megterhelo mert nem egy befordult ember voltam .. Anyud meg nem azert nem neked add igazat mert neked van igazad itt tesodnak vanbigaza mert szeretne valahogy elérni hogy foglalkozz. Hidd el nekem kézilabda edzes utan meg önvédelmi edzések után mennyi kedvem volt hugomhoz nem sok de szerettem meg tudtam hogy szuksee van a foglalkozasra igy tuleltem neked is meg kene eroltetned magad ,mert ritka bunko vagy..
2016. máj. 15. 14:53
 15/20 A kérdező kommentje:
Ja értem. Attól, hogy nem vagyok érte oda máris ritka bunkó vagyok. Mint már említettem mindig tanulok vele, megírjuk együtt a házit, megtanuljuk együtt a verset, megcsináljuk az iskolai külön projektjeit. De még egy idegenre is legalább annyira tekintettel van az embed, hogy nem veri fel éjjel. Örülök, hogy ti ilyen jóban voltatok, de ez nem mindenhol van így. Mi sem vagyunk rosszban, de nem is szoros a kapcsolatunk. Nem is értem miért hívsz bunkónak, mikor én sosem piszkálom őt.
2016. máj. 15. 15:13
 16/20 anonim ***** válasza:
12%
Nem tudom, ha én annyira fáradt vagyok, az érdekel a legkevésbé, hogy ki mit csinál a másik szobában. De ha annyira zavar, vegyél egy füldugót, ennyire nem lehetsz életképtelen. Anyukád azért pártolja a húgodat, mert 9 éves létére művelődni akar, más szülő összetenné két kezét, ha a gyereke egyáltalán furulyát venne a kezébe. Az egy dolog, hogy megírod vele a házit, de az is fontos, hogy közben mit sugárzol, lehet "jajh csak legyen már vége" és "szívesen segítek neked" stílusban is házit írni vele. Együtt kéne játszani, közös programokat csinálni, azok javítanának a kapcsolatotokon, nem a háziírás. Az meg, hogy egy 5 éves gyerek nem akar testvért, inkább nem kommentálom, de megvan az ilyen hisztis, elkényeztetett, féltékeny gyerekekről a véleményem.
2016. máj. 15. 15:25
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Az utolsó hozzászólásaidból látszik, hogy sokkal nagyobb itt a baj, a szüleid rendesen elszúrták.

Nem akartál testvért sem, cserébe viszont játszhatod a szülő szerepét, viszont az anyukátok gondoskodik róla, hogy semmi tekintélyed ne legyen. Megértem, ha nem vagy oda a tesódért, de erről nem ő tehet, hanem a szüleitek.

Le kéne ülnöd az anyukáddal komolyan beszélgetni, nyugodt hangnemben. Előtte megkérdezed, hogy mikor ér rá, mert fontos.

Azt kéne kihozni az egészből, ha annyira megbízhatónak tart, hogy ilyen szerepeket bíz rád, akkor szükséges lenne, hogy a tesódnak megtanítsa, neked is szót kell fogadni. Ha bébiszittert hívna, ő is rászólna, ha nem alszik időben, vagy nem megfelelően vislekedik.

Ha az illedelmes beszéd nem használ, akkor megkérdezném, hogy milyen viselkedést vár el, gyerek, vagy felnőtt szerepét játszd? Egy gyereknek nem kötelessége a tesójáról ilyen szinten gondoskodni, egy felnőtt családtag viszont rászólhat, ha nem megfelelően viselkedik.

2016. máj. 15. 15:31
 18/20 anonim ***** válasza:
88%
#16 furulyazva muvelodni éjszaka? :D ha az én hugom csinalna ezt, többet a házba nem hozhatna be furulyat
2016. máj. 15. 15:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Utolsó előtti, a tied különösen jó ötletnek tűnik. Tényelg köszi. :)
2016. máj. 15. 16:04
 20/20 anonim ***** válasza:
73%

zárd be a szobád ajtaját.

anyádnak kellene megnevelni ,ha már megcsinálták apáddal,nem a te nyakadba sózni.

2016. máj. 15. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!