Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan kezeljem, ha a tesóm...

Hogyan kezeljem, ha a tesóm kiállhatatlan?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy két évvel fiatalabb nálam, most ráadásul érettségi után van, és új suliba került, újak a barátai... Én nem ismerem, kikkel van együtt, mitől változhatott meg. Egy normális, nyugodt, szerethető ember volt azelőtt. Amióta új iskolába jár, egyszerűen elviselhetetlen. Állandóan lenyúlja a ruháimat, és nem az, hogy kölcsönveszi és épségben visszakapom, hanem vagy rongyosra hordja, vagy sosem kerül vissza a szekrényembe. A sminkjeimet, amikre direkt vigyázok, mert nem állunk úgy anyagilag, hogy olyan gyakran cseréljem őket, tehát ritkán használom, de azokat is a sajátjának érzi. Ez hagyján, de nem tud rájuk vigyázni. A ruhákkal is ez a helyzet, mindent tönkretesz. És oké, hogy hordás közben kopnak a ruhák, de tele a hócipőm azzal, hogy az általa elhordott ruháimban kell járnom.

A házimunkával is ez a helyzet. Hétközben sza.rik az egészbe és nekem kell megcsinálnom az ő részét is, különben anyám házisárkány lesz, ha nincs rend. Meg is csinálom a békesség kedvéért, meg kérem, hogy segítsen a húgom, de ő nagyon fáradt délutánonként, mivel 5 órán részt vesz a suliban, aztán hazajön, felzabál mindent, ami az útjába kerül, természetesen eltakarítani maga után már nem tud, és alszik este nyolcig minimum.

Nem tudom vele megbeszélni, hogy mennyire zavaró, hogy ilyen nagy arca lett. A szüleimmel sem tudom, mert nem érdekli őket. Mindig engem szekálnak, hogy mivel még nincs munkám, akkor itthon csináljam a dolgokat. Hozzáteszem, hogy én is tanulok még, csak ritkábban járok be, mint húgom. Értelemszerű, hogy ki kell vennem a részem a házimunkából, nem is a lustasággal van a baj, hanem hogy amit megcsinálok, nem tart semeddig, hála a drága testvéremnek.

Mit tehetnék? Hiába próbálom megbeszélni velük, semmi változás, sőt, inkább csak rosszabb lesz.

2015. márc. 10. 07:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt,amit itt most leírtál,mondd el a húgodnak,ha kell erélyesebben is.

A házimunkát hogy osztjátok meg?

Éppen akkor aktuélisan mikor kell valamit csinálni,megbeszélitek,vagy mindenkinek van egy előre megbeszélt,saját kis területe amit rendben tart?

2015. márc. 10. 09:23
 2/8 anonim ***** válasza:

A cuccaidat zárd el, ha van külön szobád, zárd azt, ha nincs, pakoljatok külön szekrénybe a húgoddal, és akár egy lakattal, de zárd be azt. Randa, tudom, de még mindig ez a kisebb bosszúság.

Ha még tanulsz, esetleg diákszövetkezeten keresztül szerezhetnél munkát, vagy délutáni gyerekfelügyeletet vállalhatsz, és akkor már jöhetnek azzasl a szüleid, h nem golgozol, és nem lőcsölhetik rád a teljes házimunkát.

2015. márc. 10. 09:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Jóformán most én végzem a nagyrészét, főzést leszámítva. De nem is ez a bajom, mert egyrészt nincs jobb dolgom, másrészt természetesnek érzem, amíg itthon vagyok. Csupán azzal nem vagyok kibékülve, hogy tesóm bármit megengedhet magának. Tényleg valami széfben kell tartanom a cuccaimat, mert még a szárítóról is elveszi a ruháimat.

Már sajnos nem nappali tagozaton tanulok, de amíg azon voltam, volt munkám. Igaz, csak a szakmai gyakorlat, amit nem igazán fizettek meg, de még ekkor is volt teendőm itthon. Én nem engedhettem meg magamnak, hogy egész délután aludjak. Az a baj, hogy anyám este jön haza, apám pedig nem foglalkozik azzal, hogy mit művel tesóm. Annyira el van kényeztetve... Nem irigységből mondom, csak egyszerűen nem veszi magát észre. Elképesztően megváltozott. Hiába mondom neki, hogy ne nyúljon a cuccaimhoz, őt nem érdekli. Pedig neki még több cucca is van, mint nekem. Ma reggel is arra keltem, hogy lazán kiszedi a szekrényemből a ruháimat. Nagyon bosszantó, hogy én alig hordom valamelyiket, mert mondjuk különlegesebb alkalmakra tartogatom, de mire sor kerül arra, hogy felvehessem, már jóformán elhordta valaki.

2015. márc. 10. 10:00
 4/8 anonim ***** válasza:
helyedben én is ráállnék a cuccaira és kész(ha nem hallgat a szép szóból)
2015. márc. 10. 12:48
 5/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok, tényleg nehéz helyzetben vagy, megértem. A suli végéig bírd ki valahogy, aztán ha már dolgozol, próbálj elköltözni. Most esetleg nem költözhetnél nagyszülőhöz, vagy más rokonhoz?
2015. márc. 10. 19:32
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem tudok, vidéken élnek és onnan nehezebben tudnék bejárni. Valahogy el kell viselnem a helyzetet, aztán csak változik valami, ha már lesz munkám.
2015. márc. 10. 21:58
 7/8 anonim válasza:
nekem 12 évesen van napi 7 órám... xd
2015. márc. 11. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:
talán szólj rá a húgodra ne itt panaszkodj ismeretleneknek ezen csak te tudsz segíteni mond neki, hogy húzzál a cuccaimtól kinek képzeled magad mégegyszer meglátom rajtad a ruhám eltöröm a kezed vagy valamit mondj már istenem..
2015. júl. 31. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!