Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nővéremnek patkánya lesz,...

Nővéremnek patkánya lesz, elmondjam a szüleimnek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Van egy nővérem, aki mostanában eléggé problémás...pl, iszik, cigizik, nem jár haza...

Most mesélte nekem hogy lesz neki,és a barátjának egy-egy patkánya, és ne mondjam el senkinek.

Én meg igen, tudnám tartani a számat, de nem tudom helyes-e... már volt probléma, hogy valamelyikünk haza hozott egy kisállatot, és lelettünk cseszve, hogy ezt miért. (utólag átlátva a helyzetet, igen marhaság volt,megbeszélés nélkül.)

Kb. most ugyanez a helyzet, de mivel alig van itthon, és azt mondta, hogy a táskájában, meg egyéb helyeken lesz az állat,és hogy szüleink észre se fogják venni,így nem tudom mit tegyek...

Elmondhatnám a nagyobbik nővéremnek, aki lehet nem továbbítaná, de megígertem nem mondom el senkinek...

csak félek, ha kiderül, én leszek az, "aki miért nem szólt"

13/L

2016. ápr. 22. 11:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%

Válaszolók:

Könyörgöm áruljátok már el, hogy miért a kérdezőt szidjátok össze-vissza, mikor nem ő a hibás? Ha a szövegértésetek ennyire a nullán áll, akkor inkább maradjatok csendben...

Kérdező:

Igaz, hogy az előttem válaszolók többsége idióta, de abban igazuk van, hogy jobb lenne ha szólnál a patkányról. Elvégre mégis csak egy élőlény és ahogy negyedik válaszoló is írta, nem fog nyugton maradni és nem marad sokáig abban a táskában. Jó volna, ha ezt a nővéreddel megpróbálnád/megpróbálnátok megértetni.

2016. ápr. 22. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem első körben ne árulkodj. Az sem biztos, hogy tényleg lenne patkánya, lehet csak egy hirtelen ötlet, amiből nem lesz semmi. Esetleg egy teszt, hogy mennyire vagy megbízható. Viszont, keress rá neten a patkánytartásra, mutasd meg a nővérednek is, próbáld meg meggyőzni, hogy nem lenne jó helye ha magával hordaná.
2016. ápr. 22. 13:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem próbáld meggyőzni, hogy éjszaka maradhasson a másik patkánnyal a barátjánál. A patkányok társas lények, ideális lenne, ha szereznének két nőstényt, azok jobban elvannak egymással. Napközben foglalkozhat vele, de nem lesz semmiféle állatkínzás.

Nem értek egyet a tesóddal, de nem hiszem, hogy túlzottan ad a véleményedre, ha beköpöd, akkor meg biztosan megromlik a kapcsolatotok.

Nekem is volt patkányom, nagyon okos állatok, de borzasztóan igénylik a társaságot, nagy a mozgásigényük. Táskában tárololva (?) pedig valószínűleg nagyon gyorsan megszökne, vagy elpusztulna.

2016. ápr. 22. 13:48
 14/18 anonim ***** válasza:
80%

Az előző válasz első mondatát hirtelen félreolvastam:

Szerintem próbáld meggyőzni, hogy éjszaka maradhasson a másik patkánynál, a barátjánál.

Mármint a nővér maradhasson ott. A patkányával együtt, az emberszabású patkányánál. :DDDDD

2016. ápr. 22. 15:08
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
Ha a helyedben lennék, első körben közölném a nővéremmel, hogy vagy letesz erről a hülyeségről, vagy ő mondja el, vagy én. Többen írták, hogy fél óra alatt kirágná magát, én kb negyedre becsülöm, és utána bizony ha unatkozik (márpedig unatkozni fog, gondolom, nővéred nem fog 24-7 vele lenni), akkor rág mindent, kábeleket, laptopot, szekrényt, fotelt stb. Arról nem is beszélve, hogy minden össze lesz hugyozva meg szarva, ha nincs saját helye. Ez itt nem arról szól, hogy elárulod a nővéredet, hanem arról, hogy megmentesz egy állatot egy ilyen idiótától, akinek a kezébe plüssállat való max. Tartsa normálisan, vagy sehogy, de ezt tutira nem nézném szótlanul.
2016. ápr. 22. 20:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen elmondanám, ez állatkínzás, egy patkánynak nagyon nagy hely igénye van, akkora ketrec kell neki amibe te még bele is tudnál kb ülni, mellé ki is kell engedni, egy táskában NEM tartható. Nővérednek agyára ment a pia.

Szegény állatka érdekében legalább mondd el.

2016. ápr. 23. 11:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem elsősorban nővérddel beszélj, ne árulkodj rögtön. Próbáld meg lebeszélni, hogy miért, azt már nagyon jól leírták előttem sokan.

Viszont ha nem tudod meggyőzni, avasd be a szülőket az állat és a lakás megóvása érdekében.

2016. ápr. 26. 18:17
 18/18 A kérdező kommentje:

1.köszönöm minden hasznos, kedves válaszolónak. :)

2.nem én akarok patkányt a nővérem.

köszi

2016. ápr. 26. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!