Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nővérem kihuzza magát a munka...

Nővérem kihuzza magát a munka alól?

Figyelt kérdés
Nővérem egyetemista. Tény, hogy sokat kell tanulnia, de semmit nem csinál itthon. Az a kifogása, hogy rengeteg a tananyag. De közben filmet nézni, telefonon beszélni a pasijával van ideje, bezzeg hogy felmossa a konyhát arra nincs. Hazajöttem most is munkából, és a pasiját áthívta, de nem volt képes a ruhákat leszedni és összetűrni, vagy felsepreni a konyhát. Mit tehetnék?
2016. ápr. 7. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Tanulni szokta hagyni a család? Nem ismerlek titeket, szóval csak a saját példámat írom le. Én pl. úgy jártam főiskolás koromban anno, hogy kb. félóránként szakítottak meg és állítottak fel az asztaltól, hogy csináljam meg ezt-azt, így pedig nem tudtam haladni, a háttérben már azért ment valami zaj (film, zene), hogy jobban tudjak koncentrálni arra, amit tanulok, és eltompítsak más beszűrődő zajokat. Öcsém bentlakásos helyre ment továbbtanulni érettségi után, hazajárhatott volna gyakrabban is, de minimálisra ritkította, mert különben ugyanezen okból nem tudott volna tanulni.

Ha a tesódnál nem ez a helyzet, hanem valóban csak linkeskedik, akkor nem tudom. Nálam ez volt, és borzasztóan zavaró volt. Természetesen anyám úgy állította be a dolgot, hogy nem segítettem semmit, ami mellesleg egyáltalán nem volt igaz, csak amit megcsináltam, arról tudomást sem vett.

2016. ápr. 7. 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:
37%
Költözz el,ha nem tetszik!
2016. ápr. 7. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

20 eves. Szerelmes. Egyetemista. Ilyenkor az ember kisse elszall a foldtol, es ezt muszaj megerteni -tudom, nem konnyu.

Ha leulsz vele ezt megbeszelni es kompromisszum neven irsz egy listat arrol, hogy kinek mi a dolga egy napon akkor valoszinubb, hogy tobbet fog segiteni. Ha kirakjatok pld a hutore vagy valamilyen jol lathato helyre a papirt akkor tobbszor fog eszebe jutni. Ha nem hallgat rad fordulj a szuleidhez vagy ha meg ez sem hatja meg, sztrajkolj es te se takarits, kiprovokalva ezzel az uj rendszert mert valoszinuleg az anyukad nem fog ehhez jo kepet vagni.

2016. ápr. 7. 18:14
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Sztem is beszéljétek meg, hogy kinek mi legyen a feladata. Ha több dolga akad, pl.: vizsgázik, ZH-kat kell írnia akkor beszéljétek meg hogy most nem tudja megcsinálni, de utána már újra minden a régi lesz.
2016. ápr. 7. 18:18
 5/7 anonim ***** válasza:
16%

tipikus lusta mai hiszti gép

fogd meg a felmosó vízet és önsd a nyakába

2016. ápr. 7. 19:44
 6/7 anonim ***** válasza:
59%
Szükség van egy kis kikapcsolódásra a tanulás mellé, az egyetem elég stresszes tud lenni (bár nem tudom, a nővéred hova jár), ha minden nap reggeltől estig tanulnod kell úgy, hogy közben 1-2 óra szabadidőt engedhetsz meg magadnak (persze azt is bűntudattal, hogy a tanulástól veszed el). Nem tudsz motivált maradni, ha abban az 1-2 órában a szórakozás helyett nekiállsz takarítani, és tudod, hogy holnap is tanulhatsz 15 órát, utána meg vár rád egy jó kis wc-tisztítás, és ez 5 hónapon át így fog menni, semmi kikapcsolódás amíg szünet nem lesz (aztán meg következő félév).
2016. ápr. 8. 00:18
 7/7 anonim ***** válasza:
59%
Szükség van kikapcsolásra a tanulás mellett. Gondolom te is tanulsz, tehát neked is. Ha úgy érzed hogy aránytalanul sok teher rakódik rád találjatok ki egy feladatbeosztást. Ez olyan legyen hogy mind a ketten tisztában legyetek vele hogy mi a dolgotok, és ti osztjátok be hogy mikor és mikorra végeztek ezekkel a feladatokkal.
2016. ápr. 8. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!