Hogyan nyithatnám fel a nővérem szemét, és adhatnék neki erőt, hogy legyen tartása?
A nővérem és a férje 1 éve házasok. A "kedves" sógorom 4 hónapja csalja a nővéremet,ez múlt héten derült ki,méghozzá olyan amatőr és börleszkbe illő módon,hogy az új nőjének szánt e-mailt véletlen a nővéremnek küldte el...
Ő kiborult teljesen és összeroppant,ennek dacára (!) még a sógorom kért 1 hónap haladékot,hogy mi legyen,szegénynek össze van zavarodva a pici lelke,nem tudja kit akar - jelszóval.
Nővéremnek nincs ereje kirakni,szó nélkül továbbra is mos,főz,takarít a "közös kanra". Én már az utazóbőröndjével vártam volna haza a sógoromat,ezt neki is elmondtam. Csakhogy ő a történtek dacára még szereti,pedig nem épp szép dolgok voltak abban az e-mailben,megmutatta,elolvastam... Hogy tudnám rábírni,hogy legyen önbecsülése,és ő mondja ki,hogy legyen vége? Jót akarok a nővéremnek,jobbat érdemelne,de ettől a helyzettől még a magány is jobb.
Nem sokat tehetsz, önmagának kell rájönnie, hogy már nem bírja tovább. Ez nem a te utad, ezért hiába adsz tanácsot, ő képtelen elfogadni, mert még nem jutott el érzelmileg oda, hogy kemény legyen a férjével és tisztán lásson.
Az hogy te mit csinálnál, egy dolog, de nem te vagy ő és érzelmileg nem vagy belevonódva a kettőjük játszmájába. Külső szemlélőként mindig sokkal, de sokkal könnyebb tanácsot adni.
Idővel rá fog jönni a nővéred, mekkora hülyeséget csinált, csak még nem szenvedett eleget és bízik.
Szerintem az egyetlen, amit tehetsz, hogy jó kérdéseket teszel fel neki. Pl.: Miért marad mellette? Hisz-e abban, hogy máskor nem csalja meg?
Nővérednek valószínű nagyon alacsony az önbecsülése, azért viseli ezt el.
Szerintem ne akard meggyőzni. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Te annyit tehetsz, hogy támogatod, mellette állsz.
Ha piszkálod, azzal csak ártasz és benned sem fog bízni.
Egyébként meg ennyire nem szabad beleszólni. Nem tudod, hogy mi van a háttérben. Pl. lehetnek olyan problémák, amikről te nem tudsz, amit nem mondott el neked a testvéred, ami miatt idáig jutottak. Talán az ő hibájából is. Pont ezért ad még valamennyi esélyt a férjének.
Te csak állj mellette, hogy tudja, hogy nincs egyedül. De ne akard helyette meghozni azokat a döntéseket, amiket neki kell.
Fojtogat a düh,a tehetetlenség. A nővérem áthívott ma reggel,fura volt a hangja, és az is,hogy be sem ment dolgozni.
Sírva találtam egy üveg konyak társaságában,ahogy az esküvői képeiket nézegette,zokogott. Kérdeztem, nem lesz ebből gond,hogy nem megy be? Annyit mondott ereje se volt beszólni,nem érdekli ha kirúgják,úgyse számít. Ami könnyen megeshet mert egy multinacionális cégnél dolgozik,nagyon könnyen megválnak bárkitől... Legszívesebben jól megráznám!
Az a baj,hogy alapból érzékeny lelkű,ettől kisebb dolgokon nehezen tud átlépni,agyalgatós típus.
#8: még csak nem is vagy humoros...
Más boldogtalansága/kára/baja felett humorizálni nagyon "magas" Eq-ra vall,szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!