Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan nyithatnám fel a...

Hogyan nyithatnám fel a nővérem szemét, és adhatnék neki erőt, hogy legyen tartása?

Figyelt kérdés

A nővérem és a férje 1 éve házasok. A "kedves" sógorom 4 hónapja csalja a nővéremet,ez múlt héten derült ki,méghozzá olyan amatőr és börleszkbe illő módon,hogy az új nőjének szánt e-mailt véletlen a nővéremnek küldte el...

Ő kiborult teljesen és összeroppant,ennek dacára (!) még a sógorom kért 1 hónap haladékot,hogy mi legyen,szegénynek össze van zavarodva a pici lelke,nem tudja kit akar - jelszóval.

Nővéremnek nincs ereje kirakni,szó nélkül továbbra is mos,főz,takarít a "közös kanra". Én már az utazóbőröndjével vártam volna haza a sógoromat,ezt neki is elmondtam. Csakhogy ő a történtek dacára még szereti,pedig nem épp szép dolgok voltak abban az e-mailben,megmutatta,elolvastam... Hogy tudnám rábírni,hogy legyen önbecsülése,és ő mondja ki,hogy legyen vége? Jót akarok a nővéremnek,jobbat érdemelne,de ettől a helyzettől még a magány is jobb.

2016. jan. 29. 09:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
58%
Ülj le vele, vegyetek elő egy lapot és írjátok fel a két oldalára, hogy miért lenne érdemes ezzel a pasival maradni és miért nem. Mindenképpen írd fel a NEM oldalára, hogy ha egyszer megcsalta és ő visszafogadja, akkor ez fog rá várni egész életében (és nem, egy gyerektől nem fog rendbe jönni a kapcsolat).
2016. jan. 29. 10:38
 12/29 anonim ***** válasza:
59%
Mi a gond a konyakkal? :S
2016. jan. 29. 10:40
 13/29 A kérdező kommentje:

#11: igen,valami hasonlóra már én is gondoltam,köszönöm.

Valami hasonló racionális lépésre,mert azt vettem észre,hogy egyedül,amikor gondolkodik, szinte felmenti magában. Ez persze nem azt jelenti,hogy én bele akarnék szólni. Egyszerűen csak meg akarom kímélni a testvéremet további szenvedésektől,mert mindig jó volt a kapcsolatunk.

2016. jan. 29. 10:44
 14/29 A kérdező kommentje:

#12: fogalmam sincs,tudod muszáj valamibe egyeseknek belekötni,jobb dolguk nincs... Én ezeket le sem reagálom már.

Többieket felpontoztam,köszönöm a normális hozzászólásokat!

2016. jan. 29. 10:46
 15/29 anonim ***** válasza:
54%
Ne szolj bele! Majd o dont, ahogy o akar!!!
2016. jan. 29. 11:06
 16/29 anonim ***** válasza:
34%
Az ilyen kérdések kísértetiesen hasonlók az "apukám megcsalja anyukámat, mit tegyek " 14 évesen és hasonlókhoz. Én is azt vallom, hogy ezek olyan helyzetek, amiben az érintetteknek kell tisztázniuk az egymás közötti viszonyt és nem külső személynek kell beavatkozni. Szép dolog a testvéri szeretet meg együttérzés, de nincs két egyforma lelkületű testvér sem. Az érintett felek tudják igazán, hogy miért is álltak össze annak idején és persze olyan is van, hogy eleve nem jól választottak, nem kellően felkészülve mentek bele a kapcsolatba. Ahelyett, hogy hergelnéd a nővéredet, inkább arról beszélgess vele, hogy miért is gondolta annak idején, hogy férjhez megy a jelenlegi férjéhez, egyáltalán, mit tudott vagy nem tudott a leendő férjéről, mik lehetnek azok a pontok, ahol a két ember világosan nem egyezik egymással stb. Én erősen gyanítom, hogy a nővéred még saját magában sem tisztázta ezeket és csupán az érzelmektől elragadva, a realitásokat mellőzve ment bele a házasságba. De elképzelhető az is, hogy ez csak egy hirtelen fellángolás most a férj részéről és felesleges túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki.
2016. jan. 29. 11:13
 17/29 Kései Sirató ***** válasza:
79%

Először telefonálj be te a munkahelyére és mondd, hogy beteg, nem tud dolgozni menni, éppen most viszed orvoshoz, aztán ültesd kocsiba és vidd el a háziorvosához, hogy írja ki néhány nap táppénzre. Utána vidd magadhoz, néhány napig legyen nálatok.

Miért nem akar válni? Ennyire rossz az önértékelése?

Kié a lakás, ahol élnek? A pasié?

Pár nap alatt győzd meg arról, hogy fontos, hogy dolgozzon és ne rúgassa ki magát, szüksége lesz a pénzre, ha egyedül lesz.

Kérdezd meg, hogy képzeli el a jövőjét, és ahogyan más javasolta, kérdezz tőle sok mindent, végül ő fogja kimondani, hogy szakít vele. Legalábbis bízzunk benne!

2016. jan. 29. 11:21
 18/29 anonim ***** válasza:
47%
ha legalább a férje sajnálná a dolgot,de nem csak azon vacilál kit válasszon :D röhej hogy a tesód milyen szerelmes és buta. ráadásul az egy év házasságból csak 8 hónapot bírt ki a férj megcsalás nélkül, ilyen pasiért egy árva könnyet sem ejtenék.Nem sírnék utána,. hanem fognám a cuccait és kidobnám az ablakon az esküvői fotókkal kezdve és egy ideig biztos nem randiznék utána és még örülhet hogy nem veretem el a család férfi tagjaival.
2016. jan. 29. 11:26
 19/29 anonim ***** válasza:
22%
A konyakkal semmi baj, csak magával a történettel. A pasi a szeretője helyett a feleségének küldi el az e-mailt, a feleség lelkileg összetörik és felhívja a testvérét aki mikor elmegy hozzá egy üveg konyakkal az esküvői képek társaságában találja. Szerintetek mennyire hihető a sztori?
2016. jan. 29. 11:50
 20/29 A kérdező kommentje:
17: A szüleink nevén van 1/1.
2016. jan. 29. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!