Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ezért lehet ez?

Szerintetek ezért lehet ez?

Figyelt kérdés

A nővéremmel a kapcsolatunk eléggé semleges.Se nem rossz,se nem jó.Csak vagyunk.Ő sosem érdeklődik felőlem,hogy mi újság van,hogy megy a suli,semmi sem.Amikor én kérdezek róla,válaszol két szóban és ennyi.

Amikor átjönnek hozzánk a férjével és a két gyerekükkel,akkor is csak a szüleimmel kommunikál,velem nem nagyon.Olyanok vagyunk,mint két ember,akik ismerik egymást valahonnan.

Én még egyetemre járok,emellett dolgozom és szoktam is eljárni szórakozni,ezáltal sok új embert ismertem meg.Köztük olyanokat is,akik a nővéremmel egykorúak és mindig érdeklődnek felőlem,hogy a suli jól megy-e,diákmunka milyen,hogy vagyok,egyszóval érdekli őket mi van velem és én is szeretek a társaságukban lenni,mert hasonló emberek mint én.

Néha elgondolkodom azon,hogy valamit elrontottam,de olyan jó lenne,ha lenne egy olyan idősebb testvérem mindegy,hogy nővér vagy báty akivel bármit meg lehet beszélni.

2016. ápr. 3. 23:44
 1/3 anonim ***** válasza:
44%

Kedves Kérdező!

Ha eddig nem jöttél rá hát ki kell hogy ábrándítsalak a szeretet-elképzelésedből! Teljesen jogos az igényed, csak azt hagytad figyelmen kívül hogy nem vagyunk egyformák. Neki nem fontos az ami neked vágyad! Nekem is van egy nővérem aki miután el ment vidékre lakni, férjhez ment, gyerekei születtek, tanárnő lett belőle..... és amikor értesítettem hogy anyánk nagyon rosszul van, ha akarja még élve látni jöjjön el, azt válaszolta: "most nem járok arra felé" Később az anyánk temetésére sem jött el, sőt a hagyatéki hivatalos iratra sem válaszolt.... Na milyen az ilyen testvér? Hidd el, nem választhatjuk meg a testvéreinket, de választhatunk olyan barátokat akik jobbak mint az ilyen testvér. Vigasztalásul írtam ezeket, nem akartalak sem kritizálni, sem hibáztatni. Szerintem törődj bele hogy a testvéred ilyen "géneket" örökölt!

2016. ápr. 4. 00:30
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
Ha javítani akarod a kapcsolatod a testvéreddel, akkor próbálj vele találkozni többet, manapság már ott vannak a telefonon kívül az egyéb lehetőségek, skype, stb. Az én férjem is ugyanolyan helyzetben van a testvérével, mint te, és úgy gondolom, hogy kölcsönösen nem törődnek egymással, egyik sem kérdezi meg a másiktól, hogy mi a helyzet, de ezen lehet változtatni, ha te nyitsz a másik felé, akkor nagy valószínűséggel ő is nyitottabb lesz rád.
2016. ápr. 4. 09:56
 3/3 anonim ***** válasza:
55%

Sajnos nem minden testvéri kapcsolat lesz olyan szoros, mint amit szeretnél.

Nem feltétlenül rontottál el valamit. Mekkora a korkülönbség? Neki gyereke van te meg egyetemre jársz, tehát 10 év korkülönbség is lehet köztetek. Neked ő gondolom példakép volt 5-10 évesen, hogy van egy nagy nővéred, ő meg nem tudott/akart mit kezdeni 15-20 évesen egy kisgyerekkel, aztán így alakult és mára ez a megszokott.

2016. ápr. 4. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!