Tényleg kötelességem kölcsönadni a tabletemet a húgomnak?
Én 16/L Ő 12/L
Most karácsonykor vettem egy tabletet a spórolt pénzemen.
Amióta megvan folyton elkéri hogy játszhasson rajta, ez még nem is akkora baj, de ha nem adom neki oda rögtön akkor megy a szüleimhez sírni, akik meg utána jönnek hozzám lecseszni engem, hogy milyen irigy vagyok. A másik gond, hogy sokszor letölt rá cuccokat az engedélyem nélkül, amiket ha letörlök, én vagyok a rossz. Folyton belenéz a levelezéseimbe, és belerondít azokba a játékokba, amiket én játszok. Ami végleg kiborított, hogy néhány napja láttam a húgomat, amikor elkezdte püfölni a tabletemet mert elvesztett egy játékot vagy nem tudom. Először csak simán rászóltam, de sz.rt sem ért, amikor sokadszorra ütötte akkor kikaptam a kezéből és ráüvöltöttem erre elkezdett bőgni a szüleimnek, aki meg persze elkezdtek velem üvölteni, hogy miét kell felemelni a hangon, miért nem lehet normálisan szólni, a húgom még csak gyerek legyek már okosabb, mert én vagyok az idősebb. Persze mondtam, hogy először "normálisan szóltam" de elengedték a fülük mellett.
Kepernyozar es mond el a szuleidnek, hogy majd ha leultek beszelgetni a gyeker hugoddal a rongalasrol, a magan dolgokrol akkor kolcson adod neki.
Milyen jol sporolsz 16 evesen...
A tablet, és általában az elektronikus cuccok személyes használati tárgyak. Nem kell odaadnod. Értesd meg a szüleiddel és a húgoddal, hogy a személyes levelezéseidet, stb intézed rajta, senkinek semmi köze hozzájuk, nem beszélve arról, hogy a húgod egy 12 éves gyerek, akinek fogalma sincs, milyen veszélyeket rejt az internet, emiatt mindenféle vírustámadásnak potenciálisan ki van téve az eszközöd a kezében.
Igen, alapvetően mindig előveszik a de irigy vagy kisfiam kártyát a szülők, de meg kell érteniük, hogy ez nem egy alma, vagy egy ceruza, vagy egy bicikli.
Sajnálod a húgodtól?:D
Ha épp használnám és akkor kérné el, nem adnám oda.
Ha nem használom, akkor miért ne. :D
A levelezésnél azért van a jelszó, hogy más ne kukkolja.
Le kell tiltani a letöltéseket vagy telepítéseket.
A püfölésree nincs mentség.
vegyenek a szüleid neki, használtan 5-10 ezerért vannak már olyanok amik alkalmasok játékra.
persze nem amoLED kijelző stb, de egy 12 évesnek tökéletes.
mellesleg egy tablet a személyes intim szférámat jelenti, soha senkinek nem adnám kölcsön.
Nem vagy irigy. A hugod nem a te eletkorod, neki nem lenne szabad mindazokat a dolgokat csinalni, amit te az eletkorodnal fogva csinalhatsz.
Jelszo a tabletre, es ha a szuleid azt mondjak, hogy irigy vagy, akkor egeszen nyugodtan mondd el nekik, hogy ez nem irigyseg, hanem te megvetted a sporolt penzedbol a tabletet, akkor az kizarolag a tied, a te maganlevelezesed, a te maganugyeid, es eppen azert nem oldod fel a jelszot, mert te vagy az idosebb es meg akarod vedeni a tudatlan KIShugodat az internet veszelyeitol, mert egy KISgyereknek veszelyes az internet.
(eleg szomoru, hogy a szulok ra akarjak kenyszeriteni az idosebb testverre, hogy mindenet ossza meg az egyebkent arra eretlen testverevel. Aztan meglepodnek rajta, hogy egesz eletukben utaljak egymast. Vajon azt is akarnak, hogy a nagyobb megossza a kishugaval a baratjat, netan az ovszert????)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!