Milyen gyakran találkozol a testvéreddel és milyen a viszonyod vele felnőttként?
Olyan válaszokra vagyok kíváncsi, ahol a testvérek már értelemszerűen nem egy házban élnek, hanem mindkettőjük vagy legalább az egyikőjük már a saját életét éli, családja van, stb...
Jobb a viszonyotok mint gyerekként vagy rosszabb? Miért? Szerinted milyen az ideális testvéri kapcsolat?
ma 20:59 vagyok--
AMikor az írtam, hogy idén akkor a 2015-ös évre gondoltam, csak elfelejtem, hogy már 2016 van
Havonta 1-2 alkalommal találkozunk. Jobb mint gyerekként, egyrészt kinőttünk már abból a korból, amikor mindenen lehet civakodni, másrészt könnyebb úgy jól kijönni valakivel, ha nem éltek együtt.
(hozzátenném, az, hogy csak havonta 1-2 szer találkozunk az nem azért van, mert nincs igényünk a találkozásra, hanem azért, mert 120 km-re lakunk egymástól, és mindkettőnknek olyan a munkarendje, hogy sokszor hétvégén is dolgozunk, tehát nincs lehetőség a találkozásra)
Kiskorunkban is jó volt a viszonyunk. Sokat játszottunk együtt, egymás legjobb barátnői voltunk,mivel egyikőnk se ápol nagyon más baráti kapcsolatot. Kicsit anyai szerepeket is magára vállalt, mivel 7 évvel idősebb a nővérem. Mikor összejött a jelenlegi férjével, akkor nagyon eltávolodtunk egymástól, ami nagyon rosszul érintett. Aztán elköltözött és hetente, kéthetente találkoztunk. Most napi szinten járok át segíteni a babázásban.
Gyerekkorunkhoz képest nagyon sokat változott a hátrányára, szerintem a férjéhez való idomulása során. Ennek ellenére régebben is voltak olyan tulajdonságai, amit nem bírtam elviselni pl. nyalizás, hízelgés.
Egyébként jól megvagyunk, de sajnos az az érzésem, hogy kihasználják a jóindulatomat, és majd mikor én szorulok rá, nem fog segíteni ilyen-olyan ürüggyel(a gyerek lesz a legjobb kifogás). De ne legyen igazam.
70 vagyok, az öcsém 68. Nagyon különböztünk, részben kinézetre, részben érdeklődési területre és lelki valamint mentális tulajdonságokra, képességekre tekintettel is. A viszonyunk semlegesnek mondható volt mindig, de tulajdonképpen korrekt, ám közömbösnek mondható. Amióta megöregedtünk, sokkal jobban hasonlítunk kinézetre, de szinte csak 2 tekintetben hasonlítunk: 1/szeretjük a zenét (bár eltérő műfajban) és 2/ ugyanazzal a személlyel élünk házasságban, akivel összekötöttük az életünket annak idején. Amióta a szüleink meghaltak, azóta van, hogy évekig nem is találkozunk személyesen, legfeljebb email-ben váltunk 1-2 mondatot.
Miért? Azt hiszem, a házastársaink egymáshoz való viszonya az egyik fő ok.
Nincs olyan, hogy ideális testvéri kapcsolat. Az, hogy bizonyos génjeink azonosak, nem jelent semmit. A testvérek különböző emberek. Még a személyes érdekeik is lehetnek szögesen ellentétesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!