Féltesók nagy korkülönbséggel. Hogyan lehet megkönnyíteni?
Babát várok új párkapcsolatban, és van már egy 9 éves gyermekem. A párommal nagyon jól kijönnek.
Olyanok tapasztalata érdekelne, akik számára ismerős ez a helyzet, bármelyik oldalról megéltek hasonló felállást.
Köztünk 15 év korkülönbség van.
Nem volt jó tapasztalat....
Többet etettem, pelenkáztam, fürdettem, mint anyám, mert ő "fáradt", nekem kellett rá vigyázni, sőt volt olyan hülye ötlete is, hogy randira!!! vigyem magammal. Hát nem.
Szóval jó, ha van korkülönbség, és nagy öröm, ha sokat segít a nagyobb gyerek, (nekem most jön a harmadik, szóval én is tudom), de soha nem úgy álljatok hozzá, hogy kényszerítitek arra, hogy erőn felül vegye ki a részét a neveléséből. Elvégre akkor se kérdeztétek, hogy akarja-e, mikor megfogant, magatoknak vállaljátok.
Bár nem vagyunk féltesók, de bátyám pont 9 évvelvidősebb, mindig ő vigyázott rám, az én szememben ő mióta csak vannak emlékeim, felnőtt volt, nagyon jó a kapcsolatunk, bár az megmaradt, hogy még mindig felnőttebbnek tartom magamnál és mindig hozzá fordulok, ha valamiben bizonytalan vagyok..
Szerintem így, hogy az anya közös így semmi problémát nem okoz az, hogy más az apa...más lenne a helyzet egy hozott gyerekkel...
30/f
Nem tudom, ki pontozott le mindenkit... sajnálom. Én mindenkit felpontoztam.
Köszönöm a válaszokat. Azt tudom, hogy nem szeretném a nagyot valamiféle "ingyen bébiszitternek" tekinteni, csak annyira vonnám be a baba gondozásába, amennyire ő is szeretné. Ismerek olyan felnőttet, akinek a kistestvérét erőn felül kellett gondoznia, neki nem is volt saját gyerekkora... ezt el akarom kerülni.
Csak el nem tudom képzelni, hogy milyen közös tevékenységük lehet ekkora korkülönbséggel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!