Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltesók nagy korkülönbséggel....

Féltesók nagy korkülönbséggel. Hogyan lehet megkönnyíteni?

Figyelt kérdés

Babát várok új párkapcsolatban, és van már egy 9 éves gyermekem. A párommal nagyon jól kijönnek.

Olyanok tapasztalata érdekelne, akik számára ismerős ez a helyzet, bármelyik oldalról megéltek hasonló felállást.

2016. jan. 13. 12:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem a legfontosabb, (de ez édes testvéreknél is igaz, hogy a nagyobb gyerek kapjon sokkal több figyelmet. Ne a kicsit babusgassátok, hanem a naggyal foglalkozzatok.
2016. jan. 13. 13:00
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
A nevelt lányom anyja ott cseszte el, hogy megszületett a kicsi, és azóta csak ő létezik, a nagy levegőt is csak lábujjhegyen vehet, mert jajj a hugi. A kicsi kettőt szipog, már rohan vele orvoshoz, a nagyot csak akkor viszi, ha hazaküldik iskolából, mert lázas, de akkor egyúttal leadja nekünk, nehogy megfertőzze a kicsit. A nagy 12, a kicsi 2 éves. Addig fajult a dolog, hogy bár imádja a hugát, több testvért nem akar, főleg nálunk nem, mert mi figyelünk rá, és attól fél, hogy ugyanaz lenne nálunk is, mint az anyjánál.
2016. jan. 13. 13:06
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

Köztünk 15 év korkülönbség van.

Nem volt jó tapasztalat....

Többet etettem, pelenkáztam, fürdettem, mint anyám, mert ő "fáradt", nekem kellett rá vigyázni, sőt volt olyan hülye ötlete is, hogy randira!!! vigyem magammal. Hát nem.

Szóval jó, ha van korkülönbség, és nagy öröm, ha sokat segít a nagyobb gyerek, (nekem most jön a harmadik, szóval én is tudom), de soha nem úgy álljatok hozzá, hogy kényszerítitek arra, hogy erőn felül vegye ki a részét a neveléséből. Elvégre akkor se kérdeztétek, hogy akarja-e, mikor megfogant, magatoknak vállaljátok.

2016. jan. 13. 13:07
 4/15 anonim ***** válasza:
51%

Bár nem vagyunk féltesók, de bátyám pont 9 évvelvidősebb, mindig ő vigyázott rám, az én szememben ő mióta csak vannak emlékeim, felnőtt volt, nagyon jó a kapcsolatunk, bár az megmaradt, hogy még mindig felnőttebbnek tartom magamnál és mindig hozzá fordulok, ha valamiben bizonytalan vagyok..

Szerintem így, hogy az anya közös így semmi problémát nem okoz az, hogy más az apa...más lenne a helyzet egy hozott gyerekkel...

30/f

2016. jan. 13. 13:17
 5/15 anonim válasza:
76%
Nálunk is ez a helyzet.A nagyfiam az előző házasságomból 12 éves a pici 2.Nagyon szeretik egymást,a nagy sokszor mondja is,hogy nagyon szereti,pedig amióta a pici megvan tényleg kevesebb időm van rá.A párom és a nagy közt vannak surlódások,de összességébe jó a helyzet.Sokat beszéltem a naggyal már a szülés elött is,így tudta,hogy sokat kell foglalkozni a picivel.Okosan megértette,ebből nincs is probléma.
2016. jan. 13. 13:23
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Öcsém és köztem 11 év korkülönbség van, az anyukánk közös. Eleinte nem akartam, hogy kis tesóm legyen, aztán mikor megszületett nagyon örültem, szeretgettem, játszottam vele, és jó tesók vagyunk a mai napig, igaz, én már nem lakom velük.
2016. jan. 13. 13:36
 7/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom, ki pontozott le mindenkit... sajnálom. Én mindenkit felpontoztam.

Köszönöm a válaszokat. Azt tudom, hogy nem szeretném a nagyot valamiféle "ingyen bébiszitternek" tekinteni, csak annyira vonnám be a baba gondozásába, amennyire ő is szeretné. Ismerek olyan felnőttet, akinek a kistestvérét erőn felül kellett gondoznia, neki nem is volt saját gyerekkora... ezt el akarom kerülni.

Csak el nem tudom képzelni, hogy milyen közös tevékenységük lehet ekkora korkülönbséggel...

2016. jan. 13. 13:49
 8/15 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy nem tudok neked válaszolni, csak nagyon örülök, hogy feltetted ezt a kérdést, mert nálunk is ez a helyzet. Csak nálunk a nagy 8 éves. És jövő hónapban jön a tesó :) A nagyfiú úgy szereti a férjemet, mintha az apja volna, tényleg igazi szülő-gyerek kapcsolat lett közöttük, de nem tudom, hogy ebben a kicsit speciálisabb helyzetben mire számítsunk, ha megszületik a baba. A neten sokat keresgéltem valami szakmai cikk után, de nem nagyon találkoztam ilyesmivel. Mindenhol csak arról cikkeznek, hogy a válás után a gyerek és az új partner számára hogyan lehet megkönnyíteni az összeszokást, de mindig pici gyerekekről írnak, és általában arról, hogy a vér szerinti szülő helyét ne akarja senki átvenni (na hát nálunk ilyen gyakorlatilag nincs is, nem emlékszik a vér szerinti apjára a gyerek), és nagyon hamar jól kijöttek egymással. De ilyen helyzetről sosem írnak sehol, pedig szerintem azért az elmúlt 10-20 évben ez már nem volt ritkaság.
2016. jan. 13. 14:42
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Lehet egy csomó közös tevékenységük, imádhatják egymást, csak nem úgy élik meg, mint az "igazi" tesók. És ezt nem a féltestvérség miatt mondom, hanem a korkülönbség miatt.
2016. jan. 13. 15:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Koztem es hugom kozott 18 ev a kulonbseg, hugom es batyaink kozott 21, es 26. Így nalunk nem volt gond.
2016. jan. 13. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!