Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Együttélési nehézségek a...

Együttélési nehézségek a nővéremmel, vagy csak túlbonyolítom?

Figyelt kérdés

Pár hónapja összeköltöztünk a testvéremmel. Mindig jó kapcsolat volt közöttünk, nem volt kifejezetten szoros, de elvoltunk. Most azonban az összeköltözés után egyre jobban kezdenek zavarni a szokásai. Zavar, hogy nagyon ritkán, többnyire csak akkor végez házimunkát, ha vendégeket fogad. Szinte mindig én mosogatok, pakolászok. Zavar, hogy ő is nő, ráadásul idősebb is mint én, és semmit nem tesz, hogy kicsit otthonosabb legyen a lakás. v. hogy elpakoljon legalább maga után. Nem szeretnék vele összeveszni, de egyre jobban zavar. Szépen próbálom rávezetni, néha megkérem, hogy légyszi mosogasson el...meg is teszi, de utána újra semmi.

Más dolog még, hogy zavar, hogy egész nap csak punnyad. Rossz látni, hogy elvesztegeti az életét. Nem mondom, hogy az enyém tökéletes, de ő semmit sem csinál. Még magáról sem tud gondoskodni...nem főz, hanem hideget, gyorskajákat meg egyéb szemetet eszik. Mintha nem lennének meg a női ösztönei, nem tud gondoskodni önmagáról sem.

Már szégyenlem magam, hogy zavar, magam sem tudom, hogy miért kattogok ezen gondolatban. Azt érzem sokszor, mintha az anyja lennék v. egy cseléd, aki eltakarít utána, meg akit elővehet, ha kell valami.

22/N , ő 25/N

2016. jan. 5. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Minek takarítasz utána? Tartsd rendben a saját részed és kész. Vagy írjatok egy beosztást, egyik héten egyik mosogat, másik héten meg a másik.

Egyébként meg mi az, hogy "női ösztönei", csak azért mert valaki pu_ncival a lába közt születik még nincs belekódolva a cseléd program. Vannak igénytelenebb lányok is, őket sajna noszogatni kell, bezzeg ha fiú lenne senkit nem érdekelne. Ha meg nem tetszik ahogy él, akkor költözz el.

2016. jan. 5. 21:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel. Végre valaki aki úgy gondolja mint én: Ez a "női ösztön" hülyeség. Nem lesz senki cseléd csak mert nőnek született, a pasiknak sem jár hogy kiszolgálják őket csak mert farkuk van.

De a kérdésedre válaszolva: Csak akkor lesz belőled cseléd ha hagyod. Osszátok be a házimunkát és kész. Ha nem megy bele, még mindig van két választásod: megszoksz, vagy megszöksz. Nem kötelezheted rá hogy azt csinálja amit te jónak tartasz, ő sem várhatja el hogy elviseld a trehányságát. ha nem működik, nem kell egy fedél alatt élni és kész.

2016. jan. 5. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A házimunkát osszátok be. Nem vagy a cselédje.

Ahhoz meg semmi közöd, hogy mivel tölti a szabad idejét. Nem vagy az anyja.

2016. jan. 5. 21:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért érzed úgy mintha az anyja lennél mert úgy viselkedsz!

Nem tudom mekkora az a lakás de ha van saját szobátok azt mindkettőtök maga takarítja. A közös helyiségekre meg dolgozzatok ki egy beosztást hogy ki mikor takarít és mod meg neki hogy mosogasson el maga után ne rávezesd ahogy anyuci szokta hanem mond meg neki határozottan mert addig nem fog takarítani amíg te szó nélkül megcsinálod helyette.

Mivel nem írtad hogy anyagi gondjaitok ennének gondolom dolgozik vagyis gondoskodik magáról, ahhoz pedig nincs semki közöd hogy mivel tölti a szabadidejét vagy mit eszik. Ezen aggódni szintén az anya dolga

Ez a női ösztön dolog meg hülyeség, csak azért mert valaki XX kromoszómapárral születik nincs belekódolva hogy főzzön, mosson, takarítson miden nap ez inkább amolyan társadalmi elvárás.

2016. jan. 6. 12:59
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A legegyszerűbb akkor az, ha megbeszéljük, és csinálunk egy beosztást a közös területek takarításáról. Ahhoz valóban nem sok közöm van, hogy mit csinál az életével, ez tény...ezentúl nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, és nem aggódom, elvégre tényleg nem vagyok az anyja.

A női ösztönök alatt a gondoskodás hiányát értettem, de természetesen ugyanúgy egy férfitól is elvárható, hogy gondoskodjon magáról. Ezentúl nem foglalkozom ezzel a kérdéssel.

Köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 6. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez a helyes hozzáállás :) Kap az ember elég terhet az élettől, nem kell fölösleges pluszt is magára venni.
2016. jan. 6. 13:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Csinaljatok takaritasi beosztast, nalam a lakotarsammal volt ilyen problema, es mukodott, akkor te is meg fogod tudni beszelni vele, hisz irtad, hogy szereted :) A tobbibe meg miert szolnal bele, ha neki igy jo? (en tokre megertem, nekem sincsen affinitasom fozni magamnak, plane vizsgaidoszakban) De ha zavar, akkor beszeljetek meg, hogy egyutt foztok, vagy felvaltva.
2016. jan. 8. 10:21
 8/8 anonim ***** válasza:

"...összeköltöztünk a testvéremmel."

A jó és helyénvaló válaszhoz ennél több infó kéne.

A válasz függ attól, hogy a lehetséges módok közül melyik igaz rád/rátok.

- Te költöztél hozzá;

- ő költözött hozzád;

- közösen új bérleménybe költöztetek;

- hogyan egyeztetek- és valósítjátok meg a közös lakással járó anyagi terhek vislését.

Közös lakásban élni nem jelenti azt, hogy az egyik, vagy másik dirigál.

Az, hogy nem főz, gyorskaját eszik, még nem jelenti felhatalmazásod arra, hogy leszemetezd kajáját.

Ne akarj anyáskodni.

2016. jan. 15. 05:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!