Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek megőrültem?

Szerintetek megőrültem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy problémám, és az őszinte véleményetek szeretném kikérni, mert komolyan azt érzem, hogy nem vagyok normális.

Konkrétan féltékeny vagyok a párom nővérére. Van egy két éves kislánya, a férjével fél éve váltak el. Azóta a párommal éjjel-nappal kapcsolatban vannak, amit meg is értek, hiszen nehéz időszakon mennek keresztül, de néha már úgy érzem, hogy beteges a kapcsolatuk.

Minden nap fél-egy órát beszélgetnek neten, mindent megbeszélnek, a kislányról pedig videókat küld a nővére, amiket csak a páromnak készítenek a gyerekkel, szeretetteljes verseket mond a gyerek, énekel a páromnak, stb. Még ez is oké lenne, de a múltkor teljesen kiakadtam, mert náluk voltunk, és a kislány kb. 3 alkalommal apázta le a párom, a nővére pedig csak mosolygott, annyit sem mondott, hogy hé. A kislány egy időben mindig tolta össze a fejem a pároméval, hogy "puszilkózzunk", a múltkor pl. már az történt, hogy álltak hárman összeölelkezve, és a kislány tolta össze a párom és a nővére fejét, akik erre puszit adtak egymás arcára.

A múltkor sógornőm már viccelődve megjegyezte, hogy neki nem kell többé pasi, az lenne az ideális, ha ők hárman együtt élnének, és nevetett.

Én megértem, hogy a kislánynak apahiánya van, és a páromban látja a férfit az életükben, de egyszerűen megőrülök ettől. Van alapja vagy szerintetek is kezdek bedilizni? :D

Ami szintén nagyon kiakasztott, az az, hogy a múltkor hívni akartam a párom munka közben, mert el kellett döntenünk valamit. Kb. egy óráig foglalt volt, azután pedig furán viselkedett, majd este kifakadt, hogy elege van, hogy stagnál az élete, nincs még gyereke (6 évvel fiatalabb vagyok, ráadásul az életünk jelen fázisában még nem lenne előnyös egy gyerek), és hogy én visszahúzom őt, mert ő családi házban szeretne élni kutyával és gyerekkel (mint a nővére). Végül kibukott, hogy a nővérével beszélgettek erről, és hát ő elszomorodott, mert a nővére megerősítette benne, hogy ennek nem így kellene lennie.

Komolyan úgy érzem, mintha a nővére fúrná a kapcsolatunkat, mert magának akarja az öccsét. Hülye vagyok?

2015. dec. 10. 11:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos lehet igaz is a megérzésed. Sok a beteg ember :(
2015. dec. 10. 12:03
 2/20 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem van alapja. Nekem 2 lánytestvérem van, nagyon jó a kapcsolatunk, de amit leírtál elég durva.
2015. dec. 10. 12:06
 3/20 anonim ***** válasza:
22%
Mi lenne ha megmutatnád neki is ezt a kérdést vagy ugyanezt elmondanád neki? A hímtagjával rendszeresen stimulálja a vaginád receptorait de hogy ezt vele is közöld attól már feszengsz?
2015. dec. 10. 12:08
 4/20 anonim ***** válasza:
92%

szerintem a nővére egyedül érzi magát a válás miatt, és az időt/beszélgetést amit a párjával töltött el eddig, azt most jobb híján a testvérével pótolja.

esetleg annyira megkeseredett a kapcsolata miatt,hogy meg akarja óvni a párodat ettől, ezért hangolja ellenede.

a párod meg mint kiderült vágyna már egy gyerekre..esetleg veled is vannak gondjai,ezért "menekül" inkább .

a te életed. ha nem szeretnél gyereket még, akkor tarts ki a véleményed mellett. ha a párod emiatt elhagy, hát az ő dolga. ha nagyon jó a párkapcsolatom,akkor én biztosan nem hagynám el azért a páromat, mert ő még nem szeretne gyereket. az lenne szakítóok,ha egyátalán nem szeretne..az elég nagy ellentét lenne. de ha még szeretne várni pár évet, hát főleg 20-on évesen nem lenne vele gondolom.

mint írtad, fiatalabb is vagy mint a párod. ha nem tartja tiszteletben,hogy másik életszakaszban vagy még, az az ő baja.

hogy lenne valami a párod és a tesója között, azt nem hiszem, szerintem már a feltételezés is beteges.

2015. dec. 10. 12:11
 5/20 A kérdező kommentje:

Hármas, gyönyörű választ rittyentettél, de hidd el, már próbáltam neki is felhozni ezt. Végtelen felháborodást kaptam, és a fejemhez vágta, hogy ő sem teszi szóvá, hogy a tőlem 300 km-re élő, 10 éves öcsémnek a telefonban azt szoktam mondani, hogy szeretlek...

Arról nem is beszélve, hogy attól is tartok, hogy ha erélyesebben lépek fel, akkor azt csak cseszegetésnek veszi, és a nővérével majd kitárgyalják, hogy mégis hogyan viselkedhetek így.

Egyébként már lassan ott tartok, hogy megreng a hitem a kapcsolatunk létjogosultságában is.

2015. dec. 10. 12:12
 6/20 A kérdező kommentje:

Négyes, dehogy, azt nem gondolom, hogy romantikus kapcsolat lenne köztük! :D

Lehet egyébként, hogy én is hibás vagyok. Jónak érzem a kapcsolatunkat, saját bevallása szerint ő is. Voltak már problémáink, úgy gondolom, képességeimhez mérten képes voltam arra, hogy belássam, ha hibás voltam valamiben.

A 20-as éveim elején vagyok egyébként, ő közel a harminchoz. Sajnos ebből adódik az, hogy én később szeretnék gyereket mint ő. De egyébként én is szeretnék majd idővel.

2015. dec. 10. 12:15
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

Amikor én szültem, a nővérem párja is megbolondult, gyereket akart.

Az pedig, hogy mint család összetartanak, szép dolog.

Az emberi kapcsolatok bonyolultak, összegubancolódnak, mint itt is.

Érthető a te álláspontod is a helyzetben.

A pároddal szerintem annyi történt, hogy belekerült ebbe a családi életbe (gyerek, kiskutya) és vágyódik egy saját után.

Én azt javaslom, legyél kicsit türelmes, beszélj vele , beszélgess vele!

A kisgyereken meg ne akadj ki, főleg, ha egyke, nem érti a testvéri kapcsolatot, az anya, apa neki csak egy szó.

Nálunk csak annyi volt, hogy a férjem két hétig távol volt, erre az akkor alig három éves lányom egy barátunkat (ő segített be) kezdte néha apázni.

Össze van zavarodva a gyerek, ennyi az egész.

Ez egy teljesen új, és nehéz helyzet az összes szereplőnek.

2015. dec. 10. 12:17
 8/20 A kérdező kommentje:

Hetes, őszintén megnyugtatott a válaszod, köszönöm!

Talán túlreagálom kicsit. :)

2015. dec. 10. 12:19
 9/20 anonim ***** válasza:
81%

"neki nem kell többé pasi, az lenne az ideális, ha ők hárman együtt élnének, és nevetett"

Ez mindennek nevezhető, csak normálisnak nem.

2015. dec. 10. 12:48
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

Egyszer egy fiatalon, két kicsi lánnyal megözvegyült hölgyismerősünknél voltunk. Még friss volt a gyász mindenki számára. A két kicsi lány úgy bújt a lábamhoz, mintha az apjuk lennék, pedig akkor láttak először. Szóval a kisgyerek viselkedésén ne akadj fenn.

Ami a párod kifakadását illeti, gondold csak végig az alábbiakat. Ő kertes házban szeretne élni, kutyát tartani. Te nem, és ezért nem is így éltek. Ő szeretne gyereket, te még nem. Nincs is még gyereketek. Tehát több, elég fontos dolog, amiben nem értetek egyet, úgy van, ahogy te akarod. Több kompromisszumképesség kéne részedről, ill. megmagyarázni, miért akarod ezt így és nem úgy.

Az más kérdés, hogy ha te 20-as éveid elején jársz, ő közel a 30-hoz és nővére van, akkor a nővére kb. 10 évvel idősebb lehet nálad. Ha két éve szült, akkor jóval idősebb korában esett teherbe, mint amennyi te most vagy.

Tehát azt kéne tudatosítani a párodban, hogy mire annyi idős leszel, mint a nővére, te is úgy tervezed, hogy legalább ennyi idős gyereketek legyen.

A ház ügyében (ha anyagilag megengedhetitek) esetleg érdemes megbeszélni mi szól mellette, mi szól a lakás mellett, miért fontos ez neki stb. És adott esetben engedni azért, hogy a másikat örülni lásd.

Azért a nővére is mondhatta volna azt párodnak, hogy mire annyi idős leszel, mint ő, bizonyára nektek is meglesz a gyerkőc.

És persze a párod is belegondolhatna abba, hogy ha korán szeretett volna gyereket, akkor nem 6 évvel fiatalabb nőt kellett volna keresnie, hanem mondjuk a nővérével egyidőset.

2015. dec. 10. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!