Mit tegyek, ha nem szeretem az 1 eves hugomat?
1 évesen te sem csináltál mást.
Pár év múlva már örülni fogsz neki, hogy megszületett. Nálunk is hasonló a korkülönbség.
Ugyanaz.
Utolso! Normalis viszonyod lett vele?
A szeretet nem lehet erőltetni. Olyan testvérek közt is van hogy utálják egymást, akik között mondjuk csak 2 év van.
Anyukád amúgy veled együtt készült a terhességi időszakban vagy téged teljesen kihagyott mindenből?(pl. babaruha vásárlás, szobarendezés, esetleg elkísérted ultrahangra?) Ez is lehet az oka, h téged nem hangolt a kistestvérre és most kívülállónak érzed magad.
Első körben anyukáddal kéne szorosabb kapcsolat, szervezhetnétek programot ketten, amíg apukád vigyáz a kicsire. Tisztázhatnátok egymás érzelmeit és utána be lehetne vonni a kicsit is ilyen "csajos" anya-lánya dolgokba, pl. sütisütés.
Ő is csak leírta, hogy vastagnak tartja a bőrt a pofádon, hogy ezt gondolja rólad. Neked is megvan a jogod az őszinteséghez, és ez nem tutujgatós oldal, hanem itt őszinte válaszokat kapsz, hiszen arc nélkül lehet írni.
Szerintem elég nagy baj, hogy nem szereted a saját testvéred, de betudom kamasz dolognak.
2 húgom van, az egyik 11 évvel, a másik 14 évvel fiatalabb nálam. Baba korukban én sem tudtam velük mit kezdeni, hozzájuk se szóltam. Utáltam, hogy mindig ők voltak a középpontban, mindig alkalmazkodni kellett hozzájuk, mindenki odavolt értük, engem le se sz@rtak... Nálam még próbálkoztak a szigorú neveléssel, büntiben voltam ha valami olyat csináltam, őket elkényeztették, mindent megkaptak. Nyilván ez sem segítette elő a testvéri szeretetet közöttünk. Sőt, állandóan nekem kellett menni értük az óvodába busszal, mert én már elég nagy voltam és tudtam rájuk vigyázni. Ezért sokáig a "takarodj kifelé a szobámból" és a "hagyj békén" volt a legkedvesebb amit tőlem hallottak.
Aztán ahogy idősödtek (és nekem is megjött az eszem), rájöttem, hogy erről nem ők tehetnek. És mivel ennyivel idősebb vagyok, inkább példát kellene nekik mutatnom. Próbáltam kedvesebb lenni velük, és ez be is vált.
Most már idősebbek, 16 és 20 évesek, el sem tudom képzelni, milyen lenne nélkülük. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nincsenek veszekedések, de ilyesmi a legjobb testvérek között is előfordul.
Szerintem idővel nálatok is javulni fog a helyzet, csak legyél türelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!