Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehetne a tesóm kicsit...

Hogy lehetne a tesóm kicsit bátrabb?

Figyelt kérdés
Ikrek vagyunk. Én lány ő fiú. Mind a ketten most kezdtük el a hatosztályos gimnáziumot, az a gond, hogy a testvérem nagyon félénk és ijedős természetű. Sokszor feleletnél is annyira izgul, hogy csak hebeg-habog. A suliban is rendszeresen belekötnek, volt olyan, hogy a nagyobbak ellen is én védtem meg, mert nem mert visszaszólni, amikor rágóval dobálták (behívatták a szüleinket, hogy túl agresszív vagyok, mert lefejeltem a srácot). Nem tudom, hogy mit lehetne tenni vele, én nem lehetek mindig ott vele, meg egyszer csak felnövünk.

2015. okt. 15. 23:08
 1/10 Argloss ***** válasza:
96%
Az emberek lusták. Csak akkor tanulnak meg valamit, ha rá vannak kényszerítve. Ameddig megvéded addig maximum negatív irányba fog változni a dolog. Akkor fog felnőni, ha magára lesz utalva, ha muszáj lesz megvédenie magát.
2015. okt. 15. 23:30
 2/10 anonim ***** válasza:
ja mondjad neki, hogy álljon ki magáért
2015. okt. 15. 23:32
 3/10 anonim ***** válasza:

ki kel mozdulnia a komfort zonájából

kezdjen rendszeresen sportolni ez oldja a streszt és erősiti a szociális késségeket

járjon szini csoportba ott bemagolhat különböző fellépéseket különböző helyzetekre

amikor lehet menjetek a kortássakal közös programra ha épp lelki gyakorlat arra ha foci mecs oda

lényeg a szociális helyzetek begyakorlása sokat segithez

2015. okt. 16. 01:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Mint fiú, neki kéne bátrabbnak lenni. Én is mondtam már neki, hogy miért nem szólsz vissza, miért hagyod magad? Mindig az van, hogy mert nem akarok problémázni senkivel.
2015. okt. 16. 06:13
 5/10 anonim ***** válasza:
márpedig muszáj lesz, az emberek néha nagyon bunkók egymással
2015. okt. 17. 11:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Majd egyszer rájön. Apa is ilyen volt azt mondja anya.
2015. okt. 17. 14:03
 7/10 anonim ***** válasza:
igy van akkor meg majd hozzánő a feladathoz
2015. okt. 17. 17:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia:) A helyzet az h nem biztos h ki fogja nőni. Én is ilyen voltam anno, feleleteknél csak hebegtem-habogtam, vagy még azt se:D Sosem mertem visszaszólni, volt is rágóval dobálás, szemen köpködés, meg minden, amit el tudsz képzelni:D utáltam a sportot is, mert tesi órán szekáltak a legjobban:// de az idővel elmúltak ezek a problémák, mégpedig úgy h felnőttünk, és hál'istennek idősebb korban már nem b*sztatnak ilyesmiért, és mivel már nem kell attól félnem h le leszek oltva, nem izgulok, hebegek-habogok, stb. Csak azt még most is igazságtalannak tartom h ilyen esetekben a tanárok is, meg mindenki egyből nekem estek h az én q*rva anyámat h nem vagyok képes visszaszólni. Sztem azt ne mond neki h neki kéne bátrabbnak lennie, mert fiú. Csak még jobban elszomorítanád/elbizonytalanítanád.
2015. okt. 18. 18:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
és még azt nem tettem hozzá h nekem nem volt ott soha senkim aki megvédett volna, mégsem tudtam rávenni magam h visszaszóljak, merth ez messze nem olyan egyszerű mint elképzelni.
2015. okt. 18. 18:56
 10/10 A kérdező kommentje:
Én se fejeltem le volna a gyereket (igaz azóta nem is piszkálnak engem), ha a rágót nem nyomja a szemüvegemhez és ragasztja a lencsére.
2015. okt. 18. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!