Hogyan lépjek túl azon, amit a nővérem mondott?
Hétvégén volt a 40. születésnapja. Nagyon kikészült, mert nincs férje és gyereke sem, úgy érzi, most már örökre egyedül marad. Bánatában ivott, elég sokat. Végül azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy még én is behálóztam egy férfit, pedig csúnya is vagyok meg buta is, mégis sikerült felcsináltatnom magam és kiharcolnom a gyűrűt.
Tény, hogy ő sokkal szebb és okosabb nálam, ezt én is tudom. Mindig jó volt a kapcsolatunk, de ezen most nem tudok túllépni.
Az csak hab a tortán, hogy a férjem szóba sem akar állni vele.
szerintem tényleg buta vagy, ha ezen megsértődsz.
(bocs). nem tudod, milyen 40 éves nőnek lenni, aki szembesül azzal hogy már tényleg nem lehet valszeg családja, és nem érti az okokat. ez egy óriási kudarc egy nőnek, nyilván értelmetlennek érzi az életét. Nagyon ki van készülve. részeg is volt, és rajtad töltötte ki a mérgét. persze ez nem szép. de ezen megsértődni, puffogni tök fölösleges. egy magányos, szerencsétlen nő a nővéred, és részegen nem tudta a kudarcát felnőttként kezelni. nyilván a születésnapja is csak a kudarcára emlékeztette. szerintem ne foglalkozz az elhangzottakkal, majd bocsánatot fog kérni. ha meg nem, akkor hozd föl neki, hogy nem esett jól. de ezen puffogni, nem tudni túllépni, tök fölösleges és eltúlzott dolog.
Persze, majd még azzal kell udvariaskodni, meg megértőnek lenni, aki ahelyett, hogy magában keresné a hibát, leszállna a magas lóról (ő az okos és a szépséges királylány), inkább másokat sérteget, mindegy milyen részeg. A részegség eltünteti a gátlásokat, legalább kimondta, mit gondol valójában a kérdezőről, így tudja, hányadán állnak, és hogy milyen elfojtott érzelmek vannak a jó kapcsolat mögött.
Kérdező, hagyd a fenébe, majd lenyugszik, és talán elgondolkodik azon, hogy ő miért is nem kell senkinek, ha még a "ronda és buta" is boldog családban él, és bocsánatot kér azért, amiért rád vetíti ki a megkeseredettségét. Nem te tehetsz arról, hogy ő milyen ember, milyen személyiség, mert lehet valaki világszép királylány, ha mellé nem társul olyan személyiség, akivel szívesen töltik mások az idejüket, és a fene nagy okossága sem lehet olyan széleskörű, ha annyira sem megy vele, hogy belássa, hogy mivel taszítja a férfiakat. vagy esetleg annyira beképzelt, hogy nem látja a fától az erdőt... A társkeresés nincs korhoz kötve, max annak, aki nem a saját magához való emberek között keresgél, hanem délibábokat kerget, és kell egyfajta kompromisszumkészség és tolerancia is, ami az önelégült emberekből (én okos vagyok és szép, nekem ilyen, meg olyan társ kell, amolyan kapcsolat stb...)általában hiányzik. Ezen te nem tudsz segíteni, ezt neki kell belátnia, vagy magától vagy segítséggel.
Mondd meg neki, hogy rosszul esett, akkor úgyis bocsánatot kér majd, és túlléptek rajta. Ne hagyd szó nélkül, mert neki is rá kell jönnie, hogy ha valami nem jó az életében, azt nem oldja meg, ha másokat cseszeget.
utolsó: azért a férjed egy ritka nagy hisztérika...
Rúgjatok be együtt és vegyétek videóra a beszélgetést! :)
A viccet félre téve: lehet kicsit sokat gondolt magáról és pasi téren is túl magasra tette a lécet. Lehet volt ilyen "kedves" a férjnek valókkal is. Irigyek mindig vannak, csak nem az ember a saját testvérétől nem várja ezt. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, helyette nem tudsz élni. Mindenkinek vannak gondjai, nem biztos, hogy neked könnyebb az életed férjjel és gyerekkel. Ezt viszont ő nem tudhatja. 40 éves korára azért bőven lett volna ideje összejönni valakivel szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!