Ti mit csinálnátok a helyemben? (pénz)
Figyelt kérdés
Nővéremről van szó. Nem tud bánni a pénzzel. Keres kb 120-140 körül és semmire nem költ az albérleten kívül csak kb elbulizza, elherdálja, haveroknak vesz ezt azt, nyaralgat. 26 éves, már nem fiatal. Én 24, én sem tudok jobban bánni a pénzzel, de szerencsére többet keresek, így megtehetem, hogy eltartom anyukámat, magamat. Ö viszont csak magának él, már egyszer egy hitelét én fizettem ki, most is venni akar fel hitelt, mert nem jön ki a pénzből, minuszban van. Anyagilag megtehetném, hogy segítek neki, de nem akarom én finanszírozni az ő kis életét. Nekem is van barátom, vannak barátaim, eljárok szórakozni, vannak igényeim, de nem vagyok olyan felelőtlen, mint ő. Nem tudok rá hatni sehogy, ez megy kb 2-3 éve, mióta már nem otthon lakik. (egyébként mi is pestiek vagyunk, de ő "igényli a szabadságot") Ti mit csinálnátok a helyemben? Nem akarom, hogy sorra vegye fel a hiteleket, de a felelőtlen pénzköltéseit sem akarom finanszírozni. Beszélni nem lehet vele, mert azt mondja, hogy oké, de teljesen mást csinál. Anyukám sem tilthat meg neki semmit, hisz már 26 éves, de ő sem tud rá hatni. Igazából jó a kapcsolatunk teljesen, de ez a pénz dolog engem nagyon bánt. Ő meg teljesen felelőtlenül nem zavartatva magát költekezik. 24/L2015. okt. 4. 14:12
11/12 anonim válasza:
Rögtön felnő majd, amint az egyik törlesztőt nem tudja fizetni és jön a felszólítás. Az a legjobb tanítómester.
12/12 Rutinpók válasza:
Ne légy fukar, ha kell neki a pénz akkor adj neki akkor is ha kölcsönt kell felvenned !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!