Ti mit csinálnátok a helyemben? (pénz)
"26 éves, már nem fiatal."
Te hülye vagy. Mellesleg meg nem kell neki pénzt adni, éljen meg a keresetéből, ha hülye, az az ő baja.
Egyszerű ezt leírni, hogy ne szóljon be a testvére életébe, de én tuti fenékbe billenteném (nem szó szerint azért :D ) a testvéreimet, ha felelőtlenül vennének fel hitelt a semmire. Az ember testvére nem egy huszadrangú ismerős, hogy csak úgy hagyni kell baromságot csinálni.
Mondjuk lehet csak azért, mert én vagyok a legidősebb testvér és már megszoktam, hogy én vigyáztam rájuk kiskorunkban és megmaradt ez a szokás még mindig valamilyen szinten.
alig fogadta el... de azért csak elfogadta!
igaza van a legtöbb hozzászólónak, ha tudja, hogy a háta mögött van valaki, aki kisegítse, ha baj van, akkor nem érzi át az egésznek a súlyát. csak a saját bőrén kell megtapasztalnia, milyen, ha nincs pénz minden vacakra.
ugyanilyen felelőtlen voltam. a barátaim boltkórosnak hívtak. mindig új cipő, új ruha, minden, ami megtetszik. a hitelemet nem vettem komolyan, pedig lakáshitel volt. nekem senki sem tudott segíteni, de jól kerestem, addig nem is volt szükségem rá. majd egyszer csak érkezett egy levél a végrehajtótól, hogy letiltja a fizetésem, és kiírja a lakásomat árverezésre. na ott minden megfordult. napokon át csak bőgtem. onnantól a fizetésem 2/3-át kaptam meg, majd egyik hónapban felhívott a pénzügyesünk, hogy előzőleg valamit nem jól számolt, most duplán kell levonnia, ezért 7 ezer ft fizetést fogok kapni. és tényleg annyit kaptam. igaz, nekem volt és van egy párom, együtt vészeltünk át mindent. mára helyrejöttünk, de a hitelt még 15 évig fizetem, és már nem költök minden felesleges baromságra.
a nővérednek is erre van szüksége. hogy érezze a tettei súlyát. főleg így, hogy ő is pesten van, meg ti is. mi értelme százezret kiadni egy másik lakásra, meg rezsire, ha minden adott? saját magára költhetné azt a pénzt!
nem fog éhenhalni, mert ott vagytok. de húzni kell egy vonalat, eddig adtál, ezután nem fogsz. és neked is következetesnek kell lenned.
valamire nem fog jutni. ha az albérletet nem tudja kifizetni, 2 hónap után kivágják. ha azt kifizeti, meg a kaját, meg a bulijait, akkor nem fizet villanyszámlát. 2 hónap után kikapcsolják. valami úgyis kimarad. mert a szórakozást tuti az első helyre sorolja majd.
igazán ráférne, hogy felbontsák az albérleti szerződését, és hazaköltözzön, hiszen nem alkoholista szülők vagy ilyesmi miatt költözött el, csak nagyzolásból.
vagy ha nem fizeti a villanyt, a vizet, a gázt, hívogassák csak a behajtó cégek.
van hova mennie, nem lesz hajléktalan. de érezze már a saját bőrén, hogy mire elég a fizetése! aztán majd legközelebb jobban átgondolja, hogy mire és mennyit költ, meg hogy mennyit is ér a pénz.
milliónyi ember van ebben a cipőben, hogy valamire nem telik, csak az a különbség, hogy őket nincs, aki kisegítse, és nekik nincs hova menniük, ha kikapcsolják a villanyt vagy a fűtést.
egyébként 26 évesen még fiatal. mégis mi lenne, öreg? vagy középkorú?
de 26 évesen már képesnek kell lennie a felelős viselkedésre. ha mégsem az, akkor itt az ideje, hogy megtanulja.
"egyébként 26 évesen még fiatal. mégis mi lenne, öreg? vagy középkorú?
de 26 évesen már képesnek kell lennie a felelős viselkedésre. ha mégsem az, akkor itt az ideje, hogy megtanulja."
Szerintem ezt úgy értette, hogy 26 évesen, ha nem nőtt be ennyire a feje lágya, akkor ott már baj van, mert ennyi idősen már nem gyerek, hanem elvileg felnőtt. Gondolom a fiatalt a gyerek/kamasz szinonimájaként használta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!