Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A nővérem irigy rám?!

A nővérem irigy rám?!

Figyelt kérdés
Nővérem 19 éves én 14, hatosztályos gimnáziumba járok, most kezdtem a második évemet. Szorgalmas jó tanuló vagyok, ő 16 évesen ott hagyta a szakiskolát. Azóta csak otthon van, beiratkozott estin érettségizni, de egy félév után megunta, amikor anyáék felhánytorgatják neki, ezeket, meg hogy példát vehetne rólam, állandóan csak hisztizik, hogy persze, mert az ő kis szeretett húgocskája mennyire tökéletes, meg hogy én mennyi mindent megkapok, míg ő szinte csak a szükséges dolgokat. Ha anyáék nem látják, mindig belém köt, hol direkt a magnót bömbölteti hangosan, amikor tanulnék, hol akkor jön rá a takarítás, vagy állandóan beszólogat, hogy tanulj, mert nem leszel anyáék kicsi lánykája. Volt, hogy a tankönyveimet, füzeteimet eldugta, vagy szándékosan belefirkált. Mindenféleképpen próbál idegesíteni, nagyon kivagyok már tőle, nem tudom, hogy miért engem hibáztat, meg miért irigy rám,neki is volt lehetősége tanulni, nem tette meg.

2015. szept. 21. 06:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%

"De most komolyan ezt honnan veszed ezt"

Mert ez mindig igy van. A kerdezo magat sertett felnek gondolja, es ennek megfeleloen adja elo a tortenetet, raadasul nem ismeri a szulei es a testvere viszonyat sem, azt meg plane nem hogy a testverevel hogyan bantak amikor annyi idos volt mint o.

Ez nem feltetlenul rosszindulat vagy gonoszsag, egyszeruen egy szuksegszeruen torzitott nezopont.

2015. szept. 21. 22:11
 12/22 A kérdező kommentje:
Megkapott nővérem is mindent, meg én is panaszkodhatnék, hogy nekem akkor miért kell besegítenem a házimunkában? Meg miért kellett nekem hatosztályos gimnáziumba mennem? Mert nem én akartam, a szüleim mondták, a volt osztályfőnököm javaslatára, hogy menjek. De nem panaszkodok, nővérem maga választotta ki az iskolát és maga is hagyta ott, mert hogy neki ez úgyse megy. Mindent felad azonnal, a szüleim nem azt akarják neki sugallni, hogy én bezzeg milyen okos vagyok, de nekem se mennek bele a fejembe maguktól a tanulnivalók, hanem leülök és megtanulom. Az nem úgy megy, hogy csattintok egyet és megtanultam, de nővérem, ha nem megy elsőre akkor nem fog menni sokadjára se típus. Ez a baj vele és ezt már anya és apa is mondták neki.
2015. szept. 22. 06:21
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
szerinted ki a felelos azert hogy a novered ilyen lett?
2015. szept. 22. 08:33
 14/22 A kérdező kommentje:
Biztosan nem én.
2015. szept. 22. 09:09
 15/22 anonim ***** válasza:
89%

nyilvan nem te, hanem a szuleid. Szoval mielott a novered ocsarolod, fel kellene vetned magadban a szuleid felelosseget is.

Akik abban is felelosek hogy romlik a viszony koztetek. Persze felhuzhatod az orrod, de inkabb arra kellene koncentralnod hogy a novereddel megjavuljon a viszonyod.

2015. szept. 22. 09:21
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem ócsárolom a nővéremet, de ne engem hibáztasson azért, mert neki semmi nem jó, tizennégy évesen én fel tudom fogni, hogy tanulni kell, ő is feltudná. Mint mondtam, nem buta ő se, csak hamar felad mindent.
2015. szept. 22. 11:56
 17/22 anonim ***** válasza:
67%

8

Na ne mond hogy nem lusta. Sok mindent én sem szeretek de mégis megcsinálom. És így van egy érettségi nem akkora nagy követelmény , hogy ne lehetne teljesíteni, főleg hogy van háttér hozzá.( szülői támogatás)

Majd egyszer rájön a nővér, hogy jó nagy hülye volt, elfecsérelte az idejét. Rájön, hogy miről papoltak a szülők.

2015. szept. 23. 18:07
 18/22 anonim ***** válasza:
60%

Mivel ugyanúgy lettetek nevelve, valószínűleg a nővérednek van valamilyen figyelemzavara, amivel orvoshoz kéne vinni.

Lehet, hogy te azt hiszed, hogy lusta, de gondolj bele, milyen jó lenne, ha valaki kigyógyítaná ebből, és végre nem érezné magát rosszul, és békén hagyna téged. Mert amíg rosszul érzi magát, addig feszült, és ezt rajtad fogja levezetni! Ahhoz, hogy megszabadulj a problémádtól, ezt kell megértened, ezt nem rossz szándékkal mondom. A feszült emberek ingerlékenyek, agresszívak, és ezt te sínyled meg.

Vesd fel a szüleidnek az orvost.

2015. okt. 5. 00:13
 19/22 anonim ***** válasza:
64%

Mi hárman vagyunk testvérek, mindannyian felnőttünk, elköltöztünk, de a kivételezés miatt nekem már soha sem lesz egészséges önbizalmam...

Húgom mindig vékonyabb volt nálam, én olyan 10 kilóval voltam több, és anyámék mindig előttem mondták neki, hogy sportoljon sokat, különben olyan lesz, mint én, azt pedig senki sem akarhatja...

Vagy, amikor 14 éves korában szülői engedély nélkül piercinget lövetett a köldökébe egy noname helyen. Kiderült, semmi szidás, helyette megint az volt, hogy legalább nem lesz olyan antiszociális, mint én. Sose jártam diszkózni, helyette a szobámban gubbasztva olvastam, mert akkor már annyira le volt rombolva az önbizalmam, hogy nem mertem kimenni az utcára, nehogy megszóljanak. Igen, a mai napig nem merek emberek közé menni, mert még mindig nem vagyok olyan tökéletes, mint húgom...

Van párom, gyakran mondja, hogy szeret, de nem hiszem el neki, ugyanis húgom meg anyám mindig azzal cukkolnak, hogy ha húgom esetleg igényt tartana rá, akkor egy füttyszóra ugrana hozzá. Ez pedig a kapcsolatunkat is mérgezi valamilyen szinten.

És igen, felnőtt fejjel is féltékeny vagyok arra a figyelemre, amit húgom a mai napig kap, hiába szégyen bevallani. Rosszul esik, de nem mondhatom senkinek, mert akkor már mindenki diliházba dugna, hogy márpedig ilyen nincs, ezen túl kell lépni. Mégis hogy lépjek túl azon, hogy a saját anyám heti hétszer felhívja a húgomat, trécselnek órákat, és ő 15 kmre lakik. Én sokkal messzebb lakok, mégis nekem kell felhívnom, ha szeretnék valamit. Ezt pedig nem beszélhetem meg vele, mert ő nem veszi észre magán. Megértem nővéredet, én is a húgomra haragszok emiatt.

2015. okt. 28. 13:43
 20/22 anonim ***** válasza:
34%

Igen, az.

A szüleidnek is van ebben hibája, mert olyannak kéne elfoagadnie őt, amilyen. Ha butuiska, akkor butuska. Ha viszont állandőan bezzegelnek neki, akkor csak még erősebb lesz az irigysége és a gyűlölete ellened.

"Ha anyáék nem látják, mindig belém köt, hol direkt a magnót bömbölteti hangosan, amikor tanulnék, hol akkor jön rá a takarítás, vagy állandóan beszólogat, hogy tanulj, mert nem leszel anyáék kicsi lánykája. Volt, hogy a tankönyveimet, füzeteimet eldugta, vagy szándékosan belefirkált."

Na ezt mondd meg anyuéknak és itt kérj segítséget, vagy egyszer állj a sarkadra és úgy vágd szájon, hogy a fal adja a másikat. Lehet, hogy nem leszel jókislány, de legalább nem leszel kis hülye sem többé a szemében.

2015. dec. 10. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!