Mit csináljak? Az öcsém nagyon idegesít és zavar
Az öcsémnek, aki 15 éves mellettem van a szobája és mivel gipszkarton falaink vannak minden áthallatszik. 3-10-ig egyfolytában számítógépezik úgy, hogy közben beszélget a haverjaival fülhallgatón keresztül. Ordítva ocsmány szavakat használna. Ráadásul közben gitározik is erősítővel, ami szintén nagyon hangos.
Ez a dolog kb. 2 éve megy és amikor hazaérek bemegyek a szobámba és hallom, hogy ordít mellettem olyan ideges leszek, hogy rámjön az idegroham, tanulni nem tudok se se sehova koncentrálni. Már szinte sírhatnékom van tőle, hogy az ő ocsmány beszédét kell hallgatnom egész álló nap.( Hétvégén mégjobb akkor reggel nyolctól kb. éjfélig hallgatom.
Mit csimáljak? Hiába szólok neki, leszarja elküld a fenébe( szépen szólva ) Nekem nagyon fontos lenne tanulnom, de így nem tudok mert teljesen elvonja a figyelmem és ideges vagyok.
Mondom: Ne teljesen, de mozdítsd el az alaplapból a tápcsatlakozást :) És akkor sokáig fog töprengeni, hogy mi a probléma, feltéve ha nem profi.
Esetleg nyomj egy \del\:C t a gépén :'DDDD
Nálunk is ugyan ez volt még 5 évvel ezelőtt. A drága öcsém szintén ilyen korban ugyan ezt csinálta. Igaz néha volt olyan 1-2 óra amikor a játékos haverjával kimentek a szabadba a friss levegőre dumálni vagy elmenni venni kaját és akkor filmnézéssel töltötték az időt, akkor nyugtom volt. De folyamatosan csak a gépét püfölte megállás nélkül. Nálunk nem gipszkartonnal van a szoba elválasztva hanem téglával de kegyetlen vékony 6 cm ha jól tudom ez semmi. Akkor én 18 éves voltam nagyban készültem az érettségire, de esélytelen volt. Anyám nem tudott vele mit kezdeni de őt is ugyanúgy idegesítette mert anyámék szobája pedig az öcsém szobájával szembe volt és még úgy is át lehetett hallani. Amikor anyum berágott akkor sunyiba kihúzta az internet kábelt pontosabban a telefonét az alsó szinten és akkor csend volt, de ugye ez sem volt hosszú távú megoldás mert nekem is kellett az internet a tanuláshoz meg anyánk is rájött hogy neki is kell esténként plusz ugye apám is amikor hazajött munkából ő is egyből nyitotta ki a laptopot és balhézott hogy miért nincs net.
Na most amikor apánk rászólt az öcsémre néha napján akkor 1-2 napig jó volt minden, de igaz akkor nagyon rászólt hogy elege van hogy egész nap a gépet püföli és nem mozdul ki a szobájából és ugye öcsém már akkor is nagyon kövér volt és bizony csak hízott hízott mint a kisdisznó és csodálkozott hogy amikor mentünk meglátogatni unokatesóinkat akkor a panelba már az első emelet megmászása után fújtatott és kapkodta a levegőt mire mi már rég felértünk a 3. emeletre ő csak lassan erősen a korlátba kapaszkodva vonszolta fel magát, mert ennyire kivolt már akkor az egészsége.
Persze apám is sajnálta őt hogy ennyire elhagyja magát meg ugye apám is érti hogy jó dolog az online játék mert néha ő sem volt különb és a mai napig sem az... Apám is nagy játék őrült igaz ő inkább logikai meg autós játékokkal játszik de ő is sokszor órákat játszott a laptopján. Aztán amikor közeledett nekem egyre jobban az érettségi már kínomba a konyhába tanultam, de volt olyan amikor csak azért mentem át a barátomhoz hogy ott tanuljak nála mert nem bírtam az öcsém miatt tanulni rendesen. A barátomnál jó volt de ott se lehettem mindig, a barátom már dolgozott nem volt otthon sokat, a szüleivel jóba voltunk sokszor ők hívtak hogy menjek amikor csak akarok volt amikor kulcsot adtak hogy menjek be ha nincsenek otthon és készüljek nyugodtan a szóbelire. Akkor volt az hogy apám megjegyezte hogy elég keveset vagyok otthon és ez már neki marhára nem tetszik, főleg hogy sokszor aludtam a barátomnál mert öcsém akkor hajnali 1 kor is nyomta a zajt. Apám a hangos TV mellet is tudott aludni anyám szintén, de én akkor berágtam és akkor elmondtam mindent hogy mit miért és mit hogy. Akkor apám nagyon leszidta az öcsémet üvöltött vele meg minden. De szombaton amikor apámat behívták túlórázni mert nála sokszor volt ilyen akkor öcsém folytatta én berágtam de nagyon és akkor bementem öcsém szobájába szó szerint kihúztam a gépét a tápkábelt kihúztam és úgy ahogy van kivágtam az ablakon egyenest bele a pocsolyába, és akkor mondtam hogy elég volt vége. Na akkor öcsém megbosszulta és az én laptopom töltőjével szintén ezt tette. Na akkor volt amikor leléptem otthonról a barátomhoz és ott fél napig bőgtem, már a barátom szüleivel együtt jöttek át és beszéltek apámmal meg az öcsémmel hogy itt volt elég mert hogy én totál kivagyok készülve ettől, a barátom akkor fel is vette videóra hogy hogy zokogok csak hogy apám végre lása hogy mennyire kivagyok emiatt. Na akkor apám berágott megfogta öcsém gépét és úgy ahogy van kivitte az utcára rátette az aszfaltra öcsém persze lázadt, nem is részletezem de a lényeg az volt hogy apám akkor fejszével kettőt jól belevágott a gépbe ami azért nem volt olcsó de már senkit nem érdekelt öcsémen kívül már anyánk sem védte őt pedig sokszor csak azért nem volt balhé mert anyám nem akarta de akkor apám szétverte a gépet direkt úgy hogy az alaplap károsodjon benne mindennel. A winyót kiszedte belőle ami ép maradt csak azért mert tudta hogy vannak rajta fontos képek meg videók amik azért nekünk is fontosak mert drága öcsém ezzel tudott néha zsarolni hogy törli ezeket de apum megmentette ezeket ismerőse segítségével, de akkor szétverte a gépet és úgy ahogy van bevágta a kukába. Öcsém persze próbálta menteni a menthetőt de nem jött össze. Na apám gépével ezt nem merte megtenni de apám is mindig kulcsra zárta a laptopját ha elment otthonról nehogy gond legyen anyám is zárta mindig. Apám meg mindét szoba ajtóra új zárat szerelt hogy öcsém akkor másba ne tudjon kárt tenni még véletlenül sem ha bekattan. Öcsém függő volt, és mivel még fiatal korú volt simán elvihettük ezzel orvoshoz mert ezt tanácsolták mivel agresszív lett, és bizony a pszichiátrián kötött ki mert szó szerint belebetegedett és persze a kövérsége is rátett pár lapáttal a dolgokra.
Na akkor rakták őt igazán helyre, azóta azért már eltelt jó pár év én azóta már rég elköltöztem otthonról mert egyetemre mentem, és a barátoméknál élek még most is mert onnan jóval egyszerűbb bebuszozni egy járattal és még közelebb is van. Öcsém azóta sokat változott lefogyott, kiment végre az életbe sulit váltott, új barátokra talált, lett barátnője is, és már nincs játék a gépen néha néha játszik valamivel de már elviselhető. Amikor néha hétvégén elmegyünk hozzánk pár napra a barátommal szinte megvagyok lepve hogy csend van. Öcsémmel is azóta már rendeztük a kettőnk viszonyát és már jóba is lettünk. Öcsém bevallotta hogy örül ennek hogy drasztikusan végződött a dolog mert most már tuti 150 kilós zsírdisznó lenne nulla élettel és se érettségije maximum szakmunkása lenne és munkanélküli. Most meg OKJ-ra jár van barátnője, kedves aranyos, csinos kiscsaj nagyon kedves és igen jó hatással van öcsémre. Igaz idősebb nála 3 évvel de nincs ebbe semmi baj, ő volt az aki helyre rakta öcsémet legalább is nagyban hozzájárult.
Fogsz egy csavarhozót leszeded a gépe oldalát.
Kiveszed belőle a winchester-t/HDD-t azt össz 2-3 csavar tartja meg két kábel azokat kihúzod. Aztán visszazárod.
A winyot elteszed v hová ahol nem találja.
E nélkül pedig nem fog tudni gépezni. Te meg megmondod h nem tudod mi a baja nem tudsz semmiről semmit.
Ennyi :)
Korlátozd le az internet hozzáférését! Vagy alapból állítsd át a jelszót! Így nem tud játszani, de neked megmarad a tanuláshoz. Akkor talán az agyához kapna.
Amúgy attól, hogy lány vagy egy-két nevelő célzatú pofont le lehet osztani a kis kockának.
Mellesleg nem egészséges, hogy egy kamasznak csak a gépezésből álljon az élete.
Vágd pofán, ha üvölt. Én is sokat játszok, közben ts-en beszélek a csapatommal, de az nem állapot, hogy valaki ordít.
Viszont ha hozzányúlna valaki a gépemhez, na akkor eltörném a kezét.
Nem tudom, valahogy oldd meg, üsd addig amíg em fogja halkabbra :D
(A net lekorlátozása nem jó, a lag miatt az is kiabál aki amúgy nem)
Sose értettem, miért nem férnek meg egymás mellett az emberek. Nálunk albérletben ketten játszunk, egy srác meg gitározik, soha nem zavarjuk egymást.
Bár ha annyira vékony a fal, akkor a sima beszéd is áthallatszana, azt meg nem várhatod, hogy egész nap csöndben gubbasszon.. Füldugó? Vagy hallgass zenét fülhallgatón, egyből nem hallod.
De mondom, először próbáld rávenni szép szóval és/vagy erőszakkal, hogy fogja halkabbra, mert nem normális amit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!