Ehhez van joga egyáltalán a tesómnak?
Kaptam egy TV-t ballagásomra mamától (apukám anyukájától, szüleim elváltak, tesóm a nevelőapámtól van) És azg mondta, hogy az CSAK AZ ENYÉM! De mindig tesóm néz TV-t, Nekem oda se adja a távirányítót, Volt, hogy elvitte magáva l a távirányitót csak hogy ne nézzek TV-t. Ezt elmondtam anyáéknak, de azt mondták, hogy ki van nyílva a csipám, ne veszekedjek tesómmmal, mert én szeretnèk TV-t nézni. Meg még egy Forma-1-es törölközőt kaptam (annyira szeretem, hogy az nekem szinte már "szent"). Azt meg összeakarta firkàlni. Tesóm 8 éves
14/F
Zárd kulcsra a szobádat!!!
A gépeden csinálj egy "ál elcseszést" látszólag borulj ki és hangisan mond hovy soha többé nem jöhet be a szobádba...stb.
Egyébként még egy ötlet , hùzd ki az antennát a tv-böl.
Vagy amikor tv-ét néz a gépeden tegyél be zenét hangosan....
egyébként leülhetsz a szüleiddel beszélni...bár azt nem vágom hogy a nevelôapád elveszi a telefonodat...Vagy csak simán fenyegesd meg a szüleidet hogy egy éjszaka lelépsz vagy hogy öngyilkos leszel (ez mindig bejön) akár meg is vághatod magad kicsit...attól tutira beijednek!!!
Vagy az öcsédet megfenyegeted hogy (ezt te találd ki , amitôl fél)
Amugy szerintem nem a tv-vel meg a gépel van a baj , hanem azzal hogy kivétezett
helyzetben érzi magát , gondolom a ti házatokban laktok...Mond meg az "apádnak hogy ez a ti házatok itt ti vagytok az urak...de tényleg ne hagyd magad!
13F
Gondolom itt az alapprobléma az hogy féltesód azért mer magának sok-mindent megengedni, mert faterja neki kedvez, és anyud is meghajlik nevelőapád akarata előtt.
Az sem mindegy, hogy kinek a lakásában/házában laktok.
Ha pl. nevelőapád költözött hozzátok az más szitu, mint ha ti költöztetek hozzá.
Előbbi esetben jobban kikövetelheted magadnak a szobádban a magánszférád tiszteletben tartását (szólhatsz apádnak, apai nagyszülőnek), utóbbi esetben sajnos jobban tűrnöd kell.
Azért utóbbi esetben is nyugodtan beállíthatsz gyerekzárt a TV-n, kérj apádtól notebookot vagy tabletet és azt is nyugodtan kódolt le. Indokolt nyugodtan azzal hogy apádtól, apai nagyszülők neked vették, nem a féltesódnak.
Becsukod az ajtót és bezárod:D
A távirányítót meg simán elveszed tőle:D
Van kulcsod az ajtódhoz?
Ezen is problémáznának?
Ha problémáznak akkor mondd meg nekik hogy egy kamasznak létszükséglet az, hogy privát szférája legyen.
Ha nem értik meg akkor más megoldás után kell nézni.
Ha nincs kulcsod az ajtódhoz akkor legközelebb vedd el a távirányítót és tedd olyan helyre ahol csak te éred el.
Én nem tudom mit csinálnék.
Lehet írnék egy táblázatot amiben felírnám mennyi ideig van TV előtt a kicsi és beírnám mikor van az én időm, pl ha az öcsém többet nézte mint akkor úgy igazságos hogy most én jövök.
Megmutatnám a táblázatot a nevelő apámnak és nyugodtan elmondanám neki hogy ha átlépi az öcsi az időkeretet akkor jogom van elvenni tőle a távirányítót vagy kiküldeni mert úgy igazságos.
Azért ne haragudj az öcsédre ha össze akarta firkálni a törölközőt, a kistesók általában ilyenek. Idegesítő lehet, de ha felnőttök csak nevetve fogtok visszagondolni a hülyeségeire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!