Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » S. O. S. A húgom megőrült!...

S. O. S. A húgom megőrült! Mit tegyek vele? (lent)

Figyelt kérdés

Na, szóval. Én 18 éves lány vagyok, a húgom 13. Eddig egy jó fej kiscsaj volt, korához képest agyilag érett, úgyhogy a haverjaim viszonylag jól kijöttek vele is.

Most, hogy betöltötte a 13-at, teljesen megőrült. Enyhén szólva úgy viselkedik, mint egy r***nc, olyan képeket pakol fel magáról Face-re, hogyha az M6-os szélén állna, simán k***ának néznék. Olyan szinten sminkeli magát,mint egy harctérre igyekvő indián, de elég bénán, úgyhogy többnyire kiröhögik.

Egyfolytában a nála felsőbb osztályba járó fiúkon lóg, azt hiszi, bírják, de a háta mögött r***ncozzák ezerrel.

Az én osztálytársaimra is rá van cuppanva, amikor feljönnek hozzám a barátaim (fiúk-lányok vegyesen) talpig sminkben, a melleinek csak a negyedét eltakarva bejön hozzánk, és elkezdi játszani a nagylányt, flörtöl a fiúbarátaimmal.

A háta mögött mindenki rajta röhög, és lassan már engem is azzal szivatnak, hogy micsoda egy r***nc a húgom.

SEGÍTSÉÉÉG! Mit tehetek ezzel?

2015. aug. 24. 09:13
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
62%
Egy kicsit korai neki az ilyesmi. Először beszélj vele erről. Ha nem hallgat, a szüleidnek is szólhatsz. Ha ők engedik, nem sokat tehetsz.
2015. aug. 24. 09:18
 2/30 A kérdező kommentje:

Szüleim teljesen ki vannak borulva tőle. Anyám sminkszereit lopja, de akárhogy elzárja anya, mindig megtalálja, vagy lenyúlja az enyémeket, a ruháit meg a zsebpénzéből veszi.

A szüleim beszélnek vele, megígéri, hogy soha többet, de nem tartja be. Ez mindennap lemegy.

2015. aug. 24. 09:22
 3/30 anonim ***** válasza:
97%
Rágd a szájába lassan mivel jar es jarhat es fog jarni ez. Ugy kezelik, ahogy kinez, kihasznajak, boghet, elkap barmit, terhes lehet...kirohogik. nem lestnek baratai,le fog sullyedni,azoval jobban jar, ha kinovi Majd sajat maga jon ra,rosszabb lesz, mert jobban faj neki.
2015. aug. 24. 09:23
 4/30 anonim ***** válasza:
88%

Es az arca is tönkremegy ennyi sminktol

De meg is probalhatnatok megegyezni vele, hogy mi lenne, ha CSAK szempillaspiralt használna, semmi többet

Es ezt is inkább csak otthon

Es ha most leáll akkor majd KESOBB ( kb 3-4 év múlva) megtanitod normálisan sminkelni

Es te esetleg anyukaddal egy lelakatolt dobozba zarjatok el a sminkeket

2015. aug. 24. 09:32
 5/30 anonim ***** válasza:
96%
közöld vele, hogy mindenki nevetségesnek találja, mert nem jól sminkel, ezért inkább kapna egy kezdő készletet és te megtanítod sminkelni. A ruháit, meg kidobnám a kukába(mármint a rémséges fajtákat) és közölném, hogy ettől nem vonzó lesz csak olcsón megkapható és ennyi erővel kiállhat a sarokra,de még a k..rvák is jobbak mert azok legalább pénzért csinálják
2015. aug. 24. 09:36
 6/30 anonim ***** válasza:
87%
Mondd el neki, mit gondolnak róla a háta mögött. Tanítsd meg szépen sminkelni, de magyarázd el neki, hogy még csak ritkán használja. A k**vás képeket pedig töröltesd le vele. Értesd meg vele, hogy nagyon nevetséges, amit csinál, neveld meg. Egyébként a szüleid ebből semmit sem vesznek észre, vagy mi???
2015. aug. 24. 09:41
 7/30 anonim ***** válasza:
95%
jajj, bocsánat, látom már, mi van a szülőkkel kapcsolatban, csak nem olvastam el a kommenteket eddig, elnézést.
2015. aug. 24. 09:41
 8/30 anonim ***** válasza:
79%
Tanítsd meg sminkelni, esetleg mutasd meg egy friss divatlapban, hogy mostanában egyáltalán nem a fél tonna smink a divat, inkább a visszafogott. Szerintem ezekkel jobban lehet hatni egy 13 évesre. Elmehetsz vele nyugodtan körömlakkot venni, ezzel el szoktak lenni a kislányok és szerintem nem is baj ha lakkozza. Beszéld le róla, hogy kirakja a melleit (vannak neki?!) hívd fel a figyelmeit a veszélyekre, rosszabb esetben erőszak, jobb esetben megdugják, aztán szevasz. Ezeket mind elmesélheted neki. Vegyél vele normális, divatos felsőket. Nem hiszem, hogy te és anyukád nem tudtok megoldást találni a helyzetre.
2015. aug. 24. 09:42
 9/30 anonim válasza:
76%
Szerintem mindenképp beszélj vele mond el neki hogy a korához nagyon nem passzol a viselkedése és csak magát égeti szóval vegyen picit vissza.Nem köldökig kivágott ruhák között is vannak jók.Mond el neki őszintén amit gondolsz és megoldódik.Lehet hogy mérges lessz de malyd lecsillapszik.
2015. aug. 24. 09:43
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszodik. Felnőtt szeretne lenni ő is, mint te.

Tanítsd meg neki, hogyan sminkeljen szépen, és mondd el, hogy nem attól lesz nagylány, hogy kipakolja a melleit.

Ne kezeld gyerekként, és mondd is meg neki, hogy csak akkor tudod "felnőttként" kezelni, ha ő sem viselkedik ilyen gyerekesen.

És ne csak tilts neki, hanem mutasd meg, mit csinálhatna helyette jól.

2015. aug. 24. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!