Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy viseljem el a húgom?

Hogy viseljem el a húgom?

Figyelt kérdés
Én 18 vagyok, ő 9 éves. Tudom hogy én vagyok a nagyobb és felnőttesen kellene bánnom vele, de nem tudok. Nagyon sokat képzel magáról mivel a szüleim sokat dolgoznak így nincs idejük fegyelmezni, amiről persze nem tehetnek. Ha a nagyszülők vigyáznak rá akkor meg ráhagynak mindent. Nagyon szemtelen gyerek, nem fogad szót, és mindenre az a válasza hogy "Nem érdekel". Sokat vagyok én vele és mindig az a vége hogy üvöltözünk egymással, ő nekem esik mint egy idegbeteg én meg ellököm vagy valami, aztán meg bűntudatom van hogy bántom szegényt, pedig tudom hogy megérdemelte. Már ott tartok hogy minden zavar amit csinál, sokszor később jövök rá hogy ok nélkül basztam le, de én tényleg mindennap úgy próbálok hozzá állni hogy ne veszekedjünk, de mindig eléri. Nem sokára költözök, de akkor is zavar hogy ennyire nem tudom elviselni a saját testvéremet.
2015. aug. 11. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
ennyi idősen én is így voltam öcsémmel,kibírhatatlan kis gombóc volt , ez sajna egyrészt a nevelés következménye, másrészt a kor velejárója, amolyan dac korszak
2015. aug. 11. 14:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Próbáld a húgod szemszögéből nézni. Ő is szeretne olyan "nagylány" lenni mint te, ezért viselkedik úgy, ahogy. Hagyd rá a dolgokat, tudom, hogy baromi nehéz, de amikor olyat csinál ami téged idegesít, egyszerűen nézz át rajta. Te ne akard őt fegyelmezni, inkább légy a "barátnője" és adj neki tanácsot. Kérdezd ki a véleményét, beszélgess vele, hogy fontosnak érezze magát és hidd el, hogy ő is sokkal kedvesebb lesz veled.

Mi minden zavar, amit csinál? Tudnál konkrétumokat írni, úgy tanácsot adni is könnyebb lesz.

2015. aug. 11. 15:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Például amikor a szobámban pihenek, ő meg bejön valami hülyeséget mondani, már rögtön felkapom a vizet. Vagy amikor a szoba közepén ugrál összevissza, és hiába mondom hogy üljön már nyugton egy kicsit akkor sem hagyja abba. Meg amikor énekel, de nem rendesen hanem direkt nyávogva. Tudom hogy ez kis hülyeségek, de direkt csinálja mert tudja hogy zavar. De a legrosszabb hogy mindig piszkálja a szüleimet amikor tudja hogy fáradtak, aztán ha rászólok akkor engem basznak le, ha meg nem szólok rá akkor ők fogják, és nem azért csinálja mert figyelemre van szüksége mert ha nem dolgoznak akkor foglalkoznak vele.
2015. aug. 11. 15:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Tudom, nehéz, de nézd az ő szemszögéből, mint ahogy előttem írták. És hidd el, aztán ő se lesz ilyen.:)
2015. aug. 11. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem beszéld meg a szüleiddel hogy bajok vannak és engedjék meg hogy ha kell te is meg tudd nevelni. Nem azt mondom hogy verd meg (bár valljuk be néha mindenki megtenné), de legyen jogod rákiabálni vagy büntetést adni neki. Unokatesóim is ilyenek voltak, bár én a "kemény szeretet" módot alkalmaztam, mint kiderült kb. csak az hatott rájuk.

De tényleg az a kategóriának tűnik húgod akinek egy-két atyai pofon nem ártott volna indokolt esetben (amúgy nem vagyok annak a híve hogy a gyereket ütni kell bármit csinált)

2015. aug. 13. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!