Kihasznál a testvérem, vagy túl szigorú vagyok?
Közösen bérelünk egy két szobás lakást Budapesten. Az én fizetésem még alacsony (110.000,-) ő 4 évvel idősebb és fiú 250,000,- a havi keresete. A bérleti díjat és a rezsit felesbe fizetjük, de ezen felül ő nem nagyon vásárol semmit. Én főzök mindennap és bár megbeszéltük, hogy külön vásárolunk és főzünk ő mindig eszik abból amit veszek/főzök. Mosó és tisztító szereket sem vásárol. Sokszor mondttam neki, de megsértődik és mindig azt mondja, hogy sajnálom az ételt tőle, és megsértődik. Anyának is mondtam, hátha ő jobban tud hatni rá, de nagyon mérges lett és azt mondta elköltözik, mert ő egyedül is fen tudja magát tartani. Így bár keveset de havonta valamit félre tudok tenni, ha nem kellene helyette is vásárolnom, még többet sporolhatnék. Nekem van egy kutyám, ezért társ bérletet nehezen találnék. Szóval vagy tűrők vagy feladom a munkám és haza költözök a szüleimhez, ezt nem szeretném.
Az sem megoldás, hogy a kutyát haza viszem, mert a szüleim heti 3 napot külföldön dolgoznak...
Vagy ez nem olyan dolog amiből problémát kellene csinálnom?
Fogd vissza egy kicsit a fogyasztásodat és ne főzz. Amit veszel tartós kaját, tárold a szobádban. Előbb-utóbb el kell menne bevásárolni, ha enni akar.
Vagy kérd meg, hogy menjen már el vásárolni, mert te nem érsz rá. Nyomj egy listát a kezébe, amin rajta vannak a szokások dolgok. Aztán meg felejtsd el kifizetni neki, ha szóba meri hozni, védekezz te is azzal, amivel ő, hogy "mi az? sajnálod tőlem az ételt? pláne, hogy te többet is keresel."
A bátyád jó nagy paraszt, de ha ő így játszik, akkor te is csináld úgy.
Érzelmi zsarolós hülye idióta. Nem sajnálod tőle a kaját, de nem a fán terem amit megfőzöl, ezt fogja már fel!
Nyilván el tudja magát tartani egyedül, de az messze nem annyiba fog kerülni, mint ahogyan most ketten éltek, ezt is elmondhatod neki.
Azt nem értem, hogyan lehet így kib*sz*rintani a saját testvérével???? Mi is laktunk együtt húgommal, és nemhogy minden felesben ment, hanem még a rezsit+albérletet is a keresetünk arányában osztottuk el - aki tehát többet keresett, az többet fizetett. Kaját, tisztítószert feleztük. Még így is mindketten jól jártunk. Ő sértődik meg, miközben a saját testvérét kihasználva nyerészkedik? Nem normális.
Nem kell tűrnöd. Mostantól neki ne főzz (tényleg csak annyit csinálj amennyit te megeszel), az ő ruháinak kimosását (na és persze a mosóporod használatát!!) és az ő szobájának takarítását felejtse el, stb.
Majd rájön, hogy jé, ezeket is meg kell venni, aztán majd újból beszélgethettek a dolgokról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!