Ciki a kövér lány barátnőnek? Rosszul nevelek?!
13 éves kisfiamnak barátnője van. Az első, nagyon cukik együtt. A kislány kedves, jó tanuló és kövér. A "szűkebb" családban nincs is ezzel gond, de a hétvégi családi bulin, amikor a kisfiam megmutatta a nagyszülőknek, nagybácsiknak a barátnő fényképét, hol viccesebb, hol komolyabb formában közölték a rokonok, hogy aki ilyen szép gyerek, annak csak "ennyire" futotta, meg hogy keressen egy másik kislányt mert ezzel csak kinevetik. Én is megkaptam, hogy azért fogom a lány pártját, mert a szülések után én is elhíztam, és csak kínkeservvel adtam le a plussz kilókat. Meg hogy a gyerekeim "esztétikai nevelése" elsősorban rám tartozik, miért nem terelgetem az ízlését. A férjem mordult egyet, hogy gyerekek még, nem kell komolyan venni az egészet, erre csend lett. Sógornőm viszont utánam jött a konyhába, és hosszasan ecsetelgette, hogy ez az én rossz nevelésem következménye, a gyerek "szerelmi analfabéta" lesz, még választani sem tanult meg.
Elég sok cikk, fórumbejegyzés árulkodik arról, hogy az emberek lenézik a kövéreket. De ennyire?
Számomra elképesztő, hogy egy 13 éves srácot, aki boldogan mutogatja az első barátnője fényképét, ilyen szinten megalázzanak és a lelkébe tapossanak. Aki ennyire zéró szinten áll intelligencia (érzelmi is) terén, az lehet akármilyen szép kívülről, bottal sem piszkálnám meg. Ne haragudj, kérdező, de az első beszólásnál fogtam volna a gyereket és hazamegyek, nem engedem ennek kitenni a fiamat.
Mellesleg ha valaki kizárólag külcsín alapján ítél, annak valószínűleg saját magáról nincs más, amit felmutathat. Akkor van gáz, ha valamilyen betegség következtében (netán a kortól, ami ugyebár nehezen elkerülhető) tönkremegy a szép külső, és nem marad semmi.
Az a kislány egyébként 13 éves, jó eséllyel 18 éves korára megnyúlik, ha egyébként egészséges, valószínűleg egy kifejezetten szép, karcsú lány lesz belőle. Plusz neki megvannak azok a tulajdonságai is, amikkel a kedves rokonok nem rendelkeznek, és amik miatt nagyon szerethető. Ráadásul az idő neki dolgozik:-)
Nem csak a kövéreket nézik le.. A soványokkal is baja van a társadalom nagy részének. : ) Szokj hozzá, hogy soha nem lesz senki elég jó mindenkinek.
19/F
Te ezt most ANYAként kérdezed?????
Szegény fiad, ha te sem állsz a magaslaton, ő mit várhat tőled????????
Ki nézi le???? Én egy vékonyságommal küzdök, de senkit nem nézek le a kinézete miatt. A hiba benned van.
Keress fel egy szakembert, ha neked ez gond. NEM a fiaddal van a gond, hanem VELED!!!!
Én is ezzel küzdök, csak én lány vagyok és 17 éves. A barátom eléggé husis, amit barátoktól, rokonoktól megkapok, hogy mennyivel jobb vagyok nála, mennyivel jobbat kaphatnék, ilyenkor mindig leszúrok mindenkit, hogy hagyjanak békén nekem ő a legtökéletesebb, leggyönyörűbb.
Fél év után már kezdenek leszállni róla és elfogadni :)
Mióta bűn a kövérség??????
Én nyeszlett vékonyként írom, de nem értem. Mióta múlik a boldogság 10-20 kilón????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!