Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit gondoltok erről az arányró...

Mit gondoltok erről az arányról? (lány)

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, 162cm és 70 kg

Tudom hogy elég kövér vagyok, de próbálok ellene tenni :) Mindig egészségesen eszem és ha van lehetőségem mindig mozgok. 5 hónap alatt 7 kilót fogytam :)

2015. júl. 3. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Az elég kövér szerintem túlzás, bár a mai tinik néha pár kiló feleslegre is rámondják, hogy dagadt s lehet, hogy rajtad rosszul oszlik el... Bizonyára van felesleged jócskán, az tény, de annyira nem vészes, csak folytasd a fogyást, mert egészségesebb és esztétikusabb is a megfelelő zsírszázalék (no igen, az informatívabb, mint a centi és kiló, bár az borítékolható, hogy 14 éves lányként nem nagyon lehetsz oly izmos, hogy ne lenne jópár kiló felesleged).

Szép lassú fogyási ütem, nekem tetszik, sokan a Te korodban extrém türelmetlenek s lehetetlent akarnak... Inkább csináld stabilan, tarthatóan, szenvedés nélkül. S nem is mindenkinek megy gyorsan a fogyás, ha igyekszik sem. A fő, hogy menjen s hogy addig is egészséges életmódot igyekezzen tartani az ember.

2015. júl. 3. 23:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Teljesen jó, nekem nagyon bejönnél.
2015. júl. 4. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon bejönnél. Izgató már olvasni is a 162/70-et:$
2015. júl. 6. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Picit olvastam a témáról még régebben. Ezt találtam. Persze felnőttekről szól,de ennek fényében az elhízás mértéke súlyosabb,mint náluk. A 70 kilód jól megedzhette a csontjaid,szó a sporthoz bőven rendelkezel alappal úgy vélem. Érdemes is belekezdeni. Az egészséges fogyás 05-1kg között van hetente. De ajánlom inkább a félkilós fogyást. Fogyásnál vedd figyelembe,hogy a testtömeged folyton változik attól függetlenül mennyi felesleg van rajtad. Mivel WC után is kevesebbet nyomsz,ahogy evés és ivás után is többet néhány kilóval. Szóval érdemes hosszabb távon mérni az eredményeket. Ha egészségesen eszel,akk gondolom nem kell mondanom (de mégis megemlítem),hogy fogyásnál,ahogy olvastam kalóriából kell lejjebb venni,de a vitaminok és ásványi anyagok+a rendszeres étkezés nagyon fontos. Gyümölcs,zöldség ezek hosszabb idő alatt szívódnak fel,így az éhségérzetet is csökkentik hosszzabtávon. Így nem érzed kellemetlenül magad a fogyni miatt,hogy keveset ennél,és az éhségérzet sem rontja a közérzeted,ami fogyás közben nagyon fontos,mármint a jó közérzet megtartása,hogy ne kedvetlenedj el. Egyébként a rostos ételek a hosszan felszívódó fajták.

Még valami. Van aki kövéren is egészséges. Sőt kimondottan kövéren egészséges. (De nem az,aki fúrikban tolja a háját.) Viszont elég sok ember küzd hátfájással,vérnyomásproblémákkal,és cukorbetegséggel és a többi élhízáshoz köthető betegséggel a túlsúlya miatt.

Én kimondottan a vékony nőkhöz vonzódom,de nemzavar különösebben,ha más picit többet hord magán. A 70 kiló viszont 14 évesen.... pff... nekem nagyon nem jön be. De ezt embere válogatja,mint ahogy láthatod az előző kommentekben. A lényeg viszont,hogy elfogadd magad. Ennek is van ésszerű határa ugyebár,ha törődsz magaddal. Ugyebár,ha betegséget okozhat a túlsúly érdemes csak azért is lefogyni,minthogy a saját magad elfogadásával,hülyeségeddel tönkretedd a szervezeted.

A testtömegindexed kiszámítása a következő: Testsúly osztva magassággal. Tehát a tied 70/162=43%

Vagyis 43% zsír van rajtad,ami 30 kiló. A felét ajánlott leadni belőle vagyis 15 kilót. Aztán meglátod hogy nézel ki,és ha elégedett vagy okés.

14 éves vagy. Ha jól emlékszem 19 éves korodig nőni fogsz. Így az ideális testtömegindexed is változhat annak fényében.

Nézd meg a lenti oldalakat.

Miután leadtál jó néhány kilót ajánlatos a testsúlyod szinten tartásához futni. Túlsúllyal nem ajánlott,mert tönkremehet a térded,vagy más lágy szövetek károsodhatnak a nagy terhelés miatt. Egyébként pedig fut

s után frissebbnek érzed magad. Jobban odatudsz figyelni a környezetedre. Nyugodtabb leszel tőle. Egészségesebb,és kevésbé frusztrált. A sport jó feszültséglevezető,és egészséges emiatt is. Jobb lesz a közérzeted. Így kedvesebb vagy másokhoz,akik így viszonozzák feléd azt stb. Szó hajrá! :-)

[link]

[link]

2015. júl. 7. 02:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Az íráshibákért,és az esetenként ismétlődő szóhasználatért félresikerült fogalmazásért bocsi. Nem olvastam át az üzenetet mielőtt elküldtem. Hanyag voltam. :-)

És remélem segíthettem egy picit a leírtakkal. Am érdemes tovább tájékozódni más forrásokból is mindenképp. És a szülők segítségét is kikérni. Ássák bele magukat a témába és segítsenek.

Am próbálj meg odafigyelni mit és mennyit raknak eléd a családtagok szeretetből,vagy mert úgy vélik keveset eszel. Mert vannak elegen olyan szülők,akik agyontömnek tekintet nélkül a testsúlyodra,mert attól tartanak egészségtelen mértékben lefogysz. És mert úgy szeretnek ahogy vagy. :-D

Szó elsősorban magad kontrolláld a dolgokat,és döntsd el a szüleidre bízhatod e magad fogyás terén,vagy csak magadban bízhatsz,ha fogyni szeretnél,mert tömnek ha törik ha szakad. :-)

2015. júl. 7. 02:43
 6/8 anonim ***** válasza:

EZT MINDENKÉPP OLVASD EL!

[link]

Előző kettő hozzászólás tőlem van.

2015. júl. 7. 04:29
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Megint előző vagyok.

Ezt használd kalkulátornak. a BMI kiszántására.

Alsó érték 48,6 kg

Középső érték 56,95 kg--kb az én számításaim alapján is ez jött ki középértéknek. Én 55-öt mondtam középső értéknek,és 63-mat felsőnek.

Felső érték 65,3 kg

2015. júl. 7. 04:53
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és az időt (mert hát.. látom hogy nem 2 perc volt) amit arra szántál hogy segíts :) megfogadom a tanácsokat és mindent elolvasok^^
2015. júl. 13. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!