Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Két tűz között vagyok, mit...

Két tűz között vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy húgom aki a férjével együtt nehéz helyzetbe került anyagilag. A férje elvesztette a munkáját a húgom összetörte a kocsiját ami kell neki a munkájához meg egyéb nem várt kiadásaik is voltak. Szóval összejöttek nekik a dolgok. Ezért elkellet nekik költözniük az albérletükből ahol laktak mert nem bírták már fizetni. Nekünk van egy lakásunk amit befektetési céllal vettük és épp akkor költözött ki az akkori bérlőnk onnan így szinte egyértelmű volt, hogy oda költöznek. Akkor úgy egyeztünk meg, hogy ez átmenti megoldás lesz 1-2 hónapig míg nem rendeződnek kicsit a dolgaik és addig nem kell bérleti díjat se fizetniük csak a rezsit. Azóta eltelt 6 hónap és még mindig ott laknak. Bérleti díjat nem fizetnek csak a rezsit. Férjem már nagyon mérges emiatt. Megmondta nekik kerek perec, hogy jövő hónaptól vagy fizetnek havi 50 ezer bérletit vagy kiköltöznek. Hugóm meg nekem könyörög, hogy még nem állnak úgy, hogy fizetni tudjanak és ne tegyük ki őket. Férjem hajthatatlan. Azt mondja segítettünk már nekik eleged. Azt a lakást nem a húgoméknak vettük. Egyfelől tudom, hogy igaza van. De csak a húgom, mégsem tehetem utcára.

Teljesen tanácstalan és elkeseredett vagyok mit kellene tenni. Szerintetek?

2015. jún. 23. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Voltam hasonló helyzetben, feleségem huga költözött hozzánk átmemeteileg a gyerekekkel. Én a rezsit sem engedtem kifizetni neki, örültem hogy segíthetünk.

Ha a húgod a rezsit tudja fizetni az már jobb helyzet, esetleg besegíthetnek nektek munkával ő vagy a férje, így valammenyy lakbért "ledolgozza".

2015. jún. 23. 11:00
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

Te mit gondolsz? Tényleg ilyen rossz a helyzet még fél év eltelte után is? Ennyire nem jöttek rendbe? Talált már a férj munkát? Gyerek van-e?

Sajnos hiába a testvéred, gondolnod kell arra is, hogy ez most nekik milyen kényelmes megoldás, mert lehet, hogy korábban akarták ők fizetni az albérleti díjat, de most meg már megszokták, hogy t.képp ingyen laknak ott. Így elég nehéz lesz pénzt kérni tőlük. Nem játszanak rá esetleg, hogy még mindig rossz helyzetben vannak? Tényleg mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem. Érthető, hogy beköltözhettek a lakásba, hiszen mégiscsak a testvéred. De ez így már nem igazán korrekt.

2015. jún. 23. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz helyzet.

Én sem szívesen mondanék nemet a testvéremnek. Egy valamit azonban mindenképpen tisztázz vele szerintem. Mégpedig azt, hogy a dolgok addig rendben mennek, amíg Te úgy gondolod, hogy segítesz nekik túljutni egy krízisen. Ez az idő már régen lejárt. Ez a testvéri szeretet. Az, amit most neked / nektek meg kell tenni értük, az már nem segítség, hanem egy kényszer. Nem Ti adjátok, hanem ők várják el.

Ha nem is egyből 50 ezret, de kérjetek pénzt tőlük. Legyen ez mondjuk 20, aztán 30 stb.

Én is segítek a tesómnak sokszor, pl. neki nincs autója, sokszor viszem őket ide-oda, de a benzint ki kell fizetnie. (nyilván nem akkor, amikor a boltba viszem, csak hosszabb utakra). Ki tudnám-e én fizetni? Ki hát, csak nem akarom. Ugyanakkor néha veszek a gyerekeinek egy - egy drágább ajándékot, mert azt meg úgy akarom. Szóval én a különbséget alapvetően abban látom, hogy az egyik oldalról a segíteni akarás nem egyenlő a másik oldalról egyre jobban gyűrűző elvárással.

2015. jún. 23. 11:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Amúgy nektek szükségetek van arra a pénzre? Pl. vettetek fel hitelt a lakásra és a bérleti díjból fizetnétek?

Mekkora a lakás? Ha több szoba van, akkor annyit el lehetne várni, hogy egyikben lakjanak csak, a többibe meg keressenek lakótársat. A lakótárstól lehetne albérleti díjat szedni illetve fizetné a rezsi ráeső részét, így tesódék annyival többet is félre tudnának tenni.

Nyilván nem lenne így sem annyi bevételetek, mintha az egészet kiadnátok, de akkor férjed láthatná, hogy halad valamerre a dolog, tesódék meg hamarabb összekaphatnák magukat anyagilag.

Illetve tesód férjével mi van? Nem akar vagy nem tud munkát keresni? Mert ha azt látnám, hogy nem töri magát, csak otthon lébecol, akkor viszont szó nélkül dobnám ki őket. Férfi létére elmehetne árut pakolni napi 4 órában és maradna naponta még 4 órája munkaidőben interjúkra járni.

2015. jún. 23. 12:34
 5/8 anonim ***** válasza:

A sógorod családja részéről nem tud nekik segíteni valaki? A szülők pl, oda nem költözhetnének?

Mégis hogy tervezték, hogy kijönnek a gödörből?

2015. jún. 23. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
Tipikus példája annak, hogy a kisujjadat nyújtod, és a karod kell..Beköltözni sem lett volna szabad hagyni őket, bár ez már késő bánat. Ők belementek, hogy 1-2 hóna, már így is hatalmas pofátlanság, hogy ennyi ideig ott vannak fizetés nélkül. mennyivel is rövidítettek így meg? cirka negyed millió forinttal? Hát az vesse rád az első követ, akinek ennyi pénz mindegy, maximálisan megértem a férjedet. Felnőtt emberek, nem nekik vettetek lakást, tudták milyen feltétellel mehettek oda. Pofátlanok!
2015. jún. 23. 15:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Segíts a bajba jutottaknak, és ők emlékezni fognak rád...

...ha majd megint bajba jutnak.

Kinek a tulajdona a kérdéses ingatlan? Kinek a pénzéből lett vásárolva?

2015. jún. 23. 18:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Mennyire állnak rosszul anyagival? Biztos ugy állnak vagy csak mondja?
2015. jún. 23. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!