Vannak itt olyan testvérek, ahol az egyik gazdag, a másik szegény?
Ha nem arról van szó, hogy a másik hajléktalan lesz, akkor nem kötelező segíteni szerintem. Felnőtt emberek vagytok, mindenki a maga életéért felelős.
A bunkó beszólogatás meg a pogácsával való elszámoltatás stb. viszont kifejezetten ellenszenves dolog, ahogyan az is, hogy folyton csak te teszel szívességet őnekik. A helyedben beszüntetném a szívességeket, oldják meg maguknak a problémáikat, neked is magadnak kell megoldanod a tiéidet. Ettől még a jó testvéri kapcsolat megmaradhat amúgy. Egy időben én is rengeteg szívességet tettem a húgomnak, aztán amikor láttam, hogy ha nekem lenne szükségem őrá, neki esze ágában sincs viszonozni, beszüntettem a szívességeket. Tudomásul vette, továbbra is teljesen jóban vagyunk, erről ennyit.
A férjem és a nővére.
És bármi segítség kell anyósnak, csak ránk számíthat, a kislányának hirtelen mindig más dolga van.. napi két-három órát dolgozik, a férje, fia szabadon osztja be a munkaidőt, a lánya nem is dolgozik... 4 autó, de soha nem számíthat rájuk az anyósom :(
Szeretem őket, jóban vagyunk, de végtelenül rosszul esik hozzájuk menni, mikor azt látom, hogy most költöttek pár millát a lakásra, és tizedannyit nem dolgoznak, mint mi a férjemmel. Csak mi tisztességesek vagyunk, az ő férje meg, hm, nem annyira...
Úgy könnyű jól élni, hogy egy lakás árát összelopta, egy másik lakást meg abból az építőanyagból rakta össze, amit a melóban kispórolt, vagy amivel átverte a megrendelőket...
Kérdező, téged masszívan kihasználnak, de a nagyobbik baj az, hogy te ezt engeded.
Elmondom, én hogyan csinálom:
1. Egy tepsi pogácsát bármikor lelkiismeret-furdalás nélkül beverek, ezt szerencsére mindenki tudja rólam :D
2. A munka az munka, mindennel és mindenkivel szemben elsőbbséget élvez, ha a főnök azt mondja hogy ezen a héten nem mész sehová, akkor beintek mindenkinek, mert munka van
3. A nem munkával töltött idő az számomra pihenőidő, amely a pihenést, regenerálódást szolgálja. Ha ez alatt az idő alatt bárkinek szüksége van rám, a munkámra, a segítségemre, az időmre, az bizony szívesség, és ezt tudatosítom bennük.
4. Más téma, de a 4 gyereket maguknak szülték, nem a te dolgod, nem a te felelősséged ellátni, meg pesztrálni őket.
Mi vagyunk a "gazdag rokonok", és mindenki csak tartja a markát. Anyám a büdös qrva, mert sokat keres, hisz tisztességes munkával ennyit nem lehet, és mégis a bátyjai szidják, hogy miért nem ad nekik pénzt. Hogy milyen jogon, azt nem tudom.
Az egyik bátyjának sokat segített egy időben, mert majdnem hajléktalan lett, adott neki ruhákat, ételt, szerzett neki munkát, és adott neki (örökbe) nem kis összeget. Mikor a másik bátyja ezt megtudta, elkezdte verni az asztalt, hogy az az összeg neki is jár.
Én a saját bőrömön érzem ezt a dolgot. Nálunk én vagyok a gazdagabb testvér. Az a fő gond, hogy mindenki csak a pénzt irigyli, a mögötte lévő munkát nem.
Nem érdekli őket, hogy heti 6-7 napot dolgozom, napközben és este is dolgozom. Annyit látnak, hogy van pénz, és miért nem adok nekik.
Ez esetben nem irigylesrol volt szo, hanem oda-visszat hianyolja a kerdezo. O megtesz mindent, turi hogy megalazzak, viszont segitseget meg nem kap...
Az a teso aki irigykedik, meg szemetkedik a gazdagabbal az megerdemli...
De a kerdezo egy jo lelkunek tuno szegenyebb ember lehet, szo sincs irigykedesrol....
Kedves Kérdező! Egy kapcsolatot nem kell fenntartanod, ha nem szeretnéd, illetve nem kötelező hagyni magad, hogy kihasználjanak.
- Ha a munka és a családodnak szükséges szívesség (ingyenmunka) közül kell választanod, válaszd a valódi munkát, vagy akár meg is kérheted az árát a családodtól. Sőt: vissza is utasíthatod (nem kötelező neked babysitterkedni),
- ha szóváteszik, hogy mennyi pogácsát ettél jogod van elmenni,
- karácsonykor nem kötelező ajándékozni őket.
Viszont nekik is joguk van nem venni neked ajándékozni (függetlenül attól, hogy mit gondolsz te a nagy zsugoriságukról), szívességet kérni tőled (legfeljebb visszautasítod) és akár még a pénzügyekkel is kérkedhetnek (legfeljebb neked nem tetszik).
Ne azt nézd, hogy neked mi nem tetszik a történetben, hanem hogy te mit tehetsz azért, hogy jobban érezd magad benne. Például nem belemenni egy egyoldalú megalázó kapcsolatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!