Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megmondtam az oszintet,...

Megmondtam az oszintet, megsertodott. Tehetek valamit?

Figyelt kérdés
A noveremnk valami elkepesztoen rendetlen es koszos a lakasa. Ez nem az a 'van egy kis kupi', vagy 'bocs, a rendetlensegert', ez mocsok. Budos van, vastgon all a por, az ember par perc utan kohogni kell. Volt, hogy ledobtam a kanapera a taskamat, nem tul magasrol, nem erosen es vastagon felszallt a porfelho blole. A mosogato konkretan rohad, vastag koromfekete trutyi van benne, allandoan. A tuzhelyen vastagon all a zsir, korom, peneszt is lattam mar rajta, mert valoszinuleg kifutott valami es hagyta burjanzani. A furdoben a kadnak minimum 2 ujjnyi vastagon fekete penesz es szappanlerakodsok vannak a kad es mosdo szeln. Wcben lattam mar sz...rcsikot, tampont, egyszeruen nm tudok raulni, egy a tuzo napon elhelyezett fesztivalos toitoi hivogatobb. Az ablakokon ki se lehet latni. Egyszer letepett 2 fuggonykarikat, amikor el akarta huzni a a fuggonyt, 1 honap mulva jartam nala azutan, ugyanugy volt. Szennyes, mosatlan edenyek, hasznalt zsepik mindenutt. Es inkabb atesik rajta, es szitkozodik egy soert, de fel nem venne. A durva, hogy kinzetre tok egyformak vagyunk. Apoltak, sminkeltek, magassarkuban jarunk minden nap, szepen feloltozve, max annyi a kulonbseg, hogy az o ruhai vasalatlanok. Az eletben meg nm mondana rola valaki, hgy igy el. En tisztasagmanias vagyok, nem beteges(apam pszichiater, ugyhogy tudom), de ez egy a haztartast altalanosan vezeteo embernek is undorito lenne. A baj az, hogy nem szivesn mgyek fel hozza, mert eddig mindig sikerult valamibe belelepnem, beleulnom, volt, hogy kezmosas utan megtoroltem a kezem es mikor elindultam haza, 10 percig szaglasztam a kocsiban mire rajottem, hogy a kezem budos, mert rohadt a torcsi a dohtol, amibe beletoroltem. Ma talalkoztunk. Kerdezte atjovok e. Es mivel eleg benan hazudok, a 'nem erek ra' valaszt nem vette be, es addig szekalt, amig elmo dtam. Itt meg kell jegyezzem, hogy, akarmilyen allapotban is van, az o otthona, igy nagyon kedvesen fogalmaztam. Elmondtam, hogy rumli van, es nem erzem ott jol magam, ertse meg, es barmikor nagyon szivesen toltok vele idot, de a lakasara nem szeretnek felmenni. Ha gondoloja, segitek rendet tenni. Erre megsertodott, kozolte, hogy elege van, hogy mindenki ezzel jon, es ott hagyott. Telefont nem veszi fel, sms, viber, facebook uzenetekre nem erkezik valasz. Igazan nem akartam megbantani, de ez nem allapot.
2015. ápr. 17. 04:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az igénytelen környezet a lelki bajokat tükrözi. Depresszió, örömtelen élet. Kérdezd meg édesapádat.

Sajnos nekem bátyám ilyen, ő alkoholista. Be sem lehet menni a lakásába, mert szemétkupac van mindenütt, főként alkoholos dobozok, üvegek, csikkek ( cigihamu és csikkek akár tányérban is ). Iszonyat büdös. A romlott ételek lassan saját lábukon mennek ki a kukába...

Képzelj el kb egy drogtanyát, olyan a lakása.

A környezet mindig tükrözi az egyén lelkiállapotát is.

2015. ápr. 17. 12:39
 12/16 anonim ***** válasza:
47%
De divatos mindent a depresszióra fogni! Kényelmes is. Nem trehány, lusta és igénytelen vagyok, csak depressziós. Hát a tulajdon pszichiáter édesapja csak észrevette volna, nem? És még valami: aki depressziós, az nem tip-top, sminkelt csini, márpedig a kérdező azt írta, hogy ebben tök egyformák. A tesó itt egész egyszerűen igénytelen. Jól érzi magát a koszos, bűzös lakásban.
2015. ápr. 17. 12:50
 13/16 anonim ***** válasza:
87%

Na, az emberi empátia ismét megmutatkozik. Csipázom ezt a felfogást nagyon.

Előző, nem, itt nem kifogásról van szó. Ha pár egyetemista srác albérlete így néz ki, akkor az igénytelenség. Ez tény. Ha egy felnőtt nő EKKORA mocsokban él, akkor mentálhigiénés problémákkal küzd.

Észrevette volna a pszichiáter papa? Nem, nem vette volna észre, hidd el! Egyrészt, mert attól, hogy pszichiáter, a saját családja más tészta, másrészt, mert a kérdező sztorijából lesír, hogy a csaj mindent elkövet, hogy kívülről semmi se látsszon.

Mint mondtam, az anyámnál néztem ezt végig, és sajnos nem tudtam rajta segíteni. Azt gondolod, hogy lusta volt? Nem: anyám egy nagyon precíz, nagyon lelkiismeretes nő volt. Aztán elcsúszott valami az életében, értelmetlenné vált az élete és szép lassan, évek alatt süllyedt el. Olyan mocsokban élt, amit nem akarok részletezni, de sokkal durvább volt, mint amit a kérdező leírt. Nem kosz volt, hanem a legbrutálisabb balkáni csövesputri, főleg, hogy anyám utolsó éveiben piált is keményen!

A pszichiáter papáról annyit, hogy anyám ebből a putriból eljárt iskolába tanítani! Senki nem vette észre! Gyakorlatilag szinte csak én tudtam róla, de én meg egy tizenéves gyerek voltam, fingom sem volt, mit csináljak, elmenekültem otthonról. Így felnőtt fejjel már másképp csinálnám, de tavaly eltemettem édesanyámat, most pedig szembesülök az élete apró részleteivel.

Ha egy felnőtt nő így él, annak oka van, és az az ok nem az igénytelenség, hanem lelki probléma. Persze, le lehet ezért köpni, de ugyanolyan ember, mint te vagy, és ha tudnak rajta segíteni, akkor simán össze tudná kapni magát.

2015. ápr. 17. 16:23
 14/16 anonim ***** válasza:
32%
Igen, hát persze. Arra nem beteg, hogy kiöltözzön, sminkeljen és magassarkút húzzon, csak a takarításhoz. Hagyjad már. Pont azért, mert az én családomban is volt depressziós, onnan tudom, hogy ha valaki szétesik, akkor minden téren szétesik. Ha a kérdező tesója lenőtt hajjal és gyantázatlan bajuszkával mászkálna, akkor még el is hinném, hogy nem csak a lustaság és az igénytelenség a baja, de akinek van lelkiereje nap mint nap egy teljes órát fordítani a külsejére, hát az nem beteg, az csak nem szeret takarítani.
2015. ápr. 17. 18:46
 15/16 anonim ***** válasza:

"mert az én családomban is volt depressziós, onnan tudom"

És rögtön emiatt szakképzett pszichiáter is lettél.

2015. ápr. 17. 19:12
 16/16 anonim ***** válasza:

hülyeség, hogy ha vki depressziós, akkor nem ápolja magát.

én is voltam évekig depressziós, a lakásom úgy nézett ki, mint egy rom- és szeméthalmaz, kacatok mindenhol, de én rendszeresen mosott ruhában, friss hajjal és sminkkel jelentem meg mindenhol. kifelé nem mutattam, hogy gondjaim vannak.

2015. ápr. 18. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!