Megmondtam az oszintet, megsertodott. Tehetek valamit?
Az igénytelen környezet a lelki bajokat tükrözi. Depresszió, örömtelen élet. Kérdezd meg édesapádat.
Sajnos nekem bátyám ilyen, ő alkoholista. Be sem lehet menni a lakásába, mert szemétkupac van mindenütt, főként alkoholos dobozok, üvegek, csikkek ( cigihamu és csikkek akár tányérban is ). Iszonyat büdös. A romlott ételek lassan saját lábukon mennek ki a kukába...
Képzelj el kb egy drogtanyát, olyan a lakása.
A környezet mindig tükrözi az egyén lelkiállapotát is.
Na, az emberi empátia ismét megmutatkozik. Csipázom ezt a felfogást nagyon.
Előző, nem, itt nem kifogásról van szó. Ha pár egyetemista srác albérlete így néz ki, akkor az igénytelenség. Ez tény. Ha egy felnőtt nő EKKORA mocsokban él, akkor mentálhigiénés problémákkal küzd.
Észrevette volna a pszichiáter papa? Nem, nem vette volna észre, hidd el! Egyrészt, mert attól, hogy pszichiáter, a saját családja más tészta, másrészt, mert a kérdező sztorijából lesír, hogy a csaj mindent elkövet, hogy kívülről semmi se látsszon.
Mint mondtam, az anyámnál néztem ezt végig, és sajnos nem tudtam rajta segíteni. Azt gondolod, hogy lusta volt? Nem: anyám egy nagyon precíz, nagyon lelkiismeretes nő volt. Aztán elcsúszott valami az életében, értelmetlenné vált az élete és szép lassan, évek alatt süllyedt el. Olyan mocsokban élt, amit nem akarok részletezni, de sokkal durvább volt, mint amit a kérdező leírt. Nem kosz volt, hanem a legbrutálisabb balkáni csövesputri, főleg, hogy anyám utolsó éveiben piált is keményen!
A pszichiáter papáról annyit, hogy anyám ebből a putriból eljárt iskolába tanítani! Senki nem vette észre! Gyakorlatilag szinte csak én tudtam róla, de én meg egy tizenéves gyerek voltam, fingom sem volt, mit csináljak, elmenekültem otthonról. Így felnőtt fejjel már másképp csinálnám, de tavaly eltemettem édesanyámat, most pedig szembesülök az élete apró részleteivel.
Ha egy felnőtt nő így él, annak oka van, és az az ok nem az igénytelenség, hanem lelki probléma. Persze, le lehet ezért köpni, de ugyanolyan ember, mint te vagy, és ha tudnak rajta segíteni, akkor simán össze tudná kapni magát.
"mert az én családomban is volt depressziós, onnan tudom"
És rögtön emiatt szakképzett pszichiáter is lettél.
hülyeség, hogy ha vki depressziós, akkor nem ápolja magát.
én is voltam évekig depressziós, a lakásom úgy nézett ki, mint egy rom- és szeméthalmaz, kacatok mindenhol, de én rendszeresen mosott ruhában, friss hajjal és sminkkel jelentem meg mindenhol. kifelé nem mutattam, hogy gondjaim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!