Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagyon féltékeny vagyok, hogy...

Nagyon féltékeny vagyok, hogy tudnék ezen felül kerekedni?

Figyelt kérdés

Én 22 éves vagyok lány, a testvérem 28 éves fiú. Nem élünk a legjobb körülmények között, 2 szobás lakásba 5-en, mert a mama is hozzánk költözött nem rég. Nekem van egy 4 éves kapcsolatom, jól megvagyunk de mivel a barátom még tanul nem akar össze költözni velem.

A tesóm kb. másfél éve megismerkedett egy lánnyal, ő 25 éves, eléggé jól szituált családból van, saját vállalkozásuk van, ott dolgozik. Ők már a megismerkedésük után 4 hónappal össze is költöztek, nagyon kiakadtam, hogy ők miért.

Sokat mennek vásárolni, jó ruhákat hordanak, így a tesóm is kicsit megváltozott. Egyszer nekem adta a lány a nem hordott ruháit én ezt sértésnek vettem, mintha így akarná a pofámba vágni, hogy ők ezt megtehetik én meg nem. Múltkor elromlott a mosógépünk otthon, a tesómtól akartam pénzt kérni mert mástól nem tudunk, erre ő hogy meg kell beszélnie otthon, és erre kiszúrták a szemünk 20 ezer ft-al, hogy ebből oldjuk meg.

Erre tegnap kiderült, hogy tervezik a babát, ez volt nekem a hab a tortán nagyon féltékeny vagyok.

Legszívesebben üvöltenék, hoyg miért ilyen igazságtalan az élet, hogy más ilyen boldog és minden össze jön neki, nekem pedig nem.

Teljesen kivagyok, segítsetek!!!

2015. márc. 17. 10:18
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

5-en alkunk. Anya és én dolgozunk, mama nem tud mert sérve van, és a két kis tesóm iskolások.

Nekik kell enni adni, ruhát venni, hitel is van amit fizetni kell. Erre kb anyával elmegy a fizunk. És így a bátyám pénze is kiesett.

2015. márc. 17. 11:54
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
ertelek ,elhiszem hogy nem konnyu ,de szerintem ki lehet gazdalkodni ,gondolom kaptok a fizuk melle szamtalan tamogatast!(csaladik,arvasagik,mamanak segely).egy zsiruj gepet kapsz mar 70-80ert es hitelre is kitudjatok hozni.csak egy tipp ,ne varjatok masoktol megoldast !akarmilyen szegeny lennek ,csak orulnek ha a tesomnak osszejon.es valamivel o is tamogat ,nem fordult el toletek teljesen,az meg termeszetes hogy nem fogja nektek leadni a fizuja felet...
2015. márc. 17. 12:03
 13/47 A kérdező kommentje:

ha a kis barátnője fen tudja tartani a házát akkor igen, jó lenne ha legalább a fizetése negyedét odaadná nekünk mert tudja, hogy szarba vagyunk. Én keresek 70ezret, anya 90et, ebbe benne van az adójóváírása. árvasági 30ezer, családi 23ezer. Mama nem kap sehonnan pénzt.

Ebből a hitel 80ezer, rezsi 40. És marad 90 ezer. Abból, jön a többi. Ruha, kaja, cigi stb. Húst hetente egyszer tudunk enni.

2015. márc. 17. 12:13
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél irigy. Tudom, hogy rossz, de a te időd is el fog jönni.

1. A tesód most 28 éves. Mikor 22 éves volt, mit csinált? Gondolom veletek lakott, hazaadta a fizetését, ugyanúgy, ahogy most te teszed. Gondolom 28 éves korodra már te sem szeretnél otthon lakni.

2. Miért zavar, hogy gyereket terveznek? Lehet, hogy régebben nem akart, de megismerkedett valakivel, akitől szeretne. Nem értem, hogy ez miért jelenti azt, hogy ,,rossz irányba" viszi a lány.

3. Teljesen normálisnak tartom, hogy mivel elkezdte a saját életét, ezért arra gyűjti a pénzt, és nem titeket támogat belőle. Vagy szerinted addig kéne hazaadnia mindent, amíg a kisiskolás tesóid fel nem nőnek? És akkor hány éves lesz, 38, mire elkezdheti a saját életét? Inkább örüljetek, hogy adott 20 ezer Ft-ot.

4. Nem ülhet örökké anyukátok és a te szoknyád mellett. Természetes, hogy amíg együtt laktok, több program van együtt, mint amikor nem, de ezt meg lehet vele beszélni. ,,Figyelj tesó, régebben olyan jó volt együtt, hiányzol, nem akarsz most is eljönni velem az xy helyre? Csak mi ketten, mint mielőtt elköltöztél."

Erre biztosan nem fogja azt mondani, hogy nem.

5. Amúgy meg a cigi baromira fontos. Mi lenne, ha leszoknátok róla, és akkor a tesóidnak se mutatnátok rossz példát, és amit összespóroltok rajta, abból lehetne mosógépet venni. Ha mondjuk 2 naponta megy el 1 doboz cigi, az 15 ezer Ft havonta. Ebből azért már lehetne törleszteni egy részletre vett mosógépet, ugye?

2015. márc. 17. 12:19
 15/47 anonim ***** válasza:
86%
vagy ha ennyire unod ezt az egeszet.menj kulfoldre ,dolgozz ott.hazatudsz adni havonta 100-150 ezret.es maradna neked is nem a tesod baratnojetol kene varni a csodat.amugy ne csodald hogy nem ad,ha a ruhak vegett besertodtel a penzt hogy fogadnad el ?erdekes.orulj hogy tesodnak osszejott ,neked is osszefog.amugy sajnallak hogy ilyen helyzetben vagy ,kistesokra kolteni a fizetesed meg stb.menj keress egy jobb helyet es meg lesz oldva .
2015. márc. 17. 12:26
 16/47 A kérdező kommentje:

Igen ugyan ezt csinálta ő is mikor ennyi idős volt. De mikor apa meghalt megígérte, hogy mindig velünk marad és mindig támogatni fog minket.

Kifejezetten nem a bátyám zavar hanem ez a lány. Miatta nem viselkedik úgy mint régen, mert tuti, hogy tele beszélte a fejét.Ezért viszi rossz irányba, mert eddig nem ilyen volt. Igen mondtam neki, hogy menjünk el bulizni, de hogy nem jön most el mert dolgoztak fáradt és pihenni akar. Utána megint volt, hogy megkértem kisérjen el vásárolni, de hogy most nem tud mert a barátnőjével mennek át az ő szüleihez ebédre. Hát azt nem lehetne eltolni későbbre persze.

Nem hagyom itt anyumat a szarba és a barátomat sem, hogy külföldre menjek, nyelvet pedig nem beszélek és külföldre se tudnék ugy menni hogy 0-ftal. Így ez teljes körűen kiesik.

2015. márc. 17. 12:32
 17/47 anonim ***** válasza:
100%

Azért adja haza a bátyád a fizetést, mert a barátnője "gazdag"? Neked tényleg elmentek otthonról.

Talán inkább a cigit kellene letenni, és maradna némi pénz.

Tudom, tudom, könnyen beszélek...

Én letettem a cigit, mert luxusnak éreztem havi 30 ezret elfüstölni, amikor a páromat kirúgták a munkahelyéről. Nem egyszerű, nagyon hiányzik, de hó végén nem kell annyira centizni a kiadásokat.

Hiába folytatod a hisztit, nincs igazad.

2015. márc. 17. 12:49
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Én már egyszer válaszoltam az elején de most hogy olvasom a hozzászólásaidat hát elgondolkodtam. Szerintem te irigy vagy nagyon és ráadásul borzalmasan gyerekes. Ki akarod sajátítani a bátyádat és azt szeretnéd hogy ha neked sz@r akkor neki is legyen az. Ezzel a hozzállással örökre el fogod veszíteni. Ha netalántán szétmegy a párjával se fog visszamenni mert elmarod a gyerekes irigységgel.
2015. márc. 17. 12:53
 19/47 A kérdező kommentje:

Nem füstölünk e havi harminc ezret, mert töltjük a cigit és olcsó dohányt szívunk. Ettől legalább megnyugszunk, elég nehéz letenni.

Na igen a bátyám is cigizett, mostmár azt sem mert a barátnője nem engedi neki.

Abban valóban beláttam, hoyg nincs igazam hogy őt bántsam, de hogy érthetném meg vele, hogy ez a lány nem való hozzá? Nekünk más az életünk mint nekik. Kérdztem is, hogy és mikor mutatja be a szüleit anyunak, hát hogy ő nem akarja mert más világ. Na ez hogy jön le? Belebeszélte a lány hogy ők felsőbbrendűek mint mi.

2015. márc. 17. 12:54
 20/47 anonim ***** válasza:
85%
jo ,hogy nem hagyod oket itt a szarban,de sajnos magadra is kell gondolnod mert ez a helyzet teljesen felemeszt idovel.anyukad sem varhatja el ,hogy bebiszitterkent ,egy gyarban dolgozz es a keresetes 100%ban rajuk koltod.nem neked szulte a gyerekeket a ket szobas hitelre vett lakasaba ,mikor mar alapbol voltatok ketten.arra meg nem gondoltal hogy nem a te felelosseged mindez?persze nem kell a szarba hagyni oket de en nem varnam el a 22 eves lanyomtol hogy olyan problemakat vegyen a nyakara ,hogy nekunk mosogepre honnan szerezzen penzt,stb.
2015. márc. 17. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!