Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém füvezik, mit tehetnék?

Az öcsém füvezik, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Az öcsém elég régóta füvezik,bár konkrétan nem tudom mióta.19 éves lesz ebben a hónapban,1 éve költözött hozzánk,az édesanyám is velünk lakik.Kb. fél éve vettük észre rajta itthon,hogy füvezik.nagyon lehangolt volt,és furcsán viselkedett velünk is.Későn járt haza,1 éve dolgozik is,a fizetését egy-két nap alatt elköltötte.Azóta mi kezeltük neki,de még így is megoldotta a fű vásárlását.Még tavaly vett egy előfizetésest telefont,amikor az eltűnt kb. 1 hónap múlva,akkor megelégeltük a dolgot,és rákérdeztünk,hogy hol van a telefonja.Hozzánk sem szólt,majd egyszer kitört magából,kiabált,hogy hagyjuk őt békén,még soha nem láttam ilyenek.Elakart menni,de bezártuk az ajtót és eldugtuk a kulcsot.Kilátástalannak tűnt a helyzet,de aztán bezárkozott a fürdőszobába,akkor felhívtuk a párom testvérét,ő rendőr.át is jött hozzánk.Vele hála Istenek beszélt,elmondta,hog fűért cserébe adta oda a telefonját valakinek,5ezer ft-ért cserébe visszakapja.elmentünk érte,de mindenfélét hazudoztak,hogy nincsenek otthon akinél van...stb.Odaadtam neki d.u. az 5ezer ft-ot.este jött haza.be volt állva,és persze se telefon,se pénz.Akkor már tényleg nagyon megelégeltük ezt az egészet,bezártuk a lakásba.Egy műszakba jártunk dolgozni,így konkrétan mindig felügyelet alatt volt,a "barátaival" nem érintkezhetett.1hétig tartott,akkor szépen lassan elmesélte az "igazságot",ha az volt.Felnyomta egy nyomozónak a dílert is,a telefonját is letiltattuk.azt hittük minden rendben lesz.de nem rég meg tudtam,hogy ahogy megint elmehetett itthonról,megint ugyanaz,csak éppen más társasággal.Elöszőr nem vettük észre,majd megint későn járt haza,és a fizetése megint sehol.Akkor belenéztem a táskájába,és ott volt a fű,amit nem akartam.rákérdeztünk,de nem érdekelte,hogy tudunk róla.Azt mondta már nem akarja csinálni,leszokik még a cigiről is,én tudtam,hogy nem mond igazat,mert mindig is nagyon sokat hazudott nekünk,de az anyukám hitt neki.Próbáltuk elküldeni orvoshoz is.Elment,de hazudott neki is.Nem értettük miért nem tud egyszer igazat mondani.Mi csak segíteni akartunk rajta,de egyszerűen nem fogadta el a segítséget.Tegnap elköltözött itthonról az egyik munkatársuknhoz,persze ő erről mit sem tud.Nem tudtunk vele mit kezdeni,nem is beszél velünk,szinte ellenségeinek tekint minket.Tudom,hogy szinte nem tehetek semmit sem így,és elég hosszúra is sikeredett a történet,de rövidebben nem tudtam leírni.Mit tehetnék ezek után? Volt esetleg valaki hasonló helyzetben?
2015. márc. 2. 08:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

A leirtak alapjan en is azt gondolom hogy nem csak fuvezik mar. A futol lehet teljesen normalisan is letezni, ismerek sok ilyet. Raadasul attol nem vagy befordulva.

"attól nem befordulnia kelett volna,és nem dagadt volna be az arca tőle :("

--> valami kemenyebbre tippelnek. Mondjuk heroin. Az eleg draga is, arra tenyleg el lehet verni ket nap alatt a fizut.

A testverednek surgosen szakorvosi segitsegre van szuksege. Keressetek egy kifejezetten ezzel foglalkozo orvost, o majd ad tanacsokat.

De sajnos senkit sem lehet eroszakkal leszoktatni. ha o maga nem akar leszokni, es tenyleg rajta van a hernyon, vagy hasonlo kemeny drogon, akkor sanszos hogy par ev es meghal.

2015. márc. 2. 10:11
 12/18 A kérdező kommentje:
Semmi baj nem volt a hozzáállással.Sajnálom,hogy nem tudom eléggé megfogalmazni amit szeretnék.Tudom,hogy a fűtől nem lehetnek ezek a tünetek,a párom is füvezett még a középiskolában,ő mondta nekem,hogy attól biztosan nem dagadna be az arca.Volt szakembernél,csak sajnos nem kísértük el,és azt hazudta,hogy egyszeri alkalom volt,és nincs szüksége az orvosi segítségre.Sajnos akkor semmit sem tehetek.Köszönöm a válaszokat.Akinek a hozzállásommal volt próblémája valószínűleg nem volt ilyen helyzetben,könnyebb leírni,mint átélni ezt az egészet.... Ennek ellenére köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 2. 10:34
 13/18 A kérdező kommentje:
Azt még azért leírnám,hogy nem dobtuk ki.Magától ment el.19 éves lesz,nem zárhatom be a lakásba egész életében.Nem írányíthatom az életét.Próbáltam rajta segíteni.Nem mentem vele semmire.Egyébként másra is hatással volt.Egész nap ideges voltam,hogy hol van.Most már ezt nem nagyon tehetem meg,hiszen várandós vagyok.A gyerekemmel kell törödnöm első sorban.Csak gondoltam,hátha volt valaki ilyen helyzetben.Aki volt,annak köszönöm a választ.Többet nem tehetek
2015. márc. 2. 10:37
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Ez tuti nem fű. Attól pár óráig betunyul, elnevetgél, flashelget, nem kéne depisnek meg zárkózottnak lennie tőle. Próbáljatok beszélni valami haverjával is.
2015. márc. 2. 10:49
 15/18 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem sem fűről van szó,mást is valszeg belekever a cigijébe!
2015. márc. 2. 10:49
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

Ez nem fű.

Viszont a testvérem is kezdte, majd kishíján kinyírta magát kokainnal.

A fű nem az ördögtől való dolog, inkább az alkoholhoz hasonlítanám. Ha mértékkel fogyasztod, nem vagy függő.

Az öcséd olyan mint egy zugivó.

Mindenképpen kísérjétek el orvoshoz. Nem tudeom, lehet-e kpérni drogtesztet, de az lenne a legcélravezetőbb, hogy megtudjátok mit is használ valójában.

2015. márc. 2. 11:29
 17/18 anonim ***** válasza:
78%
A befordultság oka nem valamilyen másik drog, hanem lelki problémák lehetnek mögötte.
2015. márc. 2. 12:00
 18/18 Medve.Juj. válasza:
Beszéld meg vele, hogy normális keretek közt csinálja, csak ezt, biztonságosan és biztonságos helyen. Valamint hogy csak a saját pénzéből és lehetőleg elfogadható és megbízható alakokkal. És a legfontosabb hogy vállalja érte a felelősséget. Ha agresszív az pedig 95% hogy nem a fűtől van ha csak nem valami szarrá acetonozott biot vagy haskázott okádékot tolt.
2015. márc. 19. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!