Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém füvezik, mit tehetnék?

Az öcsém füvezik, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Az öcsém elég régóta füvezik,bár konkrétan nem tudom mióta.19 éves lesz ebben a hónapban,1 éve költözött hozzánk,az édesanyám is velünk lakik.Kb. fél éve vettük észre rajta itthon,hogy füvezik.nagyon lehangolt volt,és furcsán viselkedett velünk is.Későn járt haza,1 éve dolgozik is,a fizetését egy-két nap alatt elköltötte.Azóta mi kezeltük neki,de még így is megoldotta a fű vásárlását.Még tavaly vett egy előfizetésest telefont,amikor az eltűnt kb. 1 hónap múlva,akkor megelégeltük a dolgot,és rákérdeztünk,hogy hol van a telefonja.Hozzánk sem szólt,majd egyszer kitört magából,kiabált,hogy hagyjuk őt békén,még soha nem láttam ilyenek.Elakart menni,de bezártuk az ajtót és eldugtuk a kulcsot.Kilátástalannak tűnt a helyzet,de aztán bezárkozott a fürdőszobába,akkor felhívtuk a párom testvérét,ő rendőr.át is jött hozzánk.Vele hála Istenek beszélt,elmondta,hog fűért cserébe adta oda a telefonját valakinek,5ezer ft-ért cserébe visszakapja.elmentünk érte,de mindenfélét hazudoztak,hogy nincsenek otthon akinél van...stb.Odaadtam neki d.u. az 5ezer ft-ot.este jött haza.be volt állva,és persze se telefon,se pénz.Akkor már tényleg nagyon megelégeltük ezt az egészet,bezártuk a lakásba.Egy műszakba jártunk dolgozni,így konkrétan mindig felügyelet alatt volt,a "barátaival" nem érintkezhetett.1hétig tartott,akkor szépen lassan elmesélte az "igazságot",ha az volt.Felnyomta egy nyomozónak a dílert is,a telefonját is letiltattuk.azt hittük minden rendben lesz.de nem rég meg tudtam,hogy ahogy megint elmehetett itthonról,megint ugyanaz,csak éppen más társasággal.Elöszőr nem vettük észre,majd megint későn járt haza,és a fizetése megint sehol.Akkor belenéztem a táskájába,és ott volt a fű,amit nem akartam.rákérdeztünk,de nem érdekelte,hogy tudunk róla.Azt mondta már nem akarja csinálni,leszokik még a cigiről is,én tudtam,hogy nem mond igazat,mert mindig is nagyon sokat hazudott nekünk,de az anyukám hitt neki.Próbáltuk elküldeni orvoshoz is.Elment,de hazudott neki is.Nem értettük miért nem tud egyszer igazat mondani.Mi csak segíteni akartunk rajta,de egyszerűen nem fogadta el a segítséget.Tegnap elköltözött itthonról az egyik munkatársuknhoz,persze ő erről mit sem tud.Nem tudtunk vele mit kezdeni,nem is beszél velünk,szinte ellenségeinek tekint minket.Tudom,hogy szinte nem tehetek semmit sem így,és elég hosszúra is sikeredett a történet,de rövidebben nem tudtam leírni.Mit tehetnék ezek után? Volt esetleg valaki hasonló helyzetben?
2015. márc. 2. 08:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
Próbálom visszafogottan kifejezni magam, a lényeg röviden, hogy itt egyáltalán nem a füvezéssel van a gond, a füvezés csak tünet. Ahogy kezeltétek a problémát, az viszont nagyon gáz, nem mellé álltok a bajban, hanem nekimentek. Jobb, hogy elköltözött, így minimális esély van, hogy talpra álljon, ha már a szerető család nem adatott meg neki.
2015. márc. 2. 09:04
 2/18 A kérdező kommentje:
Ez már a végső eset volt,mi mellette álltunk,hiszen elöszőr nem támadtuk.Amikor bezártuk a lakásba,akkor már nagyon durva volt a helyzet.Mi mindig mindenben mellette álltunk,hisz amikor ideköltözött(amit szintén hazugsággal tett,mert azt mondta,hogy kidobták,később kiderült,hogy ez nem volt igaz).Eltartottam,hiszen nem volt semmije,munkát kerestünk neki,nem is volt vele semmi gond.A párommal is nagyon jóban voltak,mindenhova együtt jártak.Régen velem is mindent megbeszélt,nem tudom miért kezdett el füvezni,de ahonnan elköltözött már ott is füvezett.Aki nem volt ilyen helyzetben az nem tudhatja.Másnap reggelre a fűtől mindig fel dagadt az arca,nagyon sokat fogyott,be volt fordulva.Nem volt depressziós hiszen csak velünk viselkedett így.Mindig is gyerekesen viselkedett.Káros volt az egészségére ez a helyzet már,és a munkája is veszélyben volt,mert már oda sem járt.Mi nem bántottuk őt soha.Csak íg tudtuk őt elzárni a "forrástól".Akkor már velem is beszélt,elmondta,hogy mi történt.Meg is beszéltem vele,hogy el fog költözni,mert külön életet akar élni.Semmi bántalom nem érte itt,lehet,hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet,de nem írhatok egész nap kisregényeket.
2015. márc. 2. 09:26
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

Egy hazudozós drogos mellé állni? Persze, addig, amíg megmondod neki, hogy abbahagyod, vagy eltakarodsz innen. Én nem tudom tolerálni a drogosokat, ugyanúgy, ahogy az alkoholistákat sem, és nem vagyok hajlandó velük egy fedél alatt élni.

Majd rájön, hogy mit vesztett veletek, ne izguljatok. Ha leszokott, visszafogadhatjátok. Bár a folyamatos hazudozások miatt nyilván nehéz esz bízni benne.

2015. márc. 2. 09:33
 4/18 A kérdező kommentje:
Egyébként a lakásba zárást is rosszul fogalmaztam meg ezek szerint.Mi itthon voltunk vele,annyi a lényeg,hogy ez idő alatt sehova nem ment egyedül.És csak egy hét volt.
2015. márc. 2. 09:34
 5/18 anonim ***** válasza:
Én nem akarlak megijeszteni, de a leírásod alapján nem csak füvezik. Azért a fű nem egy beszerezhetetlen és elérhetetlen árú dolog és nem készíti ki ennyire az embert.
2015. márc. 2. 09:34
 6/18 A kérdező kommentje:
Igazad van,de ő mégis csak az öcsém.Segítettem neki eddig,de már nem tudunk rá figyelni,és ez egy kicsit zavar.Nem szeretném,ha keményebb anyagokhoz nyúlna,vagy megint próblémája akadna egy dílerrel.Nem tudom,hogy ilyen helyzetben mit lehetne még tenni.
2015. márc. 2. 09:36
 7/18 A kérdező kommentje:
Hát ez is elég nagy kérdés bennem,hogy attól nem befordulnia kelett volna,és nem dagadt volna be az arca tőle :(
2015. márc. 2. 09:37
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjatok neki hogy koltozzon ki Amerikaba (vagy Urugayba, Jamaikaba stb) ott mar van nehany allam ahol legalis a dzsanga. Ott aztan kedvere fustulhet. Sajat fogyasztasra meg termelheti is.
2015. márc. 2. 09:39
 9/18 anonim ***** válasza:
52%

2:

A hozzáállással van a baj, nem azzal, hogy a végén bezártátok, az már csak hab volt a tortán. Eleve nem szabadna a füvezését ördögtől valónak kezelni, mert ezzel csak rontjátok a helyzetet.

Nekem volt egy gyerekkori barátom, aki hasonló utat járt be öcsédhez, a vége öngyilkosság lett. A családtagjai máig a fűnek tudják be a problémáit, valójában nagyon nem.

3:

Az én szememben aki kidobja/kitagadja a családtagját, az valahol a gyilkosok szintjén van erkölcsileg.

2015. márc. 2. 10:07
 10/18 anonim ***** válasza:
78%
Az arca pedig biztosan nem a fűtől dagadt be. Hogy az valami más drog lehetett, vagy pszichoszomatikus tünet, azt nem tudhatjuk biztosan, én utóbbira tippelnék. Már csak azért is, mert füvet már találtatok nála, ha van más, azt is megtaláltátok volna nála néhányszor, amilyen szétcsúszott a srác, nem hiszem, hogy szándékosan csinálná, hogy pont csak a füvet találjátok meg nála.
2015. márc. 2. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!