Mit tegyek? A 13 eves hugomrol megtudtam h vagdossa magat. Mar en is atestem ezen, de meg nem mondtam neki. Azt sem akarja hogy szoljak a szuleinknek.
Még jó hogy válaszoltatok a kérdezőnek.... -.-
Derítsd ki hogy mért vagdossa magát, ha olyan problémája van amiben szülők tudnának segíteni akkor szólj nekik.
Esetleg beszélhetnél vala te is mielőtt a szülőknek szólsz. Elmondhatod neki hogy te is voltál így lehet hogy ha tudja nincs ezzel egyedül, tud rád érzelmileg támaszkodni abba tudja hagyni ezt.
Fontos tényleg akár szakemberrel megítélni hogy ez korából adódó "hiszti" figyelemfelkeltés, vagy komoly lelki problémák vannak mögötte.
Nem ismerem a szüleidet de ha a helyzettől függően kellően helyén tudnák kezelni a dolgot akkor támogatnám hogy beszéljetek velük is.
Ugyanis ott ahol nem divatból, két gyerek is vagdossa magát valami nagyon nem stimmelhet.
"De szánalmas vagy. :) Nyilván 28 évesen nincs jobb dolgom, mint kamuzni egy anonim oldalon:))))))
Atyaég. 28 évesen még mindig a 17 éves kori nyomorod miatt sajnáltatod magad? Az szép. Szerencsétlen szüleid, nem irigylem őket, akkor te tényleg beszámíthatatlan vagy. No de ne magadból indulj ki, nem mindenki elmebeteg, a legtöbb tini csak lázad és divatból vagdossa magát. Mondjuk még te is élsz, holott állítólag hű de komolyan meg akartál halni, most akkor hogy is van ez? Akkor mégiscsak divatból vagdostad magad te is, (persze az idegbajaidat elismerem, azok valósak) mert különben már rég nem lennél köztünk. Akkor erről ennyit.
Nézd meg, hogy vannak-e a képei Instagramon vagy tumblr-ön róla.
Ha igen, csak figyelemfelkeltésből csinálja.
Pszichologus. Nekem segitett. Eleinte nem tetszett, de anyuek miatt elmentem. Szoval esetleg felhozhatnad neki...
Fontos , hogy ne hagyd egyedul(lelkiekben) es tamogasd, beszelj vele minnel tobbszor. Legalabbis eloszor ezt tanacsolnam.
Amugy en is csinaltam , de huh...en nagyon durvan(nem menosegbol-nem is tudom par hulye gyerek miatt , miert jon mindenki ezzel). Akkoribban sz.r eletem volt, sokszor megalaztak, megbantottak, atvertek es ezeket az atrocitasokat maskepp nem tudtam feldolgozni. Nem vagyok ra buszke, igaz, de abban az idoben(kamasz voltam) senki nem allt mellettem, nem hallgattak meg vagy beszeltek velem a minden napi problemaimrol, egyedul voltam. Vegul mikor atutott a ver a polomon, jottek ra otthon, hogy baj van.
Nehez dolog ez amugy, sokan nem ertik meg, hogy egy ilyenfajta tettnek, komoly oka van. Nyilvan van aki, figyelemfelkeltesbol csinalja(bar en fiatalok kozott mozgok, es mostansag nem nagyon latom, hogy ezt a kozszemlelere tennek, es amugy ez is egy problema, ha vki igy akar kitunni...), de tobbsegukben masrol van szo.
Talán adhatnátok ÉRDEMI választ is ahelyett hogy vitatkoztok mint két gyerek.
Ki kell ábrándítsalak titeket de itt NEM a gyerekes vitátokon, a kinek van igazán, hanem a kérdező helyzetén van szó.
Kérlek értsétek ezt meg, és neki próbáljatok segíteni akár tanáccsal vagy saját történettel, de ne offoljatok köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!