Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tényleg nagyon rossz a 4-5 év...

Tényleg nagyon rossz a 4-5 év körüli korkülönbség testvérek között? Ismertek ilyen korkülönbséggel testvéreket?

Figyelt kérdés

A lányunk 3,5 éves, most várjuk a kistestvérét. Eddig majdnem mindenki, akinek elújságoltuk elmondta, hogy ez elég nagy hiba, rossz testvérek lesznek, vagy hamarabb kellett volna vagy várni még.

Teljesen le vagyok döbbenve és kicsit meg is ijedtem.

2015. febr. 9. 19:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Húgom és köztem 6 év van. Eleinte nem volt zökkenőmentes a kapcsolatunk, de most, ahogy ő is cseperedik fel, nő és egyre komolyabb lesz, tökéletes köztünk minden, igazi bensőséges testvéri kapcsolat van köztünk :)

Szerintem ez baromság, amit neked mondtak. Oké, talán nem lesz majd olyan jó a kapcsolatuk, de ez nem a korkülönbségen múlik,bármikor benne van a pakliban.

2015. febr. 10. 02:17
 22/30 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk kicsit fura a korkülönbség.

A nővérem és a bátyám közt három, köztem és a nővérem közt 6.

Nos nálunk az ment hogy két tesó összefogva utálta a harmadikat.

Hát egy könyvet meg tudnánk tölteni a csinyeinkel.

De angyalok voltunk a férjem és a bátyjához képest. Náluk egy betört orr, fej, ficam;, monokli az átlagos családi élethez tartozott.

Apósomék végül fejvédővel, boxkesztyűvel és az éles bútorok kiiktatásával oldották meg. Ha már ütik egymást nagy bajuk ne legyen alapon.

Hozzáteszem, nálunk még jött még egy gyerek, a kishúgom, akivel 12 év a korkülönbség. Imádom bár most egy hormonbombás 3,14csa.

A gyerekeim közt is négy év van de egyenlőre semmi dráma, a nagy oda-vissza van a húgáért.

2015. febr. 10. 05:43
 23/30 anonim ***** válasza:
Én pont az 5 évvel idősebb tesómmal jövök ki nagyon jól, a 2 évvel idősebbel annyira nem.
2015. febr. 10. 09:54
 24/30 anonim ***** válasza:

Vegig se olvastam a hozzaszolasokat.

Ez mekkora hulyeseg, be ne dolj neki! Koztunk noveremmel 4.5 ev van. Mindig is jol kijottunk.

Gyerekkorunkban o volt a peldakep, az o hatasara szerettem meg a konyveket, az olvasast.

Torodott velem, vigyazott ram. Tinikorunkban persze picit eltavolodtunk, de mikor mar en is mehettem diszkoba, o vigyazott ram. :)

Felnottkent meg tudjuk beszelni az ugyes-bajos dolgainkat, szamithatunk egymasra!

Szerintem teljesen jo ez a korkulonbseg, ne aggodj!

2015. febr. 10. 11:52
 25/30 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nagyban függ a nagyobb testvértől, hogy hogyan viseli az új családtag érkezését. Én például az a típus vagyok, aki el sem tudja képzelni, hogy legyen egy kisebb testvére és valószínűleg kisebb koromban minden lehetséges módon lázadtam volna. Viszont a nővérem az a gondoskodó típus, szeretett velem foglalkozni és örült nekem. 14 év van köztük, ami így első ránézésre sok....aztán másodikra is...., de igazából jól kijövünk egymással. Megvannak az előnyei és a hátrányai is. Olyan szempontból jó, hogy ő idősebb, tapasztaltabb és sok mindenben tud segíteni, számíthatok rá és alapvetően jól kijövünk egymással és tudunk közös programokat szervezni. Viszont én tanulok, ő pedig dolgozik és már csak a korunkból adódóan is más ás más dolgok foglalkoztatnak minket, különböző kötelességeink, hobbijaink, barátaink stb. vannak. Szóval teljesen más "világban" élünk úgymond. Szerintem 3,5 év teljesen jó, de nehogy már megjósoljuk a jövőt!:) Te ismered a lányod, hogy hogyan áll hozzá a dolgokhoz, hogyan viseli és szerintem ez a lényeg, a korkülönbség már nem olyan fontos.
2015. febr. 10. 16:35
 26/30 anonim ***** válasza:
Húgom és köztem 3 év van, öcsém és köztem pedig 7 és mégsem volt soha semmi probléma belőle.
2015. febr. 12. 22:01
 27/30 anonim válasza:
A bátyám és köztem 3 év van, szoktunk veszekedni néha, de máskor meg nagyon jól kijövünk, akár már veszekedés után is...viszont a húgom és köztem 7 év van, vele viszont nqgyon sokat veszekszek, de csak azért, mert egy szobában vagyunk...
2015. febr. 13. 08:50
 28/30 anonim ***** válasza:

Minden korkülönbségnek van pozitív és negatív oldala.

Egy kétévessel a legtöbb esetben éjszakázni kell. Terhesen, vagy még egy kicsivel nem egyszerű.

Mire a nagy kinövi a dackorszakot, a kicsi is belelép.

Magyarázd meg egy anyás háromévesnek, hogy neki miért kell oviba menni és a tesójának miért nem?

Mindkét gyerek szinte egyszerre kamaszodik. Ehez nem fűznékk magyarázatot...

Ami előnyt eddig tapasztaltam a négy év (+ 1 hónap, és 2 hét) korkülönbséggel:

A nagy már tud türelmes lenni, megérti, hogy nem tud az anyja azonnal inniadni stb.

A nagy már nem kel éjjel.

A nagy szivesen segít.

A kicsi előbb kezd beszélni, előbb lesz szobatiszta. Ellesi a trükköket.

Könnyebb lesz a kicsit oviba szoktatni.

Persze a testvérféltékenység így is játszik, de az szinte mindig.

Nem tudom ismered-e a szamár és a házaspár történetét. Jó kis tanmese, amiből megértheted, hogy nincs olyan, amiben valaki ne találna hibát.

2015. febr. 13. 09:26
 29/30 anonim ***** válasza:
Az en batyam 10evvel idosebb mint en es nincs semmi:)
2015. febr. 14. 17:56
 30/30 anonim ***** válasza:

bátyám és énköztem 6 év van

kiskorunkban nagyon jól kijöttünk, de amikor elkezdtem hisztizni (mint minden 8-9-10-11) éves lány, ő meg pont kamaszodott, nem nagyon beszéltünk, most újra egyre jobban kijövünk, mert én is megértem (már amennyire), meg ő is (15-21)

hugom és köztem 7 év van, nem mondok semmit, együtt szoktunk pokémont nézni

de egyébként a hugom és a bátyám jobban kijönnek egymással mint én bármelyikőjükkel:D neveléstől függ amúgy nagyon, mert ismerek olyanokat hogy 1 év van köztük és utálják egymást nagyon, ott tényleg megy a féltékenykedés, szóval sok sikert hozzá :)

2015. jún. 22. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!