Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lépjek túl azon, hogy...

Hogyan lépjek túl azon, hogy meghalt az ikertestvérem?

Figyelt kérdés
Igaz, "csak" szülésnél halt meg, de mindig éreztem, hogy hiányzott valami... Illetve valaki. Gyötrelmes kín volt ez még akkor is, ha tényleg boldognak éreztem magam. Mostanában tudtam meg anyumtól, hogy lett volna egy ikertestvérem, de ő a szülésnél meghalt... Azóta nem tudom ezt feldolgozni, látni akarom őt bármi áron, vissza akarom kapni a testvéremet. Nem is élt sokat sajnos, mégis kötődök hozzá. Normális ez?
2015. jan. 22. 21:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
91%

Régen ha szakadt a gumi, akkor nem voltak eseményutáni tabletták, így előttem anyunak volt egy terhesség megszakítása, majd egy évvel, így nem mondhatom, hogyha ő megszületett volna én nem lennék, sőt. Soha nem gondoltam arra, hogy milyen lenne ha nem én lennék a legnagyobb gyerek. Arra gondoltam már, hogy milyen jó lenne egy ikertestvér, főleg, amikor a húgom az agyamra ment, mert "túl fiatal" volt, bezzeg egy ikertesó velem egykorú és minden olyanról lehetne vele beszélgetni ami engem is érdekel. Aztán pár éve mondta anyu, hogy lehet lett volna egy ikrem, csak kidobtam az anyaméhből. (első trimeszterben szokatlan vérzéssel egy csomó távozott belőle, azt hitte elvetélt, de én boldogan lubickálva megvoltam az ultrahang szerint, így sokáig eszébe se jutott az eset) Ennek ellenére mégsem érzek gyötrelmes kínt. Igen, jól el vagyok egyedül, de általában társaságban. Max 2-3 fővel érzem a legjobban magam.

Így szerintem csak simán bemeséled magadnak vagy a tudatalattid játszik veled, amire te ráerősítesz valamiért, hogy kötődsz hozzá és képtelen vagy feldolgozni, sőt, nem tudsz emiatt igazán boldog lenni. Sürgősen keress fel egy szakembert (legalább egy pszichológust), mert ez nem normális viselkedés és gondolkodás. Mondhatni ez ugyanolyan gyász, mint bármelyik hozzátartozód, szeretted halála. Fel kell tudni dolgozni, hogy aztán továbbléphess, és élhesd az életed.

2015. jan. 23. 11:59
 22/28 anonim válasza:
100%
Nekem 2 nővérem lenne, és néha belegondolok, hogy jó lenne, ha megszülettek volna, de aztán meg abba, hogy ha én lennék is, 3 gyerek még nem sok, akkor a kistestvéreim, akiket imádok, és bármit megtennék értük, nem lennének. Tudom, hogy durva, de örülök, hogy meghaltak. Szóval nem feltétlenül normális. 17/L
2015. jan. 23. 18:44
 23/28 anonim ***** válasza:
38%

"Gondolom 13-18 év közötti lány a Kérdező. Ebben a korban szeretnek valami különlegességgel kitűnni a tömegből. Még akkor is, ha ezzel hülyét csinálnak magukból."

Ezen fogok röhögni egy hétig! Mekkora igazság! Mondjuk én felső határt kitolnám 19-re.

2015. jan. 24. 00:37
 24/28 anonim ***** válasza:
52%

Ezt a kérdést már olvastam, hónapokkal ezelőtt már feltetted.

Ne dramatizálj.

2015. jan. 24. 22:55
 25/28 A kérdező kommentje:
Nem tettem fel soha ezt a kérdést, hisz kb 1-2 hete tudtam meg, hogy lett volna egy ikrem... Igenis fáj, hogy nem létezhet velem. A gyötrelmes kín talán tényleg túlzás, de nagyon fáj. Eleve anyum fogamzásgátlót szedett, ránk meg azt mondta a doki, hogy daganatok vagyunk. Aztán amikor rájött egy másik orvos, hogy nem, akkor már késő lett volna elvetetni minket. Az ikertesóm és én is megkaptuk már a nevünket. Talán hülyén írtam le, de a szülésnél meghaltat úgy értettem, hogy már ő is, és én is kibújtunk, ő is élt pár óráig, de felmondta a szolgálatot a pici szervezete, és maradtam én. Anyában meg akkor már dúlt az anyatigris, és nagyon el volt keseredve, szomorú volt, ő nem mert hozzámérni, nehogy bajom legyen, apum volt ott mellettem mindig, mert belőle viszont kitört az, hogy megóvjon minden bajtól. Nem akarok feltűnést kelteni, senkinek sem mondtam ezt el a barátomon kívül. Ez meg anonim oldal, tehát nincs miért félnem, hogy valaki felismer...
2015. jan. 26. 00:43
 26/28 A kérdező kommentje:
Van egy kisöcsém, 2 éves, és imádom őt. Nekem minden egyes rokonnál, akit nem ismertem, és már nem is tudom őket megismerni, hiányom van. Anyunak is meghalt az apja tüdőrákban, amikor 9 éves volt anyum. Csomó jót hallottam róla, és olyan jó lenne megismerni az igazi papámat. Valahogy úgy vagyok vele, hogy akiknek a véréhez tartozok, azok akaratlanul is hiányoznak. Család a szememben az első.
2015. jan. 26. 00:47
 27/28 anonim ***** válasza:

Engedd el meditációban... köszönd meg neki hogy veled volt a a pocakban..:)

Minden jó lesz meglátod:)

2015. jún. 9. 18:13
 28/28 anonim válasza:
Ez teljesen normalis, velem ugyanez van, nekem is par eve mondta el anyukam, előtte és mindig ereztem valami ürességet magamba, mindig úgy éreztem hogy egyedül vagyok, most is igy érzek..és teljesen normalis hogy kötödsz hozza annak ellenére hogy nem ismered, hiszen ottt volt veled, ő vele érintkeztél először, ha csak pár napig is de ott volt...
2017. febr. 26. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!