Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Na erről mégis hogyan beszélje...

Na erről mégis hogyan beszéljem le a tesómat, mert félek hogy árthat magának?

Figyelt kérdés

12 éves öcsémre ma este pár órája úgy nyitottam rá, hogy a szobájában volt, és több sál is volt a nyakára tekerve, illetve nem is tekerve, hanem szorítva!!!! :O Szerintem mintha fejbe is verték volna, olyan furán is viselkedett mikor rányitottam. Kérdeztem, hogy mi a fenét csinál, erre azt válaszolta, hogy játszik csak?! öngyilkos akart lenni? Tiszta piros volt a szorítástól a nyaka :( Lehet valami baja abból, ha az egész nyakát leszorítja sállal, vagy csak én reagáltam túl?

15F

2014. dec. 20. 22:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet baja. Elszorítja a nyaki ereket, nem kap vért az agy, elveszítheti az eszméletét és meg is fulladhat ha nagyon szoros a sál.
2014. dec. 20. 22:24
 2/11 anonim ***** válasza:

Hátha úgy csavarja a nyakára a sálakat, hogy elájulna és közben nem csavarodna le a sál, akkor simán megfulladhat.

Lehet hogy "csak" játszott, de ha így van akkor is mond el neki, hogy igen veszélyes egy játék, akár bele is halhat.Ha beszélgetsz vele , a viselkedéséből remélhetőleg észre fogod venni, hogy miért csinálta.

2014. dec. 20. 22:31
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm! hát ezt nem gondoltam volna, hogy ha elájul az ember, akkor kb alvás közben meg is halhat, azt hittem van valami védőfunkciónk, ami meggátolja az álom közbeni fulladást...leginkább megverném hogy ilyen hülye...
2014. dec. 20. 22:44
 4/11 anonim ***** válasza:
ha meg nem fullad meg, agyi sérülése lehet belőle...
2014. dec. 20. 22:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valamilyen sokszoros bántalmásban volt része, ilyenkor a lelki gondok miatt sokan akarnak lenni önhyilkosok. A 8-13 korig terjedő oszály nem annyira tudja jól kezelni a gondjait, ezért csinál ilyet! Én javaslom, hogy szólj a szüleidnek, beszéljétek meg, és én azt mondom, hogy vigyétek el az öcsédet egy pszihológushoz és ő is beszéljen az öcséddel!
2014. dec. 20. 22:53
 6/11 anonim ***** válasza:
Kicsit talán félreérthető voltam.Védőfunkciónk biztos működik.,.de ha a sálat úgy csavarom szorosan a nyakamra, hogy ha közben elájulnék és a sál nem tud kioldódni magától tehát továbbra is elszorítja a nyakamat akkor az ájulás fulladásba megy át.Ha pl. kézzel próbálnám elszorítani a nyakam, akkor valóban belépne az önvédelmi védő funkció.Abban a pillanatban amint elájulnék azonnal elengedném a nyakam így nyilván nem is tudnék megfulladni.
2014. dec. 20. 22:57
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy öngyilkos akar lenni, vagy bármi bántalmazás vagy ilyesmi van.

Inkább csak valahol hallott ról, vagy magától jött rá erre a szexuális játékra.

"

Az önfojtogatást azok is ismerhetik, akiket nem érdekelnek a szexuális kilengések, a bulvársajtó ugyanis több ilyen típusú önkielégítés során meghalt hírességről számolt be az utóbbi években. A legutóbb David Carradine kapcsán került szóba az önfojtogatás, azaz a hipoxifília. A szadomazo szexualitás körébe sorolt elhajlások között ez az egyik legnépszerűbb, publicitásához mérten mégis elenyészően szűk azok köre, akik rendszeresen gyakorolják. Nem is csoda, hiszen komoly veszélynek teszi ki magát, aki ezzel az örömszerzési formával él. Az oxigénmegvonás következtében ugyanis az önfojtogató könnyen elveszítheti az eszméletét, amit gyorsan követ a fulladásos halál. Dr. Baggaley szerint nem csupán a fulladásveszély miatt kockázatos ez a parafíliás tevékenység, de az „aktus” során könnyen bekövetkezhet egy végzetes szívroham is.

Hogy mégis mi okozhatja a kéjérzetet, amely miatt művelői még a fulladás vagy a szívroham kockázatát is vállalják? Az önfojtogatás közben először megemelkedik a vérben a szén-dioxid-szint, ugyanakkor az agy csökkenő oxigénellátása miatt szédüléssel, önkívületi állapottal jár, ami fokozza az izgalmat."

2014. dec. 20. 23:01
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkitől, és leginkább azt köszönöm, hogy nem oltott le senki, hogy mi az, hogy nem tudom milyen következményekkel járhat ez a dolog. Bár öcsém megkért, hogy hallgassak anyuék előtt, fogok beszélni velük, mert konkrétan a hideg rázott most ki, ha belegondolok mi lett volna ha mondjuk 30 perc múlva nyitok rá?? Ez durva, most aztán azt rugdosnám meg, akitől hallotta tesóm ezt az őrületet! A legnagyobb baj az, hogy azt mondta nem is fájt neki, tehát simán addig szorongathatja magát míg tényleg ki nem üti magát, aztán meg ahogyan már írták előttem is, ha elájul akkor meg már pláne nem fog tenni semmit...Szánalmas ez a világ amiben élünk, hogy egyáltalán ilyen dolog elterjedhet az emberek között. :(((
2014. dec. 20. 23:19
 9/11 anonim válasza:
A szülőkkel beszélni jó ötlet. Ha az öcséd ezen kiakad, mondd el neki, hogy aggódtál érte, szereted, és segíteni akarsz neki. Add oda neki az Ifjúsági Lelki Elsősegély hívószámát, a 137-00-t, ami elérhető hétfőtől szombatig 9-21 óra között Telekom vagy T-mobile számról.
2014. dec. 21. 13:11
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül beszéltem anyuval, és most már tudnak róla otthon, jövőre viszik majd a segítséghez, és még a suliba is betelefonál majd, hogy szóljon az osztályfőnöknek, hogy felmerült ez a gond. Elég nehéz volt szólnom, főleg így karácsony előtt de miután mindenki azt írja, hogy kb. simán meghalhat, hát igazából ráparáztam eléggé... :S
2014. dec. 21. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!