Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen lehetőségeim vannak?...

Milyen lehetőségeim vannak? Félek, hoyg a tanulmányaimra fog rámenni ez az egész.

Figyelt kérdés

Nem is tudom már hol kezdjem. Annyit írok,hogy nővérem a halálos ellenségem. Mindketten még otthon lakunk. Én 27 ő 31 éves. Egy szobába alszok vele , 1 méterre van tőlem, az aki mindenbe megakadályoz engem. Idegileg kikészített, és már a tanulmányaimra megy rá ez az egész. Már csak 1 évem lenne hátra...félek abba kell hagynom az egészet ő miatta.

Mennyek el inkább dolgozni és haggyam abba az egyetemet ?

Apám is ellenségem, elmondhatom hogy ez a 2 ember tönkre tett engem. Anyám me elnézi csak ezt. Ne mcsinál semmit.

Nao mint nap veszekedések vannak itthon és nem tudok mit tenni. Nekem arra kellene koncentrálnom hoyg végezzek, lehetőleg minél jobb eredménnyel, de így nem tudok.

Sehova nem tudok menni, nagyszülőkhöz se. Összevagyok zárva azzal a 2 emberrel aki tönkre tesz. Mit tudok csinálni ?

Mást nem tudok mint, hogy abba hagyom a tanulást diploma előtt és elmegyek dolgozni. Ez lenne a megoldás ?

27/F

2014. nov. 16. 14:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Halassz évet és menj el dolgozni, akkor mehetsz albérletbe is.

Azért az nem semmi, hogy 27 és 31 évesen még otthon laktok.

(A helyesírásod inkább nem minősítem)

2014. nov. 16. 15:07
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

fejezd be az iskolát, és ne kend a lustaságod másra..

- tanulj a könyvtárban!!!! Próbálj meg otthon külön helységet - nem lehet leválasztani legalább szekrénnyel vizuálisan?

2014. nov. 16. 15:10
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Már megint te??? Még mindig nem sikerült befejezned a zeneművészetit?? Még mindig nem költöztél el otthonról??

Ne legyél már ilyen életképtelen!

2014. nov. 16. 15:20
 4/30 A kérdező kommentje:

még a jobbik eset lenne , ha a lustaságomra kenném...

Csak itt sajnos már más a helyzet. Hiába vagyok máshol ha tehetem napközbe, ha reggel, este vagy amikor otthon vagyok veszekedések vannak. Ez mind hatással van rám idegileg, pszichésen. Ez már kiahtott a tanulmányaimra kb 2-3 éve..és ebből nem tudok kijönni. Xanaxokat szedek.

Volt olyan több esetbe is , hogy egy nagyon fontos, megahtározó vizsgára készültem, és hol a nővérem, hol az apám tett keresztbe. pl : nem hagytak aludni, felkeltettek, direkt zörögtek, hogy felkeljek, ne tudjam magam kialudni, persze ezek után már az agyam se fogott, szóval elrontottam a vizsgát és még lehetne sorolni a példákat. Elmondanak midnen senkiházinak stb...

Ezek sajnos midnen emberre hatással lennének nem is kicsit és nem tudok tőlük megszabadulni ,hogy nyugodt körülmények között legyek. Most már láthatólag a nővérem mindenbe megpróbál keresztbe tenni iylen kis furfangos, bosszantó dolgokkal.

Albérletet nem tudok ki venni, esetleg kollégiumba kellene mennem ? Ugyanabba a városba ahol lakom ?

2014. nov. 16. 15:27
 5/30 anonim ***** válasza:

Hasznalj fül dugót, az segit a nyugodt alvásban.. Vagy ha Ennyire rossz a helyzet akkor arra egy éjszakára kérd meg egy barátodat hogy nala aludhass.

Azert halálos ellenségnek nevezni valakit azert mert ejszaka zörög, kicsit durva.

Vagy mégis mitol halálos ellensegek?

Mindenkinek szüksége van egy sajat térre, igy megertem, hogy nehéz, de valószínűleg te sem könnyíted meg a helyzetet..

2014. nov. 16. 15:38
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Te csak kifogásokat keresel a saját töketlenségedre.

Menj koliba, meglátod mennyivel nyugisabb ott az élet. A szobatársaid nyilván igazodnak majd a kis igényeidhez és néma csendben felszegezik magukat a plafonra, hogy nehogy útban legyenek vagy megzavarják az érzékeny kis lelkivilágod. Az alattad-fölötted lakók szintén, a folyosótársakról nem is beszélve. (Ilyen helyesírással meg csodálom, hogy az érettségin átmentél...)

2014. nov. 16. 15:38
 7/30 anonim ***** válasza:

Miért, nem tudsz dolgozni és tanulni egyszerre? Én úgy kezdtem az egyetemet 19 évesen, hogy vidékről Bp.-re költöztem koliba, és elkezdtem diákmunkát vállani. A 2. év után gyakornokként dolgoztam már, az egy kicsivel jobban fizetett. Aztán miután befejezetem az alapszakot, szereztem albérletet, elmentem teljes időben dolgozni és úgy csináltam a mestert levelezőn.

Elég szegény családból származom, anyám nevelt 4 gyereket, sok konfliktus volt, mert nagyon fáradt volt a 2 munkahelye miatt + apám lelépett, de azért még stresszelte tovább a családot a vissza-vissza járogatásaival, hogy pénzt kérjen. Éppen ez az egyik ok, amiért elmentem otthonról, hogy magamat tartsam el és ne anyámnak kelljen, valamint hogy nyugodt környezetben tanulhassak.

Amúgy nem csak arra kell konentrálni, hogy végezjess, hanem hogy elkezd élni a saját életeted. Hogy a bánatban éltek otthon mindketten ennyi idősen? Egyikőtötökben sincs annyi, hogy részmunkaidős munkát vállajon és elhúzzon otthonról?

2014. nov. 16. 15:50
 8/30 A kérdező kommentje:

csak egy kis példát írtam. Nem erre az egy dologra gondoltam amiért ellenségeim.

Azt azért megkérdezem, hogy ti se hagytátok pihenni egy nagyon fontos vizsga előtt a testvéreiteket ? és tudatosan megakadályoztátok, hogy ne sikerüljön neki ?

Én lennék a legboldogabb, ha lenne lehetőségem eljönni otthonról, de nincs.

Ahol tanulok 100 ezer a kollégium. Már több mint 1 milliót felvettem diákhitelbe, hogy kint a koleszba lehessek és ne kelljen ezt hallgatnom nap mint nap és a szemétségeket. Itthon fogadna koelsz egyáltalán ? nem is olyan biztos.

2014. nov. 16. 15:51
 9/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért azt is meséld el, hogy mivel vívtad ki a családod ellenszenvét!
2014. nov. 16. 15:52
 10/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem válaszolok privátra. Tehát olyan nincs, hogy valaki csak rendes, csendes gyerek, és mindenki csak megutálja.
2014. nov. 16. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!