Szeretném megkeresni sosem látott öcsémet. Szüleim szinte semmilyen adatot nem adtak meg róla, mert öcsém még kiskorú. Hogy kezdjek neki?
10-es vagyok, hát akkor lássátok az egész sztorit, ha már 3 mondat után ítélkeztek felettem :)
szóval nyílt örökbe fogadás volt, a szülőanyuka első fia másik párkapcsolatból van és a fiút az apuka neveli, anya csak a láthatási időben van vele... 8 éves most a fiú... a szülőanyuka külön kérése volt, hogy mi egymással ne tartsuk a kapcsolatot semmilyen szinten, mert szeretne tovább lépni, és ha én állandóan képekkel-levelekkel bombáznám, nem tudná túl tenni magát a tettén... na mármost ti komolyan úgy gondoljátok, hogy nekem mint örökbe fogadó szülőnek kötelességem lenne megkeresni a másik apukát hogy kérem uram így ismeretlenül is de legyen már kedves néha elengedni hozzám a fiát mert én nevelem a féltestvérét... ezt azért ti se gondoljátok komolyan... másrészt ha tegyük fel megtenném... mégis egy 8 éves fiú mit kezd egy babával? úgymond hozzánk jönne ismeretlenekhez látogatóba hisz játszani, beszélgetni mit tudna vele? és menjünk tovább... mivel a tesó tartja a kapcsolatot az anyukával, egyértelműen mesélne neki a tesójáról, miközben ő megkért engem, hogy semmit nem szeretne tudni.. az anyukának köszönhetem a fiamat! nem fogok olyat tenni, amivel bármi módon is a megállapodásunk ellen tennék... továbbá.. mint írtam a törvény 14 éves korában engedélyezi, de én ha úgy látom 12 éves korában is meg fogom neki keresni... mindig is tudni fogja hogy van testvére és soha nem lesznek eltiltva... és a testvérét is épp oly szeretettel fogom fogadni majd a későbbiekben, amilyen szeretettel őt nevelem.. míg 1. nem ismered a teljes hátteret, 2. nem éled az én életemet, ne ítélkezz felettem... nem ismersz, semmit nem tudtok rólam.. mégis ítéletet mondtok...
Kedves 10 - es! Ezek mind csak kifogások. Most próbálod szépíteni, amit írtál.
1: Miért ne találkozhatnának akár most? Nem kivitelezhetetlen és a biológiai anya lelki világa AZ UTOLSÓ (!) ami itt számít. Az a normális, ha a testvérek részei egymás életének. Felnőni az együtt kibontott karácsonyi ajándékok, az ölelések, a közös játékok, a testvéri civódások nélkül kegyetlenül rossz dolog. A felnőttek hibáiról nem ők tehetnek és nem igazságos hogy ők fizessenek érte.
2: Nem hiszem hogy az idősebb testvér most akarná keresni. Persze előfordulhat, de szerintem ez nem a kisgyerekeket jellemzi leginkább.
3: A féltestvér nem testvér? Dehogynem.
Én apukám féltestvéreit találtam meg 40!!!! év után :)
az egyikkel azóta is tartja a kapcsolatot, a másik nem kiváncsi rá. Apukámat nem érdekelte annyira mint engem, de amikor meghallotta , hogy megtaláltam az egyik húgát nagyon boldog lett, ahogy a húga is. Szerintem keresd meg, de vedd azt is számításba, hogy nem kiváncsi rád és nem leszel teljes mértékben az élete része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!