Szeretném megkeresni sosem látott öcsémet. Szüleim szinte semmilyen adatot nem adtak meg róla, mert öcsém még kiskorú. Hogy kezdjek neki?
Figyelt kérdés
4 éves voltam mikor örökbe adták, a keresztnevén a születési dátumán, es a városon kívűl ahol lakik, semmit nem tudok róla. Így facebookon sem tudom megkeresni, viszont több mint 10 év elteltével nem birok többet várni és megszeretném keresni.2014. nov. 11. 22:21
11/38 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a gyámhatóság hajlandó ilyen esetekben a leveledet továbbítani az örökbefogadott félnek de információt nem adnak ki. Majd ő eldönti felveszi-e veled a kapcsolatot.
De ehhez meg kell várnod, míg nagykorú lesz.
12/38 anonim válasza:
Nme hiszem, hogy ekhagyta a képeket. otthon is kutakodhatsz, ha épp nincsenek a közelben. esetleg találsz valami papírt, amin rajta van az örökbefogadók neve
13/38 anonim válasza:
Hoppá! * Nagykorú leszel! Mert egyébként nincs még jogod intézkedni.
14/38 anonim válasza:
Úgy tűnik, hogy anyukád tudna neked segíteni, csak nem akar szembesülni a dolgokkal.
15/38 A kérdező kommentje:
Kutakodni nem tudok, 14 évesen engem is örökbe adtak végül, de addig sem ők neveltek. 12 éves az öcsém, és eszembe sem jutott 18 éves koráig felháborgatni a kis életét. Egyszerűen csak szeretnem látni hogy hogy néz ki, hog hogy van, minden rendben van e vele.
2014. nov. 11. 23:03
16/38 anonim válasza:
mivel nyílt örökbe fogadás volt, igen.. anyukája mindent tud... a jogszabályokat is :) ezért nem adja ki az adatokat a kérdezőnek... meg lehet megegyeztek valamiben az örökbe fogadó házaspárral... hogy esetleg a fiú 18 életéve után találkozhat csak a kérdezővel.. ezt nem tudhatjuk...
18/38 A kérdező kommentje:
17 elmúltam
2014. nov. 11. 23:08
19/38 anonim válasza:
Az örökbefogadó szülőkről tudsz némi információt? Úgy könnyebb lenne nyomozni utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!