Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretném megkeresni sosem...

Szeretném megkeresni sosem látott öcsémet. Szüleim szinte semmilyen adatot nem adtak meg róla, mert öcsém még kiskorú. Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés
4 éves voltam mikor örökbe adták, a keresztnevén a születési dátumán, es a városon kívűl ahol lakik, semmit nem tudok róla. Így facebookon sem tudom megkeresni, viszont több mint 10 év elteltével nem birok többet várni és megszeretném keresni.

2014. nov. 11. 22:21
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
17 évesen sajnos nem sok mindent tehetsz tényleg csak sajnos max annyit hogy a gyámügyön megkérdezed hogy kereshetnéd majd meg a testvéredet, mennyi idős koráig kell várnod... ha téged is örökbe adtak, elképzelhetőnek tartom ha betölti a tesód a 14.-et megkeresheted te is.. menj be és kérdezz rá mit tehetsz! vesztenivalód nincs!
2014. nov. 11. 23:14
 22/38 A kérdező kommentje:
Kiskoromban talalkoztam az örökbefogadó szülőkkel, de már semmire sem emlékszem, se név, se arc, semmi.
2014. nov. 11. 23:14
 23/38 A kérdező kommentje:
Rendben! Mindenkinek köszönöm a segítséget!
2014. nov. 11. 23:15
 24/38 anonim ***** válasza:
59%
Sok szerencset! Remelem megtalalod minel elobb. Meg olvasni is rossz... :( Eleg kegyetlen dolog, hogy elszakithatnak testvereket csak igy... A ver nem valik vizze. Ennel szorosabb kotelek nincs.
2014. nov. 11. 23:21
 25/38 anonim ***** válasza:
örülnék ha megírnád mit sikerült intézned.. kiderítened.. szorítok nektek én is hogy minél előbb együtt lehessetek!:)
2014. nov. 11. 23:26
 26/38 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon köszönöm a kedvességet és a segítséget :) igyekszem megtalálni, és megírom majd hogy sikerrel jártam-e!!
2014. nov. 11. 23:29
 27/38 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem, ha a szüleid nem segítenek annak oka. És ezt szerintem te is jól tudod. Ha csak látni akarod, amint látod jajj csak hagy beszéljek vele pár szót, jajj csak ezt, jajj csak azt hagy tegyem, aztán mindjárt felháborgattad az életét. Mondjuk a szüleidnek is gratulálok, nem tudom minek kellett téged is felkavarniuk vele és miért nem voltak óvatosabbak, hogy neked se fájjon, de ha már így alakult légy türelemmel, ha már felnőtt lesz az öcséd akkor keresd meg. Minden jót.
2014. nov. 12. 00:40
 28/38 anonim ***** válasza:
0%
Nincs jogod hozzá - törvény szerint -, hogy megkeresd. Ez a jog kizárólag az örökbefogadott gyereket illeti meg a vér szerinti szülő és testvér relációjában. De ennek is az a feltétele, hogy az említett személyek hozzájáruljanak az adataik kiadásához. Ez tisztán a jogi része, ez téged nem érint.
2014. nov. 12. 10:21
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
10. Ez így nagyon kegyetlenül, és önzően hangzik. Egyik ember sem tulajdona a másiknak. A testvéreknek joguk lenne ismerni egymást, részt venni egymás életében. Aki örökbe fogad, ezt fel kellene mérni, hogy tudja e ezzel együtt vállalni, és nem kisajátítani az örökbefogadott gyereket, elszigetelni a testvéreitől, vér szerinti családjától. (persze biztosan vannak esetek, amikor a szülőktől muszáj) Miért kell egy csecsemőnek felnőni ahhoz, hogy ismerhesse a testvérét? És a gyerekkori közös élményektől, egymás szeretetétől miért kell megfosztani őket? Egy gyerek nem kismacska, akit magunkhoz veszünk, és csak annyi a felelősségünk, hogy mi szeressük, gondozzuk. Bocsi, hogy elmondtam a véleményem, de én ezt egyszerűen igazságtalannak, sőt borzalmasnak látom. Főleg azt, hogy a törvény erre lehetőséget ad.
2014. nov. 12. 11:22
 30/38 anonim ***** válasza:
69%

Mindenkinek, aki a joggal jön (és a 10 - es örökbefogadó szülőnek is) csak azt tudom mondani, hogy a testvéri kapcsolat egy soha el nem múló kötelék. Jog? Ez most komoly? Nem a gyerekek döntöttek erről és elég szomorú, hogy ezt helyettük eldönthetik mások. Erősen kétlem, hogy van olyan gyerek, aki nem lenne kíváncsi a testvérére. A dolog másik része pedig, hogy a kérdezőt is örökbe adták - azt hiszem ezt írta valamelyik hsz - ben - tehát ilyen alapon ugyanolyan joga van megkeresni a testvérét, mint a testvérének őt. Egyébként is, tekintve hogy az örökbeadásról nem a testvérek döntenek, lényegtelen hogy kit adtak örökbe és kit nem. Ha az egyik fél nem akar találkozni, akkor még mindig mondhat nemet - de szerintem ez nagyon elvétve fordulhat elő. Nagyon - nagyon szomorú, hogy a testvéri kapcsolaton kívülállók (még a szülő is annak számít, az örökbefogadó és a hivatalos személyek pláne) eldönthetik hogy elszakítják őket egymástól ilyen formában és szívből kívánom hogy minden ilyen helyzetben élő testvérpár sikerrel járjon, ami a másik megkeresését illeti.

Minket is elszakítottak, bár minket "csak" a szüleink feleztek meg egymás között. Az is szörnyű volt. Hát még így, külön felnőni... Nem mondom hogy az örökbefogadás a probléma, de ez a "nem tetszik ha megkeresi a testvére" - aki mellesleg ugyanúgy nem tehet semmiről - szöveg... Hát azért emberek... Ilyennek nem lenne szabad léteznie és aki ezt támogatja vagy a jogokkal jön... Az jobb lett volna ha inkább meg sem szólal. Az így gondolkodó örökbefogadó szülőkről pedig nem írok véleményt, megállom egy nagy levegővel...

2014. nov. 12. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!