Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szeretném megkeresni sosem...

Szeretném megkeresni sosem látott öcsémet. Szüleim szinte semmilyen adatot nem adtak meg róla, mert öcsém még kiskorú. Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés
4 éves voltam mikor örökbe adták, a keresztnevén a születési dátumán, es a városon kívűl ahol lakik, semmit nem tudok róla. Így facebookon sem tudom megkeresni, viszont több mint 10 év elteltével nem birok többet várni és megszeretném keresni.

2014. nov. 11. 22:21
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
sajnos te nem keresheted meg... neki van joga hozzá hogy majd ha Ő 14 éves lesz az örökbe fogadó szülei engedélyével megkereshet téged... de próbálkozz a helyi gyámügynél, hisz ott kell lennie az örökbe adási papírnak... ők tudnak neked érdemben válaszolni...
2014. nov. 11. 22:30
 2/38 anonim ***** válasza:
Ha nem túl nagy a város, akkor kezdheted az iskolákban. Persze nem hivatalosan, csak minthate is oda járnál, vagy ilyesmi. mikor kijönnek az épületből, megkérdezed a kb 14 évesebe, hogy ismernek-e ilyen keresztnevű fiút a 8-9 évfolyamon.
2014. nov. 11. 22:33
 3/38 anonim ***** válasza:
de már elmúlt 14, nem? egyáltalán tudja, hogy örökbefogadták? Persze ha megtalálod nem mondhatod meg neki, hogy kivagy, de legalább tudnád mi van vele
2014. nov. 11. 22:34
 4/38 anonim ***** válasza:
a kérdező volt 4 éves, nem az öccse, szóval szerintem még nincs 14... de ha el is múlt, akkor is az öccsének van joga a kereséshez hivatalosan, a kérdezőnek nincs.. neki nem adhatnak ki semmilyen adatot...
2014. nov. 11. 22:38
 5/38 anonim ***** válasza:
Ja tényleg, félrenéztem. hivatalosan szerintem semmit sem tehetsz
2014. nov. 11. 22:39
 6/38 A kérdező kommentje:
Én Budapesti vagyok, ő Tatabányai, nem is vagyunk közel egymáshoz. A szüleim azt mondták hogy még kiskorában elmondják hogy őt örökbe fogadták. Nem múlt még el 14. Köszönöm a tanácsokat!
2014. nov. 11. 22:39
 7/38 anonim ***** válasza:
100%
google-be írd be a születési dátumát és a keresztnevét. hátha szerepelt valami versenyen, akkor fent lehet a neve valahol. de kicsi az esély. aztán facebookon kereshetsz tatabányai iskolásokat, akik lehet, hogy ismerik, de ez már félig-meddig illegális, úgyhogy nem is adok több tanácsot
2014. nov. 11. 22:44
 8/38 anonim ***** válasza:
nyílt örökbe fogadás volt? tehát a szüleid ismerik az örökbe fogadó szülőket?
2014. nov. 11. 22:45
 9/38 A kérdező kommentje:
Igen, ismerik. Évekig tartották a kapcsolatot Édesanyámmal, és a kisfiú 6-7 éves koráig képet is küldtek anyukámnak. (Amot anyukám elvileg elhagyott az évek során és egy sincs meg)
2014. nov. 11. 22:48
 10/38 anonim ***** válasza:
71%

biztos vagyok benne, hogy nem hagyta el, inkább fájdalmas emlék neki ezért nem akar beszélni róla... mennyi idős most az öcséd?

lenne még egy ötletem hogy deríthetnéd ki a nevét lakcímét, de őszinte leszek hozzád... én örökbe fogadó szülő vagyok egy 7 hónapos kisfiúval, akinek tudom, hogy van egy bátyja... nálunk is nyílt örökbe fogadás volt... nem örülnék neki, ha a testvére keresné meg először és nem ő a testvérét... szeretném ha felnőne értelmileg majd a találkozáshoz... ha azt látom 12 évesen érett hozzá és szeretné megismerni, támogatni fogom benne és segítek majd neki megkeresni, de annak nem örülnék ha az én engedélyem nélkül , minden előzmény nélkül megjelenne az életünkben...

2014. nov. 11. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!