Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nevelőapám tényleg különbséget...

Nevelőapám tényleg különbséget fog tenni majd a saját gyereke és köztem?

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek. 12 éves vagyok és az anyukám barátja a legjobb ember akit ismerek. Mondhatni a legjobb felnőtt barátom. Mindenhova elvisz, el tudok neki mondani sok mindent stb. Január elején fog megszületni a tesóm és a legjobb barátnőm azt mondta hogy majd ha megszületik, anyukám és a nevelőapám is őt jobban fogják szeretni, mert a saját gyerekük. Azóta ezen agyalok..nem tudom mi lesz velem:( Tudom nem kéne ezen aggódnom de mégis úgymond nem hagy nyugodni a gondolat..Szerintetek akkor már nem kezel majd saját gyerekeként? Köszönöm annak, aki elolvasta.
2014. okt. 28. 23:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A feléd érzett szeretet nem lesz kevesebb. Ami kialakult köztetek attól ne félj hogy elveszíted. A sajátját máshogy szereti az ember az igaz. Szóval leszel te, akit nagyon szeret már most is és lesz a baba aki felé egy mély felelősségérzetet és szeretetet fog érezni.

Ami köztetek kialakult azt ne rombold le azzal hogy féltékenykedsz.Csak az az egy változtathatja meg az irántad érzett érzéseit ha nem érez téged jó tesójának a kicsinek, vagy nem érzi melletted biztonságban. Akkor elveszítheted a szeretetét.

A pici baba azért fog sok törődést kapni mert ő pici baba. Együtt fogtok örülni a fejlődési szakaszainak és együtt fogtok figyelni a biztonságára. Ha ő is 12 éves lesz majd ugyanúgy fognak hozzáállni mint most hozzád.

Ne izgulj ! Nagyon jó hogy lesz egy tesód. Felnőtt korodra pedig különösen jól jön egy jó testvér akivel mindenben számíthattok majd egymásra.

2014. okt. 29. 04:44
 12/19 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy amikor megszületik a kisbaba, sokkal kevesebb figyelem jut rád. Erre jobb ha felkészülsz. De ennek nem az az oka, hogy a nevelőapád jobban szereti a saját gyerekét, vagy az, hogy téged már nem szeret. Ez butaság.

Egyszerűen az a figyelem, ami eddig rád jutott, most két gyerek között oszlik meg. Ráadásul egy pici baba nem önálló, míg te 12 évesen gyakorlatilag már az vagy régóta. Ez is a kicsi irányába tolja el az arányokat. Lehet, hogy néha emiatt rosszul érzed magad, és azt hiszed, hogy a kicsit jobban szeretik. de ez nem igaz.

Ilyenkor gondolj arra, hogy milyen szerencsés voltál, hogy 12 éves korodig nem kellett "osztoznod" mással a szüleid figyelmén. A tesód nem lesz ilyen szerencsés, ő születésétől kezdve osztozni fog veled. Úgyhogy szerintem az a fair, hogy abból a sok szeretetből, törődésből amit eddig kaptál, juttass te is a kistesódnak. Meglátod, ahogy felcseperedik, kamatostul visszakapod, és nem csak két szerető szülőd lesz, hanem egy testvéred is.

2014. okt. 29. 04:46
 13/19 anonim ***** válasza:

A szeretet nem egy tál eper az asztal közepén, hogy minél többen vannak az asztal körül, annál többfelé kelljen osztani. A szeretet nem csökken, nem fogy el, hanem megtöbbszöröződik, ha új szerethető személy lép a képbe. Nem kell valakitől "elvenni" azt a szeretetet, amit egy másik iránt érzünk. Ez nem így működik. :)

Nem fog a kistestvér a helyedre lépni, hiszen te már nagy vagy, okos és önálló, míg ő pici lesz és gyámoltalan. Sőt, ő egy újabb olyan tagja lesz a családnak, aki nem csak szeretve lesz, de ő maga is ad majd szeretetet mindenkinek.

Két kicsi gyerekem van, meg egy pótlányom, aki már felnőtt. A saját gyerekeim nem változtattak a kapcsolatunkon, hiszen vele csupa felnőttes dolgot lehet csinálni, de közben a gyermeki énjét is kiélheti velük, ha pl játszóházba megyünk. Büszkék vagyunk arra, hogy ügyesen rajzol, igazi művész, komoly gondoljodású

2014. okt. 29. 08:46
 14/19 anonim ***** válasza:

... egyszóval teljesen más, mint a picik. :)

A helyed a pótapukád szívében nem változik, kérdező. Épp csak tágul egy nagyot a szíve, hogy egy másik kis ember is beköltözhessen oda.

2014. okt. 29. 08:49
 15/19 anonim ***** válasza:
Ilyet a 11 èvesem is kérdezett tölem, amikor terhes voltam. Én visszakèrdeztem, hogy amikor 1 kiscicája volt, ès kapott mellè mèg egyet, akkor szerette-e mindkettöt, vagy a 2.-at kevèsbè? Válasz:mindegyiket imàdja :-) Mondom, èn is így vagyok.
2014. okt. 29. 08:55
 16/19 anonim ***** válasza:

Ugyan,mindenki tudja,hogy kevesebb figyelem,pénz fog a kérdezőnek jutni.Mièrt kell becsapni?Hiszen csak 12 éves szegény... vagy pont azért?

Van tapasztalatom sajnos a témában,mielőtt mèg leszóltok.Nem pont ilyen,de elég hasonló.

19 éves lány

2014. okt. 29. 11:29
 17/19 anonim ***** válasza:

16:

Lehet, hogy egy időre osztoznia kell a kérdezőnek a figyelmen a kicsivel, de ami a szeretetet illeti, az nem fog csökkenni, sőt, lesz még egy emberke, aki szeretni fogja őt, és viszont.

Amennyiben a szülői törődést pénzben és kizárólagos fogyelemben mérik, akkor igen, lehet, hogy a kérdező az eddigiekhez képest rosszabbul fog járni.

Azonban egy testvér nagyszerű dolog lehet, ha az ember túl tud lépni az "egész csokit én akarom" érzésen. A féltékenység egy pontig normális, de nem táplálni kell, hanem meglátni az új helyzetben a jót. Nagytestvérnek lenni pedig igenis kiváltságokkal jár. Erre a kérdező is rá fog jönni hamarosan.

2014. okt. 29. 12:11
 18/19 anonim ***** válasza:

a nagytestvérség addig jó amig a kisebbel nem kell (nagyon)foglalkozni.A barátnőm pl:utál fürdetni,és vigyázni a picire.Mondván nem ő csinálta,és nem is akarta.

A nagytesóság azért jár nyűggel is nem beszélve a rengeteg olyan esetről amikor:"te vagy a nagyobb".és ezért valami olyat kell tenned amit álmodban sem tennél.

de mondjuk a szerete nem feltétlenül változik.

2014. okt. 29. 20:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha a nagynak kell ellátni bizonyos szülői feladatokat, raáadásul úgy, hogy ő maga egyáltalán nem szívesen teszi, az szerintem nagy hiba a szülők részéről. Nem az ő dolga. Persze meg lehet kérni NÉHA bizonyos dolgokra, de erőltetni nem szabad. Szomorú, hogy van ilyen, reméljük a kérdező szülei maguknak vállalnak gyereket, nem a nagytestvérnek.
2014. okt. 29. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!