Mennyire modortalan az egyik testvérnek drága ajándékot, a másiknak pedig egy sokkal olcsóbbat adni karácsonyra?
A húgommal Jó a kapcsolatunk, és szeretnék egy telefont venni neki, mert régóta szeretne egyet. (nem vagyok egy karácsonyozós ember, de pont decemberben tudnám megvenni, úgyhogy akkor már várok egy hetet vele, hogy odaadjam)
De a nővérem neurotizál, és habár szeretem valamennyire, nem dolgoznék plusz tíz éjszakát csak azért, hogy ő is drága ajándékot kapjon.
De megbántani sem szeretném, plusz elég féltékeny típus, de ő a húgommal ellentétben már megtehetné, hogy dolgozik, ha szüksége van bármilyen nagyobb beruházást igénylő dologra.
Szerintetek ez mennyire etikus?
Még mindig az első vagyok.
Kérdező, nem tudom mások hogy éreznének, én biztosan NEM érzeném magam azért rosszul, mert a testvérem drága ajándékot kapott én meg nem (konrkét példa, egyik évben a testvérem laptopot kapott karácsonyra, én meg egy könyvet, amire nagyon vágytam, de nyilván legalább 20x drágább volt a laptop, mint a könyv, én nem éreztem igazságtalannak)
Szerintem inkább az a bántó (mert számomra inkább ez lenne bántó), ha az egyik testvérnek látványosan még a gondolatát is kitalálod amikor ajándékot választasz, nagy gondot fordítasz arra, hogy olyat vegyél aminek igazán örülne, a másiknak meg csak leemelsz valamit a polcról, jó lesz az, csak vegyél valamit.
Kövezzetek meg, de számomra sokkal nagyobb érték az adott személlyel kapcsolatban a mi kettőnk emberi kapcsolatának minősége, értéke, mint a családi, vérségi kötelék.
Ennek megfelelően nem tartom égbekiáltóan nagy bűnnek azt, ha az egyik szeretett, számomra fontos családtagomnak szívből jövő és drága ajándékkal kedveskedem, míg a másiknak (aki adott esetben nem sok jót tud letenni az asztalra a kapcsolatunkat illetően sem, csupán a családtag "jogán" "elvárható" az ajándékozása) szerényebb ajándékot kap.
Én egyébként nem szoktam azt lesni, hogy a másik kitől mennyit és milyet kap- annak örülök, ha a szeretet ünnepén rólam is megemlékezik az, aki számomra is fontos.
Nem az értéke számít elsősorban, hanem a gesztus.
Különösen, ha olyan személy tesz ezt, akivel egyébként nem is szoros a kapcsolatunk- ha jól értem, akkor a nővéreddel a tiétek sem látványosan jó.
A féltékenységét, irigységét majd rendezi magában, ha akarja.
Amit rászántál eredetileg azt add szívből, szívesen- ne érezz kényszert amiatt, hogy egységes értékű ajéndékokat vegyél mindenkinek, arra meg különösen ne, hogy emiatt plusz költségekbe, túlórákba stb. verd magad- ez már túlzás.
Ahogyan a testvéreiddel való kapcsolatod is különböző szintű, minőségű, úgy miért ne lehetnének az ajándékaid is? Ha a sértődékeny nővérednek ez nem tetszik és ennek hangot is adna- nos az lenne inkább a modortalanság.
Feltételezve természetesen, hogy valóban nem túl jó a viszonyotok és mindannyian felnőtt, dolgozó emberek vagytok- vagy legalábbis 16+.
Minden jót. Ne a pénzt számolgasd, az ünnep nem erről kellene, hogy szóljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!