Fontosabb egy állat, mint a család?
ketten vagyunk testvére, és elég messze élünk egymástól.
nővéremnek és a párjának egy éve van egy kutyájuk, akit bent tartanak lakásba.
Mi is lakásba lakunk, az ötödik emeleten.
Mivel messze élünk egymástól, elég ritkán látjuk egymást...mi most újítottuk fel az otthonunkat, minden új,bútorok,ágy kanapé...másfél milliót ráköltöttünk a lakásra.Elhívtam a testvéreméket hozzánk vendégségbe,mivel messze élünk,minimum egy éjszakát itt is kell aludniuk. Erre közölte hogy ő hozza a kutyáját is.
És ebből lett egy veszekedés,mert mi meg a párommal nem szeretnénk hogy ha már ennyit költöttünk a lakásra, akkor valamit szétrágjon a kutyája.
mert köztük alszik éjjel a kutya. mi meg nem engednénk meg hogy az új kanapéra felugorjon...
sehova nem tudnánk elmenni (pl egy moziba,vagy étterembe) mert hogy visszük a kutyát oda?sehogy...
ha itthon marad egyedül, akkor meg tuti szétrág valamit, vagy ugat, a szomszédok meg nem tudom mit reagálnának rá,mivel így se vagyunk jóba velük.
egy éve nem voltak már itt tesómék, mert várják, hogy megengedjük hogy hozzák a kutyát.ők inkább nem jönnek.
és ha én mondom neki, hogy rosszul esik, hogy másfél -két napot nem bírnak ki, akkor még ő van megsértődve, hogy nem értem meg hogy nekik olyan, mintha a gyerekük lenne... és hogy ilyet kérek tőle hogy ne hozza...
én kismacskát szeretnénk, de nem lehet,mert félek hogy ha nem vagyunk épp itthon, szétszed valamit...hát akkor nem lesz macskám egy darabig....
de ők nem bírnak ki másfél napot? inkább nem jönnek el?
a kérdésekre válaszolva: mi egy év alatt sokszor voltunk náluk ( volt állatunk...nem vittük magunkkal,pedig 4 napra mentünk,nem csak szombat -vasárnak,mint ők)
azért szerettük volna, hoyg jöjjenek ők is,mivel állandóan mi utazunk, illetve mivel felújítottuk a lakást, szerettük volna megmutatni nekik...
az én kutyám is lakásban van. Teljesen szobatiszta, mi is most újítottunk, igaz a bútor nem új, de a parketta igen, mégsincs semmi baja, jobban koszolódik a parketta tőlünk, mint tőle. A szőre tényleg hullik, de a söprű csodákra képes, illetve egy nedves ruhakefe is megoldás lehet. Ha jól nevelt kutya, nem fog szétrágni semmit.
Az, hogy a villáról ad enni a kutyának, hát én is imádom a z enyémet, de ez tényleg túlzás.
Nézd, ha ők nem jönnek csak kutyával ti pedig nem engeditek be a kutyát, akkor marad az, hogy csak náluk, illetve a szülőknél találkoztok. Örülj neki, nem kell utánuk pakolni takarítani, készülni a fogadásukra. Persze a csilivili új lakásoddal nem tudsz élőben eldicsekedni, de majd mutogattok fotót róla, ne kreálj nagyobb problémát, mint ami van!
Egyébként nem minden kutya rág, a legtöbb csak addig csinálja, amíg nő a foga, és egyébként is meg lehet tanítani sok mindenre. Nyilván a ti lakásotok, a ti döntésetek.De ha ők gyerekükként szeretik a kutyust, akkor nektek nincs jogotok ezt megkérdőjelezni és leszólni az érzelmeiteket, mondván a család fontosabb, mint egy kutya.
"állatot"
Reagálva az előttem válaszolora azt gondolom, hogy rendben, ne kérdőjelezzék meg, h a testvéréék mit éreznek a kutya felé, de mivel ez alapvetően azért mégsem egészséges dolog, a testvré is fogadja el, hogy akkor nem jöhetnek látogatoba, és ne sértődjön meg.
A kutya nem ember, a nővéred meg nem nevelte egyátalán. Ha nevelte volna, a kutya tudná ki a falkavezér, és nem enne a villájáról. A falkában a falkavezér közrlébe ben mehetne amikor az eszik, Ebből még baj is lehet.
Nekünk is van kutyánk, és amikor lehet viszünk magunkkal. Ha nem lehet, találunk neki helyet arra az 1-2 napra. Nagyon szeretem a kutyámat, de el sem tudom képzelni, hogy a testvéremnél fontosabb legyen!
Ha szobakutyám lenne én is vinném magammal mindenhova.... A kutya a gyerekem!! Ha a testvérem ezt nem értené meg, akkor bizony megb*szhatná... :) Vagy fogad a kutyával együtt vagy várhat ítéletnapig.
Azt már nem kérnéd tőle, hogy légyszi ne hozd el a 1-2-3 éves gyerekedet, mert rákakilhat/hányhat/nyálazhat a mi gyémántkanapénkra..... ? Pedig a helyzet ugyanaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!